· 

My Fitjourney

Vandaag wordt het eens tijd om mijn "fitjourney" onder de loep te nemen. Ik ben inmiddels ruim een jaar op weg en heb een aantal doelen behaald, maar het eindstation heb ik nog niet behaald. 

 

Hoe wil ik het de komende maanden gaan aanpakken? Ga ik nieuwe doelen stellen? Waar wil ik naar toe werken en wat vind ik belangrijk?

 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder! 

Als ik heel eerlijk ben, ben ik wel een beetje teleurgesteld in mezelf. Natuurlijk ben ik trots op wat ik tot nu toe al bereikt heb, alleen ik had veel meer van mezelf verwacht. Ik weet dat ik betere resultaten had kunnen bereiken. Ik heb iets te vaak een terugval gehad in het afgelopen jaar. Gelukkig heb ik in tegenstelling tot het verleden, mezelf wel elke keer kunnen herpakken, alleen was het elke keer maar voor korte duur en daarna ging ik weer volledig te mist het. Het lijkt nu ook wel een gewoonte te worden, zodra het weekend is dat ik mezelf steeds vaker wat meer gun en dat het mij daarna steeds meer moeite kost om weer terug in het gareel te gaan. Ik kan en mag dus ook niet klagen dat ik nog niet bereikt heb wat ik wil bereiken. En natuurijk is het misschien ook we niet de beste manier om mijn doel aan een bepaald gewicht te koppelen, is dit wel het juiste referentiepunt? Kun je je geluk en tevredenheid koppelen aan een paar cijfers op de weegschaal? Of is dit iets wat ik moet loslaten en moet ik mij juist meer focussen op hoe ik mij voel? Zit ik lekker in mijn vel, voel ik mij gelukkig, ben ik tevreden met hoe ik eruit zie?

 

Dat laatste punt blijft toch wel een dingetje voor mij. Ik zou hier graag echt positief in willen staan. Ik benijd echt de mensen die positief over hun uiterlijk kunnen zijn, terwijl ze misschien geen maatje 36 hebben, of een mooie strakke buik etc. Nee ze zijn tevreden met hun lichaam en wat ze al bereikt hebben. Echt respect voor deze mensen. Ik zou dat ook willen. Ik wil ook naar mezelf in de spiegel kunnen kijken en kunnen zeggen: je ziet er " goed" uit en je hebt al heel wat bereikt. In plaats van: ik zie een dikke buik, bolle wangen en ga zo maar door. Daarom wordt een van mijn doelen voor de komende maanden dat ik mezelf ga leren accepteren en blij ga zijn met wie ik ben en wat ik bereikt heb. Ik weet dat dit heel moeilijk gaat zijn. Ik heb mijn lichaam in heel mijn leven nog nooit echt geaccepteerd, op één moment na en dat was de periode rond mijn bruiloft. Maar onbewust had dat denk ik ook mede te maken met mijn gewicht, want op dat moment was ik op mijn lichtst en zat ik echt goed in mijn vel. Ik was tevreden met wie ik was en hoe ik eruit zag. En dat gevoel wil ik weer terug. Daar ga ik de komende maanden dan ook aan werken en ik hoop over een paar maanden te kunnen zeggen: This is me and I love it!

 

Ook ga ik de komende maanden proberen een betere balans te vinden tussen het normale leven en genieten. Ik blijf maar zoekende hiernaar. Ook omdat ik een beetje inspiratieloos ben en laconiek ben in mijn voorbereidingen. Hoe meer ik voorbereid hoe minder ik de mist ik kan gaan. Ik weet als ik mijn maaltijden prep dat ik mij daar dan ook houd en er geen andere verleidingen op mijn pad komen. Alleen de laatste weken is het enige wat ik prep mijn avondeten en al de rest doe ik niks voor. Met als resultaat ik heb geen idee wat ik moet eten en vaak eet ik daardoor meer dan ik zou willen of ik eet een simpelere of ongezondere variant en daar moet het klaar mee zijn. Ik wil de balans vinden en ook weer iets meer summerproof worden, want op deze manier mezelf in een bikini proppen zie ik niet zitten en ik weet als ik een weekje weer goed op mijn voeding let, dit al een wereld van verschil kan betekenen. Houdt dit in dat ik weer mijn eten moet gaan tracken en preppen? Ik vermoed van wel. Het is een terugkerend patroon dat ik blijkbaar een houvast nodig heb, want zonder de houvast laat ik de teugels te vaak en teveel los, met als resultaat geen resultaat, alleen een hoop frustraties. En dat is toch wel heel jammer.

 

Dus we gaan wederom de teugels weer wat strakker trekken. Ik ga mijn doelen voor ogen houden en deze keer zijn mijn doelen misschien niet zo concreet. Ik wil er deze keer geen gewicht aan koppelen, maar wel een gevoel. Een gevoel van ik mag er zijn en ik ben tevreden en een goede balans in mijn voedingspatroon. Want ik moet gewoon al die lekkere verleidingen zien te weerstaan, want gezond eten is ook lekker. Heel lekker zelfs. Het kost soms alleen wat meer moeite of je moet juist even zoeken naar wat voor jou werkt, maar als je in de flow zit dan gaat het uiteindelijk vanzelf.

 

Gaan jullie mij hierbij helpen? Ik kan namelijk alle hulp goed gebruiken! 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Saar (dinsdag, 12 juni 2018 20:35)

  Hoeveel kg ben je dit jaar verloren? Denk dat heel veel mensen respect voor je hebben met dat sporten allemaal

 • #2

  Marly (dinsdag, 12 juni 2018 21:06)

  Dankjewel :-) Ik ben ruim 15 kilo afgevallen, dus dat is echt niet slecht.

 • #3

  Saar (dinsdag, 12 juni 2018 22:11)

  WoW,,,