· 

Albelli

Onlangs ben ik door Albelli benaderd met de vraag of ik interesse had om een canvas te maken? Op zo'n vraag kan ik geen nee zeggen. Qua foto's is ons huis echt nog een beetje kaal en beetje bij beetje wil ik wat meer herinneringen in huis ophangen.

 

Ben je benieuwd wat ik van Albelli vind? Lees dan snel verder! 

Op dit moment leven we in het tijdperk van de mobiele telefoon. Ondanks dat wij een mooie camera hebben, worden 9 van de 10 foto's die we maken toch echt gemaakt met onze gsm. Dit is op zich geen probleem, want je hebt je gsm bijna altijd wel bij de hand en de kwaliteit van de foto's is vaak ook goed. Het nadeel is dat je vaak nog weinig doet met je foto's. Zeker als je een telefoon hebt met best wat geheugen, zoals ik. Ik heb een gsm met 128 GB, dus ik kan aardig wat foto's en filmpjes op mijn gsm bewaren. Op dit moment heb ik bijna 24.000 foto's en filmpjes op mijn gsm staan. Dit is echt ontzettend veel. Voor de zekerheid heb ik ze laatst maar op een externe schijf opgeslagen, voor het geval dat ik ze kwijt zou raken. Ondanks de hoeveelheid foto's is het toch wel zonde dat ik er zo weinig mee doe en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Daarom vond ik het zo ontzettend leuk dat ik benaderd ben door albelli.

 

Ondanks dat ik dus ruim 24.000 foto's op mijn gsm heb staan vond ik het toch wel weer moeilijk om een keuze te maken. Want wat is nu een leuke foto voor op een canvas. Heb ik een leuke bestaande foto of moet ik een nieuwe maken? Ik heb het wel eens geprobeerd om mijn drie schatjes op een foto te zetten, maar dit is echt een hele uitdaging. Het is mij nog niet gelukt om ze alledrie lachend op de foto te krijgen, althans niet tegelijk. Dus daar wilde ik me niet aan wagen. Mede eigenlijk ook wel omdat we al zoveel mooie herinneringen op foto hebben staan en ik daar gretig gebruik van wilde maken. Ik heb dus besloten om twee canvassen te bestellen. Eentje van Evy haar Cakesmash, omdat dit gewoon een ontzettend mooi moment is. Voor de andere heb ik besloten om meerdere herinneren te gebruiken, omdat ik gewoonweg niet kon kiezen. 

 

Op de website van Albelli heb je de keuze uit drie soorten canvas liggend, staand en vierkant. Aangezien de foto's van Evy haar cakesmash al in een frame stonden en dit vierkant was, wilde ik voor deze foto een vierkante canvas bestellen. Wat ik wel belangrijk vond is dat de foto niet helemaal weg zou vallen. In eerste instantie wilde ik een 20 bij 20 bestellen, maar dan zou ik teveel van de zijkanten verliezen, daarom heb ik uiteindelijk voor een 30 bij 30 gekozen en dit paste goed. 

 

Daarna wilde ik dus nog een soort van collage maken van mooie herinneringen, zoals de geboorte van onze kindjes, ons huwelijk en een paar andere mooie herinneringen. Uiteindelijk heb ik ook hier voor gekozen om voor een vierkante canvas te gaan, mede omdat ik dit vaak toch een mooie vorm vind. Ik wilde niet vooraf zelf al een collage samenstellen, maar ik wilde op de website kunnen spelen met de foto's. Want ik was bang als ik zelf vooraf een collage zou maken, deze misschien weer niet goed zou passen en de foto's gedeeltelijk zouden wegvallen. 

 

Het fijne aan de website vond ik dat je heel makkelijk ervoor kon kiezen om meerdere foto's op een canvas te plaatsen. Afhankelijk van de hoeveelheid foto's kon je kiezen voor verschillende indelingen. Aangezien we over zoveel mooie herinneringen beschikken heb ik uiteindelijk gekozen voor de optie met de meeste foto's. Het was makkelijk om de foto's te uploaden en vervolgens in te delen in de collage. Je kan simpel met de foto's schuiven, zodat je het meest optimale resultaat bereikt. Als een foto van mindere kwaliteit is, geeft de website dat ook aan. Dat vind ik altijd wel fijn Want dan kun je zelf nog beslissingen of je de foto wel of niet wilt gebruiken. 

 

Ik was echt heel  nieuwsgierig naar het resultaat. Ik was dan ook ontzettend blij dat mijn canvassen afgelopen week eindelijk binnen kwamen. En heel eerlijk ben ik aangenaam verrast door de kwaliteit. In het verleden heb ik vaker een canvas besteld, maar vaak vond ik deze wat doffig overkomen. Dat is hier absoluut niet het geval. Het lijkt net of er echte foto's bij elkaar zijn geplakt, alleen zie je geen randen. Ik vind het echt een mooie kwaliteit. Voor nu ben ik tevreden met het resultaat. Nu Jimmy nog even lief aankijken of hij de canvassen op wilt hangen, zodat we allemaal kunnen genieten van deze prachtige foto's. Scroll even naar beneden voor het resultaat! 

 

En nu ik toch bezig was op de website van albelli heb ik meteen een kijkje genomen naar het aanbod. Want ik moet nog nodig een fotoboek maken voor Remy zijn 4de levensjaar. Ik maak namelijk van elk levensjaar een fotoboek met de mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Ook bij Albedil is er ook groot aanbod aan fotoboeken. Wat mij nu nog rest is de foto's uitzoeken, vooral even tijd zoeken en een leuk boek voor Remy in elkaar te zetten!

 

Op welke manier bewaren jullie je foto's?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0