· 

Hoe heb ik Pasen overleefd?

De paasdagen zijn weer voorbij en nu duurt het in ieder geval weer tot december voordat er echt weer een feestdag komt waarbij er ook daadwerkelijk extra gegeten wordt. 

 

Nu staat Pasen in mijn optiek niet gelijk aan veel eten, maar toch eet je die dagen net wat anders dan op een normale dag. Aangezien ik nog steeds bezig ben met mijn fitjourney heb ik toch geprobeerd een goede balans te vinden. Vandaag deel ik met jullie of dit is gelukt en hoe! 

 

Lezen jullie weer mee?

Gelukkig bestaat Pasen in tegenstelling tot Kerstmis niet uit de gehele dag eten. Bij ons bestond Pasen dit jaar uit twee keer een Brunch. Ik wist dus vantevoren waar ik enigszins aan toe was en kon me hier natuurlijk op voorbereiden. Al vond ik het vroeger heel leuk om met mijn familie een uitgebreid paasontbijt te hebben, heb ik voor nu bewust ervoor gekozen om dit niet te doen. De kindjes zijn op dit moment nog klein en hebben nog niet het geduld om uitgebreid te ontbijten, dus voor nu konden we een uitgebreid ontbijtje dus nog over slaan. Als ze wat groter zijn lijkt het me dan wel weer leuk om uitgebreid met ze te ontbijten. 

 

Eerste Paasdag

Eerste paasdag zijn we relaxed gestart. Ik had de avond ervoor wat paaseieren in de woonkamer verstopt en zodra de kindjes beneden kwamen hadden ze dit ook meteen door. Ze begonnen ijverig te zoeken en deden netjes hun eitjes in hun mandjes. Evy daarentegen viel meteen aan, maar geef hij eens ongelijk. Ze had nog nooit chocola op, dus hoe lekker is dat. 

 

Zelf ben ik de dag gestart met een schaaltje Havermout met wat rozijnen. Een goed vullend ontbijtje met weinig suikers etc. Daarna ben ik even lekker een uurtje gaan hardlopen. Want ik wist natuurlijk dat ik deze dag toch anders zou eten dan anders en dan heb ik altijd het gevoel dat ik dit enigszins moet compenseren. Door vooraf te bewegen voelt het voor mij toch minder erg om wat anders te eten. 

 

Mijn ochtend tussendoortje heb ik overgeslagen. Voornamelijk ook door tijdgebrek, omdat ik na het lopen mezelf klaar moest maken voor de brunch. Bij de brunch heb ik geen gekke sprongen gemaakt. Het verleidelijke aan een brunch is dat er heel veel keuze is en dat er van heel veel dingen bij zitten die je lekker vindt of graag wilt proeven. Maar een voordeel aan een brunch is dat er vaak mini broodjes op tafel staan. Als je dan 2-3 broodjes eet, eet je nog steeds niet heel veel en kan je lekker proeven. Dit heb ik dus ook gedaan, een paar mini broodjes, een eitje en als afsluiter mijn eigengemaakte paas-tiramisu. Dus dat was helemaal niet slecht en doordat je uitgebreider en later eet, was het vervolgens niet moeilijk om het tussendoortje wederom over te slaan. 

 

Tweede paasdag

Op tweede paasdag kwam mijn familie naar ons toe voor de brunch en als ik zelf voor anderen moet zorgen, dan haal ik altijd overdreven veel in huis. Ook had ik een aantal leuke/lekkere recepten gevonden die ik allemaal wilde uitproberen. 

 

Aangezien het weer echt slecht was, heb ik besloten de dag niet te starten met hardlopen. Ik had mijn tijd ook hard nodig voor de voorbereidingen van de brunch en aangezien vandaag een extra vrije dag was, wist ik dat er toch nog wel ergens tijd zou komen voor een rondje te lopen. 

 

De dag ben ik in ieder geval gestart met een schaaltje met Griekse Yoghurt, wat havermout en een banaan. Door de voorbereidingen voor de brunch had ik geen tijd om nog aan een tussendoortje te denken, dus die heb ik wederom overgeslagen. 

 

Zoals ik al zei was de brunch echt uitgebreid. Ik had Danish gemaakt, monchou dip, Pita broodjes met ei en spek, paas-tiramisu, stokbroodjes met pesto en brie en daarnaast had mijn zus allerlei salades gemaakt, mijn moeder ragout en kippenpoten en hadden we een overload aan broodjes, scones, croissants, zoete broodjes, vleeswaren etc. Het was allemaal lekker. Dus dat werd keuzes maken. Ik heb voor de dingen gekozen die ik echt lekker vindt. Dus broodjes met een salade, scone met clotted cream en jam, tiramisu en ik moest even de monchou dip proberen. Ik heb geen grote hoeveelheden op, maar wel van veel dingen een beetje geproefd en dat was goed. Ik heb ervan genoten en dat is het belangrijkste en ik heb ook nergens spijt van. En ondanks dat het Pasen was heb ik in die twee dagen maar 1 paasei op. 

 

Toen de visite weg was heb ik nog een rondje hardgelopen en was de boel voor mijn gevoel weer goed gecompenseerd. En in tegenstelling tot vroeger heb ik dinsdag de draad weer opgepakt.

 

Hoe waren jullie paasdagen?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (zaterdag, 07 april 2018)

    En alles was heerlijk , en vooral super gezellig. En natuurlijk hadden we weer veel te veel ��