· 

My fitjourney!


De afgelopen twee weken waren een beetje aparte weken qua indeling. Jaimey had natuurlijk twee weekjes vrij en zelf had ik ook een paar dagen vrij, zodat we ook nog wat leuke dingen konden ondernemen. Maar dagjes weg betekent vaak ook andere voeding, aangezien ik niet het type ben dat heel haar huishouden mee neemt als ze een dagje weg gaat. Gewoon omdat ik geen zin heb om er als een pakezel bij te lopen. Ik vind het vreselijk om met een zware tas rond te sjouwen! Ik kies dan gewoon eerder voor het gemak en zie het meteen ook als een goede test! Kan ik de verleiding weerstaan of heb ik geen ruggengraat en kies ik voor een ongezondere variant. 

Lezen jullie weer mee?
In de afgelopen weken zijn we een dagje naar Plopsaland, het klokuus en de Beekse bergen geweest en zijn we nog even wezen shoppen, althans ik had nieuwe hardloopschoenen nodig en qua planning kwam het zo uit dat we pas rond de lunch in de stad waren en dus ook moesten lunchen in de stad. Wat heb ik deze keren gedaan? 

In een pretpark heb ik vaak niet heel veel moeite om niet voor de frietjes en burgers etc te gaan. Vooral omdat ik deze vaak niet heel bijzonder lekker vindt in pretparken. In het verleden heb ik dit wel gedaan, maar ik heb meestal achteraf spijt omdat ik dacht was dit het nou? Het voelde dan meer als loze calorieën en dat vind ik dan echt zonde. Ik heb tegenwoordig wel de mindset dat als ik iets anders eet, dat het ook echt wel lekker moet zijn. Anders krijg ik spijt en dat vind ik zonde en dan geniet ik er uiteindelijk ook niet van. Dus heb ik gekozen voor een broodje met kip en een keer een broodje met gerookte zalm. Niks bijzonders, maar gewoon oké. 

De andere twee keer had ik veel meer moeite met het verstaan van de verleiding. Er stonden namelijk echt lekkere gerechten op het menu, dus ik moest keuzes maken. Ging ik voor een guilty pleasure of zou ik toch voor een gezondere variant gaan. Uiteindelijk heb ik voor de laatste optie gekozen. Ik heb een keer een carpaccio salade en een keer een ceasar salad op. Zeker met het zomerse weer is een salade een heerlijke keuze en kan ik daar ook heel erg van genieten. 

Afgelopen zaterdag hadden we ook nog een etentje op de planning staan met vrienden bij Rodeo. Heerlijk. Voor dat etentje heb ik bewust gekozen te genieten en te kiezen waar ik zin in had. Dat moet kunnen en als ik dat vooraf als het ware met mezelf afspreek, dan kan ik er ook echt van genieten en heb ik er geen spijt van!

Als kers op de taart vierde zondag mijn lieve nichtje nog haar verjaardag en heb ongegeneerd genoten van een stukje taart, een paar chipjes en wat m&m’s. Gelukkig had ik ook vooraf 10 kilometer hardgelopen, dus dat compenseert enigszins. 

En nu? Nu is het de draad weer oppakken en deze week is het tijd voor taperen ter voorbereiding van halve marathon van aankomende zondag. Even nog meer op mijn voeding letten. Zorgen dat ik gezonde voeding binnenkrijg en vooral voldoende voedingsstoffen. En tegen het einde van de week zal ik langzaam beginnen met koolhydraten stapelen en zal de duur en de intensiteit van mijn trainingen ook afnemen. 

Gezien de toch ietwat andere voeding van de afgelopen week heb ik besloten de weegschaal even te negeren en er niet op te staan. Wel wil ik met jullie een progressie door delen. De eerste foto is van oktober, de tweede van december, de derde van maart (het verschil met december is in maart 1.5 kilo verschil, maar qua zicht een wereld van verschil) en de laatste foto is van twee weken geleden. 

Wat vinden jullie er van. Zien jullie verschil? 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (dinsdag, 08 mei 2018 22:05)

    Je ziet er super uit �goed gedaan