· 

My Fitjourney!

Het heeft een paar weken geduurd voordat ik mijn draai weer had gevonden, maar eindelijk kan ik zeggen dat ik weer wat meer ritme in mijn voeding heb. Het is nog niet helemaal op en top, maar het is al zoveel beter dan de afgelopen weken. Nu is het een kwestie van volhouden en doorzetten om mijn doelen te bereiken. 

 

Ben je benieuwd hoe de afgelopen weken waren? Lees dan snel verder! 

Hoe stom het misschien ook mag klinken, maar ik ben toch wel trots dat ik mezelf weer terug in het gareel heb weten te krijgen. Natuurlijk ben ik degene die haar doelen wil bereiken, maar zoals altijd bij het afvallen gaat dat niet zonder slag of stoot. Het enige verschil met betrekking tot het verleden is dat ik mezelf op een relatief korte periode weer goed kan toespreken om weer de draad op te pakken. Ik weet dat dit een eeuwige strijd gaat zijn en dat er altijd momenten van verleiding voorbij gaan komen. Daarom moet ik dit ook niet zien als een soort van afvalstrijd (wat wel zo voelt), maar als een levensstijl waar ik mezelf prettig bij voel en die ik goed kan volhouden.

 

Nu weet ik dat het nu nog niet het juiste moment voor mij is om de zaken los te laten. Want vanaf het moment dat ik de zaken loslaat eet ik ook meteen een stuk meer dan mijn lichaam nodig heeft. Ik zal dus voorlopig mijn dagen moeten plannen en me daar aan moeten houden. Dat is echt niet altijd leuk en soms ook wel een echte mindfuck. Want er zitten dagen bij dat je even geen zin hebt in je dag te beginnen met havermout en tussendoor alleen maar rauwkost en fruit te eten en dat geeft ook helemaal niks. Zolang dat een enkele keer is kan het echt geen kwaad. Komen die dagen vaker voor dan de dagen dat ik we mijn havermout eet (zoals afgelopen weken) dan moet ik aan de bel trekken, mezelf streng toespreken en nagaan waarom ik nu daadwerkelijk die laatste kilo's ook kwijt wil.  Want waarom wil ik nu die laatste kilo's eigenlijk kwijt? Is het omdat ik denk dat het zo hoort,  voel ik me nu niet prettig, wil ik iets nastreven wat ik in het verleden heb bereikt maar kan ik dat überhaupt wel bereiken? Eigenlijk is het een combinatie van meerdere factoren. Ik zit op dit moment nog niet lekker in mijn vel. Ik irriteer mee aan mijn buik en zie alleen maar slechte dingen. Natuurlijk zou ik het positief kunnen bekijken en bekijken wat ik allemaal al bereikt heb. Maar dat lukt op dit moment nog niet. Ik zit nog niet zo goed in mijn vel dat ik met gemak kan zeggen laat de zomer maar komen. Nee verre van. En ik denk ook wel dat ik iets wil nastreven wat misschien voor nu gewoon niet haalbaar is. Het jaar dat ik ging trouwen zat ik op mijn laagste gewicht en zat ik super goed in mijn vel. Nu 7 jaar verder en 3 kindjes verder kan ik niet verwachten dat mijn lichaam er hetzelfde uitziet als toen. Mijn lichaam is 3 keer 9 maanden het veilige huis voor mijn kindjes geweest. Dit doet wat met je lichaam en dat moet ik ook accepteren. Natuurlijk kan ik wel dichterbij mijn oude ik komen, maar dan is het de vraag of ik daar zoveel voor op wil geven of dat ik het dan toch wel best vindt voor nu. Ik ben ook gewoon geen type die alleen maar leeft op havermout, fruit, rauwkost en rijst. Dit zijn wel dingen die ik geregeld eet en echt wel lekker vind, maar ik ben ook een echte lekkerbek en geniet van het leven. Ik hou van chocolade en een goed glas wijn en dat zijn dingen die ik ook echt niet wil opgeven. Dat het afvalproces dan misschien wat langzamer gaat dan ik zou willen is even niet ander. Dat zijn keuzes die ik zelf maak. Gelukkig hou ik ook ontzettend veel van sporten en kom ik aan beweging niets te kort. 

 

Op het gebied van beweging ging het afgelopen weken helaas wel wat moeizamer. Dit was voornamelijk heel frustrerend. Door  mijn verkoudheid/griepje heb ik op gebied van "kunnen" heel wat moeten inleveren. Ik kan gelukkig nog steeds langere afstanden lopen, maar tempo maken lukt me op dit moment allesbehalve. Dit valt echt tegen, want ik wilde qua tempo lekker gaan opbouwen voor de halve marathon van Tilburg, maar dat lukt me nu niet. Misschien over een paar weekjes als ik niet meer verkouden ben, want daar heb ik helaas nog steeds best wel last van. Maar gelukkig heb ik genoeg doorzettingsvermogen om niet op te geven en sport ik nog steeds 4-5 keer per week met heel veel plezier. 

 

De weegschaal heb ik afgelopen weken gemeden. Ik ben er wel een keertje op gaan staan, maar het resultaat zinde me niet, dus ik ben er snel weer af gegaan. Het was wel weer een mooie eye-opener waarbij ik me realiseer dat ik niet alleen op chocola kan leven en toch echt wel wat vaker wat groenvoer moet eten om  het zo maar te zeggen. Nu is het weer even klaar met mijn klaagzang en ga ik weer mijn best doen. Poging 1369765. 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Margo (dinsdag, 10 april 2018 19:51)

  Je bent zo mooi, maar er zijn maar weinig mensen die tevreden zijn over hun eigen lijf. Je mag trots zijn op je eigen zover je al gekomen bent. En je kent je eigen valkuilen hoe knap is dat .
  ���

 • #2

  Cyndi (dinsdag, 10 april 2018 20:20)

  Hoeveel kg wil je nog afvallen voordat je je weegschaal kust? En hoeveel val je nu nog af per week als je echt je best doet.. je bent al van zover gekomen dan gaat het langzaam toch

 • #3

  Marly (dinsdag, 10 april 2018 20:56)

  Dankjewel.

  Ik denk nog ongeveer 5 kilo, maar weet niet of ik dan wel tevreden ben. Alleen nu weet ik dat ik nog even door moet zetten. Als ik echt goed oplet kan ik 0.5 tot 0.9 kilo per week afvallen. Maar dan moet ik dus wel mijn best doen, haha!