· 

Februari!

Vandaag is de laatste dag van de kortste maand van het jaar. Morgen verwelkomen we maart en beginnen we alweer aan de derde maand van het jaar. 

 

Vandaag neem ik jullie mee naar hoe februari was!

 

Lezen jullie weer mee?

Fitjourney!

Februari begon niet super goed. Ik ben echt een emotie-eter en het koste mij echt even moeite om mij emoties niet letterlijk weg te eten. Ik zat in een slechte vibe en nam meer suikers tot mij dan nodig (nodig, haha, suikers zijn sowieso niet nodig). Ik zat dus ook echt even niet lekker in mijn vel. Elke dag zei ik tegen mezelf, morgen ga ik weer opletten. Alleen de volgende dag ging ik weer net zo hard de mist in en zei ik tegen mezelf ach deze week is toch al verpest. Ja oude gewoontes he. Ik heb dit een hele week volgehouden en ben ik weer ouderwets op maandag begonnen met het opletten. Gelukkig ging het vanaf dat moment wel goed. Ik ben netjes mijn eten gaan plannen. Heb nieuwe recepten uit de NBFM-app en heb ik toegeven aan mijn nieuwste verslaving: bananenbrood. Stiekem had ik nog een verslaving: wortels! Ik heb echt hele zakken op de afgelopen weken. Ik bleef ze maar eten. Niks mis mee natuurlijk. In wortels zitten weinig calorieën en je hebt toch het idee dat je lekker aan het eten bent. 

Running

Op het gebied van hardlopen was februari echt een topmaand. Ik heb het er echt even van genomen op de momenten dat Jimmy thuis was. Op de momenten dat het lukte ging ik tenminste 10 kilometer hardlopen. Het weer was er ook perfect voor. Ook wilde ik heel graag weer een langere duurloop lopen, alleen op het moment dat het eigenlijk kon sneeuwde het. Ik moest en zou naar buiten gaan en Jimmy verklaard mij echt voor gek. De eerste 7 kilometer waren goed te doen. Alleen toen draaide de wind en voelde de sneeuw als duizenden speldenprikken in mijn gezicht. Dit deed echt pijn en er waren momenten dat ik zelfs met mijn ogen dicht aan het lopen was. Verre van ideaal. Ik ben toen maar terug gedraaid naar huis en heb het gelaten bij 11 kilometer. De week erop zou ik een langere duurloop doen. De vrijdag was ik vrij het weer zou perfect worden, dus ik had er zin in. Maar je raad het al, op de nacht van donderdag naar vrijdag was Jimmy ziek. Ik zag mijn duurloop al weer door de gootsteen spoelen. Daar kwam bij dat Evy en Remy om 6 uur niet meer wilden slapen en ik al heel vroeg beneden zat met de kindjes. Wat baalde ik. Alleen Jimmy voelde zich beter en ik kon toch gaan lopen. Uiteindelijk liep ik zo relaxed dat ik 21.1 kilometer heb gelopen. Heerlijk was dit. Uiteindelijk heb ik in totaal 167.2 kilometer gelopen in februari. Een hele goede maand dus. 

 

Ook heb ik gemiddeld 3-4 keer per week de oefeningen uit de NBFM-app gedaan. Ik vind deze oefeningen zo fijn om te doen. Ze zijn effectief en duren niet te lang. Ideaal. 

Family

Afgelopen maand heb ik bewust meer tijd vrij gemaakt voor mijn gezin. Ik voelde me schuldig voor de momenten dat ik het drukker had en wilde juist meer genieten van de momenten die we samen hadden. Helaas was ik tijdens de vakantie niet vrij van mijn werk, maar de jongens hebben ieder een 1 op 1 dag met papa gehad. Hoe leuk is dat. Ze hebben zo intens genoten. Binnenkort ga ik ook zo'n dag plannen met mijn mannetjes. 

 

Met Remy gaat het inmiddels ook een stuk beter. Helaas valt hij nog steeds wel veel en natuurlijk alsmaar op zijn gips. Wat ook niet gek is natuurlijk met zo'n zware arm. Wat waren we dan ook blij dat hij afgelopen week eindelijk lichter gips kreeg. Hij heeft nu veel meer bewegingsvrijheid en je kan zien dat hij weer helemaal opleeft. Hij leek niet veel last van zijn gips te hebben, maar nu is het meer alsof hij geen gips heeft. Nog een weekje en dan mag zijn gips eraf. Hij gaat hierna wel afneembaar gips krijgen, omdat de kans op een nieuwe breuk groot is en dat wil de arts toch enigszins voorkomen 

 

Ondanks dat Jimmy en ik niet aan Valentijn doen, doen we er elkaar jaar toch weer een soort van wel aan. Ik ben verwend met een lekker geurtje en zelf heb ik jimmy een paar dagen later mee uit eten genomen. Even een momentje samen. Hoeveel we ook van onze kindjes houden, is het ook wel heel relaxed om even te eten zonder een soort van politieagent te zijn. 

 

En daarnaast zijn we bezig geweest met wat orde in de chaos te brengen. De afgelopen maanden is het van echt opruimen niet echt gekomen en leek de chaos steeds groter te worden. Ik ben begonnen met wat kasten uit te ruimen en opnieuw te ordenen. Ook hebben we nieuwe kasten bij de Ikea besteld voor het speelgoed en hebben nu twee grote kasten in de garage staan voor het speelgoed. Ook hebben we een kast gekocht voor in de huiskamer waar voortaan speelgoed in staat. De box hebben we verkocht en alles lijkt nu meer geordend. Ook de jongens hebben beide een kast gekregen op hun kamer voor wat speelgoed. Zo kunnen ze ook met vriendjes boven spelen als ze willen. Nu het allemaal wat meer is opgeruimd geeft mij dit een rustig gevoel. Het is zoals ze zeggen een opgeruimd huis geeft rust in de hoofd. 

 

Helaas hebben we de maand moeten afsluiten met twee mannetjes met 40 graden koorts. Zo zonde! Gelukkig bleef het alleen bij koorts en hangerigheid. 

Work

Op het werk heb ik het nog steeds ontzettend naar mijn zin. Afgelopen maand was nog steeds een erg drukke maand en had ik soms echt het gevoel dat ik uren tekort kwam op de dag. Maar ik heb nog nooit een baan gehad waar de weken zo snel voorbij vlogen. Juist doordat het druk hebt, heb je geen idee van de tijd. En dat vind ik stiekem wel heerlijk. Ik hou niet van duimen draaien, dat past echt niet bij mij. Oké soms moet ik niet vergeten even wat fruit te eten, maar voor de rest hoor je mij niet klagen. En wederom ik hou heel veel van mijn kindjes en ik koester ook echt de momenten met hun samen, maar soms is het ook zo fijn om even geen mama te horen! 

 

Ook gaat de combinatie van mijn gezin, mijn werk en het sporten mij steeds beter af. Ik ben een echte control-freak en plannen is voor mij de essentie! Hoe meer ik plan hoe meer rust ik heb! Dus plannen maar! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0