· 

Maart

Vandaag is alweer de laatste dag van maart en morgen starten we weer met een nieuwe maand: April. Maart is echt weer voorbij gevlogen en we hebben weer mooie herinneringen gemaakt. 

 

Nu is het tijd voor een nieuwe maand, met hopelijk wat beter weer, zodat alle ziektekiemen eindelijk eens kunnen verdwijnen.

 

Maar voor nu neem ik jullie weer mee terug naar maart. Lezen jullie weer mee?

FITJOURNEY

 

Mijn fitjourney stond afgelopen maand op een laag pitje. Niet bewust, maar gewoon omdat ik even de flow kwijt was. Op een of andere manier had ik niet de energie om de draad op te pakken. Ik had namelijk besloten om even proberen mijn eten niet te plannen, want ik weet heel goed wat ik wel en niet kan eten en hoeveel calorieën er in bepaalde producten zitten. Dit was een goede test voor mezelf. En wederom ben ik niet geslaagd. Het volledig loslaten gaat mij nog niet goed af. Ik denk dat de Halve Marathon hier ook invloed op heeft gehad. Doordat ik spontaan besloot een Halve Marathon te lopen, had ik ook besloten even wat meer brood te eten. Alleen na de Halve Marathon bleef ik dat doen en dat was niet de bedoeling. Ik ben eigenlijk helemaal geen brood-eter en ben ook altijd een beetje inspiratieloos wat ik op mijn brood moet doen. Dus kwaal snel vaak op zoet beleg uit. En van zoet ga je alleen maar meer zoet eten, daardoor werden mijn tussendoortjes ook weer ongezonder. Ik baalde hiervan en merkte dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik voelde me opgeblazen en allesbehalve fit. Sinds afgelopen week heb ik  de draad weer opgepakt. Eet ik weer lekker havermout of Griekse yoghurt als ontbijt en zijn mijn tussendoortjes over het algemeen ook weer een stuk gezonder. Nu even doorpakken en dan kan ik mijn laatste doelen behalen. Zeker met de zomer in het vooruitzicht. Als stok achter de deur heb ik me aangemeld bij de NBFM Summerbodychallenge en hopelijk motiveert mij dit voldoende om de komende weken even te knallen.

RUNNING

 

Op het gebied van hardlopen is maart absoluut geen slechte maand geweest In totaal heb ik ruim 141 kilometer hardgelopen en daar ben ik zeker tevreden mee. Oké mijn doelstelling was de 150 aan te tikken, alleen de laatste week van maart ben ik niet fit geweest. Ik hoestte de longen uit mijn lijf, was kortademig en voor mijn gevoel zat het snot overal. Juist daarom heb ik besloten mijn lichaam wat rust te gunnen in plaats van door te gaan. Dit is iets wat ik moeilijk vind, maar waarvan ik wel weet dat het beter is voor mijn lichaam. Maar gelukkig heb ik maart uiteindelijk nog wel kunnen afsluiten met een lekker loopje van 12.5 kilometer. De planning was eigenlijk 19 kilometer, maar dat leek me dan niet verstandig.

 

Ook heb ik in maart een hele mooi PR gelopen op de Halve Marathon. Ik had me spontaan ingeschreven voor de Zwinstedenloop en had een mooi eindtijd van iets meer dan 1 uur en 45 minuten Daar ben ik echt heel blij mee. Ook heb ik voor het eerst ervaren hoe het is om in groepsverband te lopen en hoe motiverend dat werkt. Ik dacht altijd dat het effect van een haas nihil was, maar daar kom ik nu echt op terug. Ik denk dat ik mede dankzij het lopen in groepsverband, dat ik zo'n goede tijd heb gelopen. Vooral gezien de weersomstandigheden, windkracht 6 en gevoelstemperatuur van -4. Het was gewoon puur genieten en dankzij de runningsocks en recoverysocks van StoxEnergy heb ik nauwelijks spierpijn gehad en dat was een hele fijne bijkomstigheid. 

FAMILY

 

Op 12 maart werd mijn kleine vriendje Remy alweer 3 jaar! 3 jaar gewoon! De afgelopen jaren zijn zo voorbij gevlogen en mijn vriendje wordt echt een grote vent. We hebben heerlijk zijn verjaardag gevierd met vrienden en familie en meneer heeft weer een heel arsenaal aan grote auto's erbij. Oké, wij moeten serieus overwegen om misschien een aanbouw eraan te zetten om al die auto's kwijt te kunnen, maar Remy vindt het geweldig en dat is het belangrijkste. Ook zijn Jimmy, Remy en ik een dagje naar de Efteling geweest voor zijn verjaardag. Dat was puur genieten. Het was helemaal niet druk en Remy heeft intens genoten en wij dus ook. 

 

Ook mocht Remy eindelijk van zijn gips af. Nog voordat we bij de röntgen waren viel meneer natuurlijk weer op zijn arm, maar gelukkig geen schade. Wel heeft hij voorlopig nog een afneembare brace aan, om een eventuele breuk te verkleinen. Maar Remy is Remy en die kan helaas niet zonder brokken. Breekt hij zijn arm niet, dan valt hij wel van zijn step en heeft hij een blauw oog. Soms denk ik dat ik hem beter kan vastbinden, maar dat is natuurlijk geen optie. 

 

Evy heeft afgelopen maand haar 14 maanden vaccinatie gehad en natuurlijk haar metingen. We stonden er ook niet van te kijken dat ze ruim boven de lijntjes zat. Evy is gewoon een mini reusje en dat hoort bij haar. Het is niet voor niets dat ze al naar maatje 92 gaat. Helaas is ze wel een paar dagen goed ziek geweest van de vaccinatie. Maar dit hadden we ook wel ingecalculeerd. De jongens hadden dat ook bij deze vaccinatie en helaas hoort het erbij. Gelukkig heeft ze er nu geen last meer van en is ze weer helemaal haar zelf. En eindelijk begint ze nu ook te staan. Ja nu pas. Evy neemt de tijd. Evy heeft geen haast en dat geeft ook helemaal niets. Groot gelijk heeft ze. 

 

Met Jaimey zijn we afgelopen maand met logopedie gestart. Voornamelijk  omdat hij wat moeite heeft met de uitspraak van bepaalde woorden. Gelukkig vindt hij het super leuk en gaat met veel plezier naar de logopedie. Wel heeft meneer er de laatste weken een handje van om midden in de nacht even 10 keer naar beneden te komen omdat hij dorst heeft, niet alleen wil slapen, moet plassen etc. De gebroken nachten breken hem, maar ook ons een beetje op. Hopelijk is hij hier snel klaar mee, want ik ben er in ieder geval wel klaar mee!

WORK

 

Op het gebied van werk heb ik niet zoveel te melden. De combinatie van werk en gezin gaat steeds beter, maar wel heb ik besloten om iets minder te werken. Ik denk dat dat voor nu met 3 kleine kindjes en een man die veel weg is, iets meer rust geeft. Ik loop namelijk van achter de feiten aan in het huishouden en door net iets minder te gaan werken vermoed ik dat dat een stuk beter gaat worden. En ik weet zeker dat de kindjes het wel heel leuk gaan vinden dat ik vaker thuis ben, want ze kunnen nog wel eens klagen als ik weer ga werken.

 

Voor nu is het tijd voor april. Een maand die we gaan starten met het vieren van de paasdagen en voor de rest zien we wel wat er op ons af komt! 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (zaterdag, 31 maart 2018 20:41)

    Wat geniet ik toch van jou verslagen lieverd YOU MAKE MY DAY ❤️❤️❤️�