· 

Moederdag

Over ruim twee weken is het al weer moederdag en dit was mij echt even helemaal ontschoten. Het is dat Remy en Evy hun kunstwerkje afgelopen week al meekregen van de kinderopvang en dat ik dacht oh dat is natuurlijk ook al bijna. Ik heb gauw even de datum opgezocht en dit jaar valt moederdag op zondag 13 mei. Dus mocht je nog wat willen regelen voor je moeder,vrouw,oma,schoonmoeder etc. je hebt nog 2.5 week.

 

Vandaag deel ik een aantal tips met jullie en hoe voor mij een ideale moederdag eruit zal zien. 

Dit jaar gaat moederdag net wat anders zijn dan anderen jaren. Jimmy is sinds ik moeder ben nog nooit thuis geweest met moederdag en dat zal hij dit jaar ook niet zijn. Meestal ben ik eigenlijk bij mijn zus en regelt mijn zwager een lekker ontbijtje en een cadeautje. Dit jaar zal ik niet bij mijn zus zijn, maar staat voor mij de Halve Marathon van Tilburg op de planning. Dus een uitgebreid ontbijtje skip ik ook even, maar zal ik de dag starten met het stapelen van koolhydraten en voldoende drinken en mezelf mentaal voorbereiden op de race. En stiekem vind ik dit wel heel leuk. Het is per slot van rekening moederdag en eigenlijk vind ik dat een mama op moederdag lekker moet doen waar zij zin in heeft. Eigenlijk ziet voor mij een ideale moederdag er als volgt uit:

 

Voor een keer een beetje (soort van) uitslapen. Dus niet uit bed omdat de kindjes mij wakker maken, maar een papa die de kindjes uit hun bed haalt en mama nog heel even laat liggen. Waarschijnlijk ben ik rond 8 uur helemaal uitgeslapen (ik vermoed zelfs eerder) en hoe leuk is het dan als je kindjes je komen verassen met hun mooie knutselwerkjes en een ontbijtje. Oké het ontbijtje mag best beneden aan tafel, want ik hou niet zo van kruimels in mijn bed. Na een lekker ontbijtje zonder 50x MAMA (dat gaat hem dus nooit worden) zou ik ervoor kiezen om lekker mijn hardloopschoenen aan te trekken en lekker een rondje te gaan hardlopen. En deze keer gewoon lekker hoelang ik wil, met niemand en niks rekening houden. En na het hardlopen een keer geen spoed douche, maar lekker op het gemakje lekker douchen, optutten etc en dat zonder gestoord te worden. En voor de rest van de dag een heerlijk relaxed dagje. Een dagje waar niks moet, maar alles mag. Maar dat de zorg van de kindje s(lees de poepbroeken, de ruzies etc) allemaal voor papa zijn. Zo kan mama een keertje lekker opladen en kan ze er de volgende dag weer vol voor gaan. En als het mooi weer is gewoon lekker even met z'n allen naar buiten, ergens bij een strandtentje relaxed aan hapje eten (haha relaxed eten met drie kleine kindjes, dat moet ik nog meemaken). Maar ik kan ze voor geen goud missen. Ik zou niet zomaar willen dat ik ze niet de hele dag om me heen heb, ik wil alleen even de minder leuke kanten van het ouderschap even niet. En als de kindjes dan eenmaal in bed liggen de dag lekker afsluiten met een goed glas wijn!

 

 Zelf ben ik niet zo van de cadeau's en word ik juist meer blij van de kleine gebaren, maar ook ik moet nog aan de bak voor een cadeautje voor mijn moeder en schoonmoeder. Ik vind dat het met moederdag niet gaat om wat je geeft, maar dat het gaat om het gebaar. Je wilt je moeder net die dag nog net een beetje meer in de watten leggen, bedanken voor alles wat ze voor je doet en dat ze voor je klaar staat. Natuurlijk laat je dit waarschijnlijk wel vaker blijken, maar het is nooit verkeerd om het eens extra te benadrukken. Aangezien ik allang niet meer thuis woon ga ik mijn moeder geen bonnetjes meer aanbieden voor hulp in het huishouden etc., maar er zijn nog zat andere opties zoals:

 

- een leuk sierraad

- een mooie bos bloemen

- een goede wijn

- een lekkere reep chocolade

- een mooie foto van de kinderen/kleinkinderen

- een dagje shoppen

- lekker met zijn tweeën uit eten

- een high tea/high wine

- een relax middagje in een sauna

- samen naar de biosscoop

- een goed boek

- een abonnement op een leuk tijdschrift

- en ga zo maar door.........

 

Alles heel leuk en aardig, maar het mooiste cadeau is toch dat je moeder mag zijn. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en ook deze vrouwen dienen in het zonnetje gezet te worden. Dagen zoals moederdag kunnen voor de vrouwen die hun moeder hebben verloren of zelf (nog) geen moeder zijn, door wat voor reden dan ook, extra zwaar zijn.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0