· 

Food Diary

Het is weer tijd voor een eetdagboek. En zoals elke week deel ik met jullie wat ik zoal eet op een doordeweekse dag en een dag in het weekend. Aangezien ik ook echt graag naar een Festival ga, deel ik vandaag met jullie wat ik zoal op zo'n dag eet en drink. Want ook zulke dagen horen er bij en hoe ga ik daar mee om? Hou ik me nog netjes aan mijn calorieën, let ik absoluut ergens op of zoek ik de gulle middenweg op. 

 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Festival!

Voor de verandering start ik eens met de dag in het weekend, aangezien dit ook de eerste dag is waarvan ik mijn foto's heb gemaakt. Afgelopen weekend ben ik samen met mijn zus naar The Flying Dutch geweest en we hebben genoten. Het weer was lekker, de muziek was goed en de sfeer was top. Ik ben dan ook heel eerlijk dat ik op zo'n dag eigenlijk niet echt let op wat ik eet en drink. Ik ga namelijk niet elk weekend naar een festival en doordat ik nogal een fan ben van Gin-Tonic, ga ik vaak ook wat ongezonder eten. Een typisch fenomeen van Marly en Drank. Dan ga ik altijd ongezond eten en maak je mij eigenlijk het meest blij met een frikadel speciaal, alleen die verkopen ze dus bijna nooit op een Festival. Dat snap ik dus echt niet, hoezo niet! Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik de enige ben die hier zo zin in heeft.

 

Afgelopen zaterdag ben ik de dag gestart met bananen pannenkoekjes met havermout. Hierover doe ik vaak een beetje stroop en dan is het genieten geblazen. Hier zat ik aardig van vol en ondanks dat ik op als voorbereid was, heb ik mijn tussendoortje overslagen en heb ik bij mijn zus twee witte broodjes op. Eentje met kaas en eentje met pure Hagelslag. Misschien had ik achteraf gezien beter wat meer op, want ja als je alcohol drinkt heb je een goede bodem nodig. Eenmaal op het festival terrein zijn we gestart met Gin-Tonics en die gingen hard. Ik heb geen idee hoeveel we erop hebben, maar ik geloof dat we er aardig wat op hadden. We voelden hem allebei goed hangen en het werd dus tijd om wat te eten. We hebben twee Vietnamese Loempia's op en een paar frietjes. Maar die staan niet op de foto, want ik had teveel honger. Daarna hebben besloten dat we misschien toch maar beter wat water konden gaan drinken, dus hebben we een flesje water gekocht. We waren nog niet voldaan en hebben daarna nog een broodje hamburger op en veel water. In de auto naar huis heb ik nog een liter water op, maar ik bleef de gin-tonics maar voelen. Ik had geen zin in een kater of wat dan ook en had stiekem nog wel trek. Dus thuis heb ik nog wat naturel chips op en nog meer water en daarna ben ik gaan slapen. Gelukkig werd ik de volgende ochtend weer fris wakker en heb ik lekker een stukje kunnen hardlopen. 

 

Het was dus niet de meest gezonde dag, maar daar geef ik echt helemaal niks om. Ik heb genoten en dat is het belangrijkst! 

Doordeweekse dag

Mijn doordeweekse dag was van gisteren. Na een wat ongezonder weekend heb ik altijd meer de neiging om te compenseren en extra op mijn voeding te letten. Ondanks dat ik het niet erg vind om eens wat anders te eten tijdens zo'n weekend, heb ik daarna altijd wel het gevoel dat ik weer even extra goed op mijn voeding moet letten. En heel eerlijk lukt mij dit niet altijd. Soms blijf ik nog even in de weekend vibes hangen en lukt het mij niet om weer gezond te eten, gelukkig had ik deze keer wel de juiste wilskracht en heb ik best wel een goede dag gehad. 

 

Ik ben de dag gestart met 6.5 kilometer hardlopen en daarna heb ik een Diet Protein Shake op met wat vers fruit. Op deze manier heb ik mijn eiwitten meteen mooi aangevuld en deze shakes vullen ook super goed. Dus win-win. Als tussendoortje heb ik een sneetje ontbijtkoek en een appeltje op. Dit eet ik bijna dagelijks. Lekker saai he. 

Voor de lunch had ik twee maiswafels met een gekookt eitje en een beetje sla met 5 mozzarella bolletjes light en wat groene pesto. 

Mijn tussendoortje was een van mijn favoriete tussendoortjes van nu. Deze koeken vind ik echt lekker. Normaal gesproken eet ik daar ook nog fruit bij, maar dat was ik vergeten. 

Ons avondeten was een zelfgemaakte cesar salad. Zeker nu het weer wat warmer is, vind ik dit een prima diner. 

Tot slot heb ik de dag afgesloten met 3 passievruchten en een paar cashewnoten.

Dat was hem weer voor deze week! Wat doen jullie als jullie een dagje naar een festival gaan? Letten jullie op en laten jullie lekker de boel de boel? En hebben jullie ook de neiging om daarna extra te compenseren?

Reactie schrijven

Commentaren: 0