· 

My Fitjourney the last episode!

Afgelopen week was het ziekenboeg hier in huis. De jongens hadden de griep en de meiden zijn vooralsnog bespaard gebleven. Zieke kindjes staat gelijk aan veel zorgen, extra zorgen aan je hoofd en 
minder slaap! Niet de beste factoren voor het bevorderen van het afvalporces, maar helaas hoort dit er ook bij! 

Vandaag deel ik hoe afgelopen week is gegaan op het gebied van voeding en sporten. Lezen jullie weer mee?
Na het 12 weken programma van Kimberly vond ik dat ik nog even de komende maanden wat extra begeleiding nodig zou hebben. Ik wil tenslotte mijn doelen behalen en als ik daar voor wil gaan dan helptde begeleiding mij hierbij. Nu beschik ik inmiddels over voldoende handvaten om mijn dagen qua voeding goed in te delen, dus een wekelijkse sessie zou teveel van het goede zijn. Daarom heb ikbesloten om gedurende een periode van 3 maanden nog 1 sessie per maand in te plannen. Op deze manier kan ik ervaren hoe ik het doe zonder de intensieve begeleiding van Kimberly en heb ik ook demogelijkheid om met haar te praten als het nodig is. 

Afgelopen vrijdag heb ik mijn eerste sessie gehad en dat vond ik stiekem wel fijn. Afgelopen weken waren niet de allerbeste weken qua voeding. Ik was druk, emotioneel of gewoon moe en greep steeds vaker na makkelijke tusssndoortjes die wellicht minder gezond waren dan ik zou willen. Ik had er zelfs weer dagen bij zitten dat ik het teveel werk vond om een appel tw schillen en dan liever voor een voorverpakte koek of iets dergelijks koos. Niet de meest gezonde optie dus. En daar moest weer verandering in komen. Ik heb dit met Kimberly besproken en zij heeft mij weer weten te motiveren. Dit had ik even nodig. We hebben ook weer nieuwe doelen opgesteld voor de komende 4 weken en als ik deze doelen ga behalen dan denk ik dat ik het afvallen even laat voor wat het is en even probeer stabiel te blijven. Want dat is echt het moeilijkste. Alleen toen zei Kimberly iets waar ik helemaal niet bij stilstond. Maar sinds oktober ben ik eigenlijk al redelijk stabiel. Of ik verlies gewicht of ik blijf hetzelfde en dat ondanks dat ik mijn slechtere momenten heb gehad. Hier had ik helemaal niet bij stil gestaan en hier ben ik stiekem wel een beetje trots op. Ik hoop ook echt dat ik dit kan blijven volhouden, want een ding is zeker ik wil niet terug naar mijn oude ik. Hopelijk gaat mij dat ook lukken. 

Qua sporten is het helaas geen bijzondere week geweest. Ik was een beetje futloos door de zieke jongens en door de #amileperday. Mijn lichaam was het beu en was toe aan rust en zelf was ik ook niet echt te motiveren. Nu hielp het weer ook niet echt  mee. Ik bedoel ik vind het helemaal niet erg om in de kou te gaan hardlopen, daar kan ik me op kleden. Alleen als de weg net zo glad is als een ijsbaan, dan pas ik toch even. Ik wil namelijk niet vallen en bijvoorbeeld iets breken. Ik had natuurlijk gewoon op de loopband kunnen gaan staan. Maar daar had ik dus echt geen zin in. Die was ik even heel weg beu. Dus dan maar een keertje niet. Dat kan ook echt geen kwaad. En zondag heb ik gelukkig nog 16 kilometer kunnen hardlopen!

Mijn voeding was afgelopen week niet heel bijzonder. Het was een beetje een apart weekje. De indeling qua opvang voor de kindjes was anders, dus ik moest anders plannen. Doordat de jongens nog eens ziek waren had ik ook niet veel tijd om voorbereidingen te treffen. Het was even niet anders. Gelukkig kwam mijn moeder een paar dagen naar mij toe om me te helpen. Dat was wel even fijn. Alleen als mijn moeder er is dan drinken we eigenlijk altijd wel een wijntje. Maarja ik lees steeds vaker dat je van een glaasje wijn kan afvallen, maar waarschijnlijk zou ik beter het gehele onderzoek eens moeten lezen in plaats van alleen de koptekst. Maar je leest natuurlijk wat je wilt lezen en all the rest laat je voor wat het is. Omdat we vrijdag als het ware ingevroren waren vond ik wel dat we een extra wijntje en een toastje hadden verdiend. Ik moest namelijk nog lastminute boodschappen doen, want ik had niks in huis en uiteindelijk belandde er meer spullen in mijn mandje dan ik eigenlijk nodig had. De zaterdag zijn we uiteindelijk naar tilburg gegaan, want ik had beloofd mijn moeder thuis te brengen. Rémy was helaas nog steeds ziek en wilde eigenlijk alleen maar hele dagen bij mij liggen. 

Door de extra wijntjes, het mindere sporten en de iets wat gemakzuchtige tussendoortjes ben ik afgelopen week niks afgevallen. Ik ging eigenlijk met vrees op de weegschaal staan, maar er zat gelukkig ook geen gewicht aan. Dat was dan weer een opluchting.  Nu ga ik deze week lekker knallen en hoop ik dat er volgende week weer wat af is. 

Wat denken jullie? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0