· 

Hoe ver ga je met een spaaractie!

Er gaat geen week voorbij zonder dat er wel ergens een spaaractie is in een van de supermarkten. Nu zijn niet alle spaaracties gericht op de kindjes, maar veel natuurlijk wel. De winkels weten er natuurlijk ook goed op in te spelen en maken je kindje helemaal gek.

 

Hoe ver ga je als ouder in op een spaaractie en wat doe je er allemaal voor?

 

Vandaag deel ik dit met jullie. Lezen jullie weer mee?

Bij sommige spaaracties zie je dranghekken bij de supermarkten staan waar de kindjes staan te wachten totdat er een oud omaatje de winkel uit komt en alle kindjes vliegen dan haast af op dit omaatje om zo hun collectie compleet te krijgen. Totale hysterie en ik vind dat echt te ver gaan. Nu gaat het hier in het dorp gelukkig ook niet zo aan toe en zal ik ook niet toestaan dat mijn kind bij een supermarkt staat te wachten om zijn/haar spaarcollectie compleet te krijgen. 

 

Nu Jaimey op de basisschool zit wordt hij natuurlijk ook beïnvloedt door wat zijn klasgenootjes doen en krijgt hij meer besef van dergelijke spaaracties. Het was dan nu ook voor de eerste keer dat Jaimey en dus ook Rmey bewust mee kregen dat er een spaaractie gaande was bij de plus: de mario coins. Deze spaaractie was echt op Jaimey zijn lijf geschreven. Meneer is groot fan van Mario en hij vindt munten (geld) geweldig. Dus hij wilde maar al te graag mee sparen aan deze actie. 

 

Dit was dan voor mij als moeder ook de eerste spaaractie. Zelf vond ik het ook wel een leuke spaaractie. Eindelijk geen brol wat na één keer spelen weer kapot gaat. Dus dat wordt de komende weken de boodschappen bij de plus doen. Op zich voor mij geen probleem. De Plus zit namelijk bij mij in het dorp, dus dat is eigenlijk ideaal. 

 

De winkel speelt bij een spaaractie slim in op je moedergevoel. Ze zetten producten in de aanbieding waarbij je extra munten krijgt. Eigenlijk heb je die producten niet nodig, maar stiekem kijk je toch of je je het niet kan gebruiken of als voorraad kan gebruiken, zodat je weer extra muntjes krijgt. En dan komen ze ook nog eens met speciale munten. Die krijg je niet zomaar, nee daar moet je speciale boodschappen voor kopen. Boodschappen die je eigenijk echt niet nodig hebt, maar toch wel haalt om de set van je kind compleet te maken. Mijn voorraadkast heeft dan ook nog nooit zo vol gezeten met producten die ik eigenlijk niet nodig heb, maar op de lange termijn wel kan gebruiken. 

 

Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik zelf zo op zou gaan in een spaaractie. Ik wist precies welke munten de jongens wel en niet hadden en vol verwachting pakte ik samen met de jongens de muntjes uit om te kijken of er een munt bij zat die we nog niet hadden. 

Nu hadden wij het geluk dat vele andere mensen voor ons mee spaarden, maar toch sta ik van mezelf versteld dat ik me hierin heb laten meeslepen. Laten we het maar op houden dat ik een newbie was en dat ik hier wel van geleerd heb. Natuurlijk wil ik mijn kindje helpen met een spaaractie, maar ik ga er niet voor naar een andere winkel en ik ga in het vervolg ook niet allemaal extra boodschappen voor doen waar ik voorlopig niks mee doe. Dit was een goede les.

 

Hoe doen jullie dat?

Reactie schrijven

Commentaren: 0