· 

My Fitjourney

Afgelopen week was het echt prachtig weer. Eindelijk voelde het weer een beetje als zomer in Nederland en dat gevoel van zomer geeft voor mij alleen maar meer motivatie om goed mijn best te doen voor de laatste kilo's. Want de zomer betekent ook minder lagen kleding aan, tenzij je het heerlijk vindt om je kapot te zweten. 

 

Ben je benieuwd hoe afgelopen weken zijn gegaan? Lees dan snel verder!

Iets meer dan twee weken geleden is bij mij de knop weer volledig omgegaan. Ja alweer. Ik was buiten aan het hardlopen en genoot van alles om mij heen maar kreeg ook opeens het besef dat het mooie weer er ook aan zat te komen en met mooi weer loop je niet met een lange legging, hemdje, shirt en jasje aan. Nee dan loop je met een korte broek en een hemdje aan. Daar was ik echt nog niet aan toe. Ik moest er niet aan denken om al zo "naakt" te gaan hardlopen, dus ik moest aan de bak. 

 

Zoals ik al vaker heb gezegd heb ik een soort van doel nodig om mijn doelen te bereiken. Het enkele feit dat ik niet volledig lekker in mijn vel zit en er graag een paar kilo af wil hebben is niet voldoende. Ik blijf dan wel mopperen tegen mezelf, maar het lukt me dan vaak niet om in beweging te komen op het gebied van de juiste voeding. In het verleden had ik mijn bruiloft bijvoorbeeld als doel en toen lukte het mij heel goed om af te vallen. Nu miste ik even het doel, totdat ik dacht aan het buiten hardlopen en daar heel erg tegen op zag. Dus de knop ging weer om. 

 

En als bij mij de knop om is dan gaat het vaak een soort van vanzelf. Ik plan netjes mijn eten, eet netjes wat ik heb gepland en val dan gelukkig ook weer af. En met het mooie weer eet ik ook weer wat vaker een lekkere salade als lunch of avondeten, want daar kan ik echt van genieten. Maar daar geniet ik voornamelijk ook alleen van in de lente en zomer. Als het koud buiten is vind ik een salade helemaal niet lekker. Dan kun je mij veel blijer maken met een lekker soepje. Doordeweeks gaat eigenlijk alles wel een soort van een leien dakje. Natuurlijk zondig ik wel eens als er eens op het werk getrakteerd wordt, maar dat compenseer ik dan met een andere maaltijd om zo in balans te blijven. De weekenden heb ik altijd iets meer moeite mee. Dan drink ik graag een wijntje en vind ik het lekker om daar iets bij te eten, maar ik weet dat de kans dan ook groter is dat ik weer in de verkeerde flow terecht kom en probeer het om die reden dan ook zoveel mogelijk te beperken. 

 

Neem bijvoorbeeld vandaag. Vandaag ben ik jarig. Ik vier het niet, maar heb wel op mijn werk getrakteerd. En op zo'n moment pak ik ook gewoon een gebakje. Maar als lunch en avondeten zorg ik dat ik laag in calorieën blijf, net als met mijn tussendoortjes, zodat het allemaal geen kwaad kan. En sowieso kan het sporadisch eten van een gebakje echt geen kwaad. Het gaat om de juiste balans, toch? Volgende week in mijn eetdagboek deel ik met jullie wat ik op mijn verjaardag allemaal op heb, dan kunnen jullie beoordelen of de balans juist was of niet. 

 

Inmiddels zullen jullie vast benieuwd zijn hoe het gaat met de kilo's. Hier heb ik enkele weken niks over gedeeld, omdat ik wist dat het geen beste resultaten waren. Ik stond ook zo min mogelijk of helemaal niet op de weegschaal, omdat ik wist dat ik niet blij zou worden van het resultaat. Uiteindelijk is het moment er toch gekomen dat ik op de weegschaal moest gaan staan. Ik moest de balans opmaken en uiteindelijk viel het reuze mee. Althans er zat 1.5 kilo bij van de afgelopen weken. Maar zo gek is dat niet als je nagaat dat ik toch weer stiekem best veel aan het snoepen was. Dus al met al viel het mee. Nu inmiddels twee weken later is er inmiddels weer 3 kilo af. Ik had niet verwacht dat het zo snel ging, maar duidelijk heeft de doorbreking van mijn slechte gewoonten mijn lichaam goed gedaan. Ik zit ook meteen een stuk beter in mijn vel. Ik zal binnenkort ook nog een foto delen van hoe ik eruit zag in december, hoe ik er de afgelopen week uitzag en hoe ik er nu uitzie. Het verschil is echt groot, terwijl het verschil in kilo's eigenlijk niks voorstelt, maar zo zie je maar hoe slecht al die suikers en vetten voor je lichaam zijn. 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Margo (woensdag, 25 april 2018 07:40)

  Wat ben ik trots op je dat je ondanks je drukke gezin en werk , nog steeds zoveel resultaten boekt met afvallen en sporten ���

 • #2

  Yvonne (woensdag, 25 april 2018 19:25)

  Kom maar op met die foto's, ben benieuwd

 • #3

  Marly (woensdag, 25 april 2018 20:04)

  De foto's komen binnenkort. Ik moet de nieuwe foto's nog maken :-)