· 

My Fitjourney

Het is even een weekje stil geweest op mijn blog! Waarom? Mijn focus lag even op mijn gezin, familie en vrienden. Ik had zoveel leuke dingen gepland staan, dat ik mezelf daar even volledig op wilde focussen en daarom heb ik even een weekje rust ingelast. Vanaf deze week start weer een beetje het gewone leven en daar hoort mijn blog ook bij! 

 

Aangezien het vandaag dinsdag is, is het dus tijd om met jullie mijn ups en downs van mijn fitjourney te delen. Hoe is het afgelopen weken gegaan? Heb ik nog resultaten geboekt of heb ik me daar totaal niet mee bezig gehouden? Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Afgelopen weken waren een beetje aparte weken met al die extra vrije dagen. Het begon natuurlijk met Hemelvaart. Al was die week voor mij niet heel bijzonder, aangezien ik toen de Halve Marathon gepland had staan en mezelf daar volledig op heb gefocust. De dag na de Halve Marathon heb ik even niet op mijn voeding gelet, maar vooral even naar mijn lichaam geluisterd, want op een of andere manier heb ik dan altijd veel meer honger dan anders en daar heb ik dan ook gewoon aan toegegeven. De dagen daarna heb ik redelijk netjes op mijn voeding gelet. Lekker een gezond ontbijtje, een salade als lunch, normaal avondeten en niks bijzonders qua tussendoortjes. Wel lag het hardlopen even op een laag pitje. Ik had best last van spierpijn en wilde niks overbelasten, dus na een rondje van net 2.5 kilometer op de dinsdag heb ik pas de vrijdag weer voor het eerst gesport, want toen voelden mijn spieren weer goed. En dat deed meteen ook wat met mijn gemoedstoestand. Ik voelde mii meteen een stuk beter. Wat sporten wel niet met een mens kan doen. Ondanks dat ik het die week niet heel slecht heb gedaan qua voeding, voelde ik mii wel slecht. En een rondje hardlopen heeft daar verandering in gebracht. 

Vervolgens stond het Pinksterweekend op de stoep en die heb ik niet heel gezond doorgebracht. De zaterdag overdag was normaal, maar in de avond ben ik gaan borrelen met een vriendin en vanaf dat moment is het bergafwaarts gegaan. Ik had iets teveel borrels op en de dag erna voelde ik me dan ook niet topfit, wat resulteerde in een ontbijtje om half 2 op mijn hotel. Want ik moest mezelf klaarmaken voor het 7th Sunday Festival. En eigenlijk is de beste remedie tegen een kater gewoon weer wat alcohol en vette hap. En zo heb ik mijn dag dan ook ingedeeld. Alcohol en vette hap. Alles behalve gezond, maar door het vele dansen werd dit toch nog enigszins gecompenseerd. Gelukkig heb ik aan deze dag geen kater overgehouden, maar ik heb wel genoten van een heerlijk hotel ontbijtje om vervolgens de kindjes weer op te halen en door te rijden naar huis, want het was tenslotte Kermis hier. En bij de Kermis hoort een oliebol! En we waren veel te laat thuis om nog te koken, dus we hebben de dag afgesloten met een broodje knakworst. Dit was voor de kids natuurlijk geen straf! Ik had me dan ook voorgenomen om de dinsdag weer terug in gareel te gaan. Maar ik was nog een extra dag vrij omdat het hier nog kermis was en uiteindelijk was ook deze dag niet super gezond. Laten we het daar maar op houden. De woensdag, donderdag en de eerste helft van de vrijdag waren gelukkig normaal. Daarna zijn Jimmy en ik vertrokken voor een weekendje weg. En ondanks dat we het weekend sportief zijn begonnen hebben we ook heerlijk genoten van het uit eten gaan, lunches, tussendoortjes, de alcoholische versnaperingen en de hotel ontbijtjes. Echt genieten was het. Het was dan ook niet gek dat we zondagavond beiden verlangden naar een salade in plaats van een bord friet. 

Sinds gisteren zit ik weer redelijk in het gareel. Ik merk wel dat mijn lichaam nog even moeten wennen aan het minder eten en het ene moment kan ik hier beter mee om gaan dan het andere moment. Maar dat komt ook wel goed. Het gaat er nu om dat ik me weer focus op mijn doel. Ook aanstaand weekend beloofd qua voeding niet veel goeds, maar hier ga ik een eetdagboek van maken. Op deze manier zien jullie wat ik eet/drink op een dag dat ik naar een festival ga! 

 

Voor nu heb ik de weegschaal dan ook even vermeden. Ik denk namelijk dat we geen goede vrienden gaan zijn. En een vriendschap die teleurstelt is ook niks, dus dan maar even niks. Zodra ik weer het gevoel heb dat ik erop kan staan zonder een al te grote teleurstelling, dan ga ik dat zeker doen en deel ik dit weer met jullie. Volgende week kunnen jullie in ieder geval weer een eetdagboekje verwachten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0