· 

Dagje Efteling

Spontane acties zijn soms echt de beste acties. Gewoon niet denken, maar doen!

Afgelopen weekend gingen de kindjes en ik een weekendje naar mijn ouders en spontaan hebben we besloten om een dagje naar de Efteling te gaan! Zolang ik nog een abonnement heb moeten we wel van dit mooie park genieten.
 
Ben je benieuwd hoe onze dag was? Lees dan snel verder!

Voordat ik besluit naar de Efteling te gaan doe ik altijd twee dingen: ik controleer de weersvoorspelling en ik controleer wat de voorspelling is qua drukte in het park zelf. Al neem ik dat laatste vaak wel met een korreltje zout, want ik ben vaker op een voorspelling uitgegaan dat het rustig zou zijn en dan was het opeens super druk. Alsof heel Nederland naar de voorspelling had gekeken en bedacht oh het wordt rustig, dus laten we met z'n allen naar de Efteling gaan. Voor afgelopen zaterdag was de voorspelling qua weer echt goed. Een graadje of 18 en een zonnetje. Dus die eerste check was goed. De voorspelling voor het park was dat de drukte normaal zou zijn. Dit zou dus gezellige bedrijvigheid betekenen, niet overal kunnen doorlopen, maar ook geen extreme wachtrijen. Goed te doen dus, zeker voor op een zaterdag. Dus de tweede check was ook goed. De keuze was dus gemaakt: wij gaan een dagje naar de Efteling. 

 

Aangezien ik altijd wel een slag om de arm neem, heb ik de kindjes bewust pas vrijdag ingelicht over de plannen. Er kan namelijk altijd iets veranderen en ik zou het vervelend vinden als ik mijn kindjes zou moeten teleurstellen. Dus vrijdagmiddag heb ik ze ingelicht en ze waren natuurijk ontzettend blij. Beiden jongens vinden de Efteling echt geweldig, dus dit vonden ze een super leuke verassing. Zelf vond ik ook wel dat ze het even verdiend hadden. Even een dagje met mama (en oma). Ik ben de laatste tijd zo druk geweest en daar voel ik me ook echt wel schuldig over. Ik heb de tijd met mijn kindjes gemist en soms wil ik dat misschien enigszins compenseren. Door mijn kindjes een leuke dag te bezorgen voel ik me iets minder schuldig, maar geniet ik vooral intens van de tijd met hun samen. 

 

Het park ging om 10 uur open, dus we zorgden ervoor dat we er iets voor 10 uur waren, zodat we op het gemakje naar binnen konden gaan en richting de attractie van onze keuze konden lopen. Ondanks dat wij een duo-wagen hebben die ontzettend makkelijk is, nemen wel toch altijd naar de Efteling de duo-wagen en een buggy mee. Op deze manier kun je ook makkelijk een tas met schone kleren etc onder in de wagen leggen en hoef je dus niet te sjouwen. Want als ik ergens een hekel aan heb is als een pakezel rond te lopen. En Remy is toch nog echt te klein om een hele dag door het hele park te lopen, al zou hij dat wel willen. Want soms kan het best een strijd zijn om hem in de buggy te zetten, maar geef Remy zijn tutti en aapje en meneer gaat vaak wel zitten. 

 

Een dagje pretpark is een hele belevenis en soms hoort daar ook de beleving van het eten in het park bij. Natuurlijk heb ik altijd wel iets van fruit, koekjes, snoepjes en krentenbollen bij, maar deze keer besloten we verder geen eten mee te nemen en gewoon te kijken hoe de dag zou lopen. We hadden ook geen planning en zulke dagen vind ik het fijnst. Je hoeft nergens naar te kijken. Het enige wat je moet doen is genieten. En als je kindjes genieten, dan geniet jezelf ook. 

 

En wat hebben we deze dag geluk gehad. Het was dus echt niet druk en daardoor hoefden we niet tot nauwelijks te wachten. Bij het merendeel van de attracties konden we zo doorlopen en dat is zo fijn. Want in de rij wachten vind ik bij een pretpark toch de grootste uitdaging, zeker met drie kindjes. Evy doe ik op zulke momenten vaak in een draagzak, alleen afgelopen weekend dus niet, want er stonden geen rijen. En bij de jongens hoop ik altijd dat ze niet vervelend gaan worden. Gelukkig hoefde ik me daar dus geen zorgen over te maken en dat is zo fijn. 

 

Doordat ik een echte controlfreak ben probeer ik soms ook een dagje pretpark helemaal te plannen. Ik heb dit nu zoveel mogelijk proberen los te laten. Oké ik heb besloten waar we de dag startte, maar voor de rest heb ik aan de jongens overgelaten. Zij mochten kiezen waar zij heen wilden. Na een uurtje hadden we er al een paar attracties op zitten en was het tijd voor wat drinken en een gebakje. Want doordat ik bijna jarig ben kreeg ik een gratis gebakje en bij de Efteling hebben ze heerlijke chocoladebollen, dus daar kon ik geen nee tegen zeggen en de boys vonden dat ook geen probleem.  Daarna hebben ze even lekker kunnen rennen en doen in de speeltuin, waarna we verder gingen naar de traptreintjes. Ik heb er nu nog een zere kont van, maar dat geeft niks. Dit was trouwens ook een van de weinige attracties waar we wel moeten wachten, maar eigenijk moet je daar bijna altijd wel wachten.

 

Daarna ben ik samen met Jaimey in de Bob-slee gegaan. Jaimey vindt achtbanen geweldig, maar hij is bijna overal nog te klein voor. In de Bob mag wel hij en daar heeft hij dan ook intens van genoten. Hij heeft alleen maar zitten gillen, maar dit doet hij niet omdat hij bang is, maar omdat hij denkt dat het hoort. Zelf vond ik het wel een beetje eng. Niet de attractie, maar mijn kleine mannetje in een achtbaan. Ik ben dan altijd bang dat er wat mis gaat en hou hem dus angstvallig vast. 

 

Daarna zijn we nogmaals door heel het park gelopen, omdat we nog niet alles hadden gehad en met het prachtige weer was dit absoluut geen straf. Evy is nog even in slaap gevallen en de jongens gingen non-stop door. Je kon wel merken dat ze moe werden, maar hieraan toegeven doen ze niet. Zelfs toen we om 16.30 zeiden dat we naar huis gingen, wilden ze nog niet mee. Maar gelukkig hadden ze niet de energie om de discussie aan te gaan en gingen ze lekker mee naar huis. Eenmaal in de auto vielen ze natuurlijk in slaap. 

 

Het was een prachtige dag, waarvan we allemaal intens genoten hebben. Onderstaand nog een paar foto's, want die zeggen zoveel meer dan al die woorden :-). 

Reactie schrijven

Commentaren: 0