· 

Mei!

Dag mei, welkom juni. Ik blijf het zeggen, maar ook de maand mei is weer voorbij gevlogen. Het was echt een ontzettend leuke maand. Een maand met extra vrije dagen, leuke uitstapjes etc. Ik moest ook echt even terugkijken in mijn foto’s om te zien wat we afgelopen maand allemaal ondernomen hebben. 

Lezen jullie weer mee met mijn maandoverzicht?

 

Running 

Op het gebied van hardlopen is mei geen slechte maand geweest, maar qua het aantal afgelegde kilometers ook niet de beste. In totaal heb ik ruim 147 kilomteter gelopen. Ik heb er de laatste dagen echt aan moeten trekken om het totaal nog een beetje omhoog te krikken. Dit komt echt doordat ik voor de Halve Marathon mijn kilometers een beetje heb afgebouwd en daarna het bijna een hele week duurde voordat ik weer fatsoenlijk kon lopen. Maar een mindere maand is ook niet erg. Het was wel een fijne maand op het gebied van hardlopen. Dankzij de jogger heb ik voornamelijk buiten kunnen hardlopen en dat maakt al zo’n groot verschil. Het makkelijkst is dit als ik maar twee kids heb. Heb ik er drie thuis dan ging Jaimey op zijn fiets mee. Ik weet dat ik dan niet zo snel kan lopen en om de paar honderd meter moet stoppen, maar dat is altijd nog beter dan binnen trainen. 

Ook heb ik mijn derde Halve Marathon gelopen. Deze ging alles behalve lekker doordat ik mijn ademhaling niet onder controle kreeg en daar bovenop ook nog eens steken in mijn zij kreeg. Uiteindelijk heb ik niet een heel slechte tijd neer gezet en ben ik dus nog wel tevreden. 

Ook ben ik uit mijn comfortzone getreden en heb ik een paar keer een onbekende route gelopen. Een keer zelfs in een onbekende omgeving. Dit is voor mij wel een dingetje. Ik weet graag hoe en wat, maar soms moet je dat juist loslaten en komen er mooie dingen (omgevingen) op je pad. Dus ik ben blij dat ik dit toch (na wat gemopper) toch weer gedaan heb.

 

Mijn oefeningen uit de NBFMAPP ben ik natuurlijk ook blijven doen. Niet zoveel als ik zou willen. Vaak maar 3 keer per week. De intensiteit wil ik wel weer gaan opvoeren.

Fitjourney

De eerste helft van mei was absoluut niet slecht. Mij focus lag op de Halve Marathon en daarom at ik gezond, dronk ik niet en zat ik lekker in mijn vel.   Zelfs op dagjes uit maakte ik gezonde keuzes. De tweede helft was daarentegen slecht. Ik maakte ongezonde keuzes en bleef daar soms wat langer in hangen dan nodig was. Ik wist mezelf wel weer te herpakken, maar door het volgende leuke uitstapje ging ik zo weer de mist in. Maar al met al heb ik er geen spijt van. In tegenstelling tot vroeger heb ik er wel van genoten. Ik heb bewust de keuze gemaakt om een keer van de minder gezonde variant te kiezen, want ook dat hoort bij het leven. Je gaat wel eens een keer uit eten, een weekendje weg of op stap en dan mag je ook echt wel genieten. Dan hoef je niet altijd alleen maar sla en yoghurt te eten. Juist doordat je dat een keertje niet doet, geniet je er meer van. Althans dat is bij mij het geval. En als je daarna de draad weer oppakt is het echt geen probleem.

 

Oké de weegschaal heb ik even gemeden, maar dat geeft niet. Ik weet dat ik van slechte resultaten heel gedemotiveerd kan raken. Dus dan kan ik er beter niet op gaan staan en dan voel ik wel aan mijn lichaam dat het aan het veranderen is door het andere eten. En door die verandering wordt ik toch weer gemotiveerd om het anders aan te pakken en gezondere keuzes te maken.

Family

Mei was een heerlijke maand. We hebben zoveel leuke dingen gedaan met ons gezin, familie en vrienden. Het was echt even genieten. Sowieso had ik wat extra dagen vrij in verband met de mei vakantie en zijn we met de kindjes naar een leuke speeltuin geweest en naar de Beekse Bergen. Ze hebben echt zo ontzettend genoten en wij dus ook. Maar ook zijn we heerlijk wezen eten met vrienden, ben ik zelf nog uit eten geweest met een vriendin, hebben we diverse keren gebarbecued en ben ik ouderwets gezellig op stap geweest, ben ik naar een festival geweest en ben ik samen met de kids naar de Kermis hier geweest. Ook hebben de jongens mee gedaan met de Dikke Banden race en wat ben ik trots op ze. Remy moest 600 meter fietsen en die heeft het super gedaan. Ik ben met hem meegelopen, want meneer is nogal snel afgeleid en dat is maar goed ook, anders had hij gegarandeerd de afslag Kermis genomen. Uiteindelijk is hij vierde geworden in zijn categorie. Dus super goed. Jaimey moest 1200 meter fietsen. Ik wilde niet meelopen, maar alle ouders liepen mee, dus ik ook. Meneer heeft me laten afzien. Hij ging echt hard. Ik baal dat ik mijn horloge vergeten was aan te zetten. Maar meneer heeft hard gewerkt en is zelfs eerste geworden. Super goed. En zo mooi tijdens de race had hij dit ook in de gaten en zei ook: mama ik ben de eerste. 

 

Het laatste weekend van mei zijn Jimmy en ik even een weekendje met zijn tweetjes weg geweest. En ondanks dat het maar kort was, was het wel heerlijk. We hebben genoten van de tijd samen, het lekkere eten. Ik heb Jimmy nog aangemoedigd tijdens zijn eerste Triatlon van dit jaar. Niet de gehele tijd, want ik ben eerst zelf gaan hardlopen. 12 kilometer in de hitte, maar het was heerlijk. Daarna kon ik mooi Jimmy aanmoedigen en wat was ik trots op hem. En we hebben heerlijk geshopt. Dat is zoveel makkelijker zonder de kids om je heen. En natuurlijk hebben we ook wat leuks voor hun meegenomen.

Work

 

Sinds 1 mei ben ik een halve dag in de week minder gaan werken en dat bevalt me goed. Zo heb ik wat meer tijd voor de kindjes, mezelf en het huishouden. Het voelt nog wel een beetje onwennig, maar dat zal niet lang duren!

Reactie schrijven

Commentaren: 0