· 

9 dingen die ik niet meer doe sinds ik moeder ben!

Sinds ik 4.5 jaar geleden moeder werd is er veel verandert. Naast het feit dat ik voortaan dagelijks voor drie boefjes zorg en dit soms een hele dagtaak kan zijn, is mijn indeling van de dag ook behoorlijk verandert. Mijn prioriteiten liggen tegenwoordig ergens anders (lees: bij mijn kindjes), mijn tijd wordt anders ingedeeld en ik ben ouder geworden, dus ook op dat gebied verandert. 

 

Toch is het wel leuk om eens terug te kijken naar hoe mijn leven was en hoe het nu is.

 

Lezen jullie weer mee?

Tijden veranderen en zo verander jezelf met de tijd ook. Je wordt ouder, misschien wat wijzer, je hebt meer levenservaring en er zijn externe factoren, zoals kindjes, die van invloed kunnen zijn op je doen en laten. Vandaag deel ik 9 dingen met jullie die ik deed toen ik nog geen moeder was!

 

1. Uitslapen

Dit komt nog zelden voor en het voelt ook alsof ik het verleerd ben. Toen ik nog geen kindjes had en het was weekend dan was het zo fijn om even uit te slapen. Even bijtanken na een drukke week, gewoon omdat het kan! Tegenwoordig hoef ik geen wekker meer te zetten, want ik heb er drie met een automatische klok. Ook in het weekend. En zelfs als de kindjes er een keertje niet zijn, dan kan ik nog niet uitslapen. Gewoon omdat ik het nier meer gewend ben. 

 

2. Ontbijt op bed

Dit vond ik vroeger heerlijk. Nadat je wakker werd er niet meteen uitspringen om aan te kleden etc, maar eerst even op je gemakje een ontbijtje maken, terug in bed kruipen, televisie aan en genieten. Dit doe ik nu echt nooit meer en ik zou het ook niet willen. Want dan willen mijn kindjes dat ook. En drie kindjes die bij je in bed ontbijten betekent een bed vol kruimels. Ik zou letterlijk gek worden. 

 

3. Hele dag tv kijken

Dit puntje mis ik soms wel eens. Ik ben echt serie verslaafd en ik vind het heerlijk om een goede serie te kijken. Toen ik nog geen kindjes had, kon ik dan ook lekker doen waar ik zin in had en kijken waar ik zin in had. Er was geen ruzie of het nu Peppa Pig of Brandweerman Sam moest worden. Ik kon gewoon non stop kijken waar ik zin in had. Tegenwoordig zit overdag tv kijken er niet echt meer in, tenzij de kindjes besluiten allemaal een middagdutje te doen en ik gewoon even de loedermoerder uit hang.

 

4. Sporten wanneer ik er zin in had

Of ik nu meteen na het wakker worden een rondje wilde gaan hardlopen of na het werk. Het kon altijd. Ik moest met niemand rekening houden. Nu kan ik niet gaan en staan waar ik wil en kan ik vaak alleen in de avond sporten en ook nog wel op de loopband. Heel jammer natuurlijk en als ik eerlijk ben vind ik het ook wel jammer dat ik niet de mogelijkheid heb om te sporten wanneer ik wil en zin heb, maar helaas is het anders niet zo. 

 

5. Zo min mogelijk plannen

Hoeveel ik nu alles plan en onder controle probeer te houden, was dat voordat er hier kindjes rond liepen wel heel anders. Plannen was natuurlijk toen ook niet nodig. Ik kon gaan en staan waar ik wilde, dus waarom alles plannen. 

 

6. Spontaan een filmpje pakken of uit eten gaan

Met drie kindjes kun je niet zomaar het huis lopen om een een filmpje te pakken of uit eten te gaan. Er zal altijd oppas geregeld moeten worden. Dat was vroeger wel anders. Ik keek of er een leuke film draaide of appte een vriendin of ze zin had om een hapje te gaan eten en weg was je.

 

7. Naar de stad gaan om te winkelen

Ik kan me er niks meer bij voorstellen, maar vroeger genoot ik er van om naar de stad te gaan en dan winkel in en uit te lopen, om vervolgens misschien nog drie keer terug te komen en uiteindelijk met tientallen tassen thuis te komen. Tegenwoordig geef ik toch meer de voorkeur aan het internet shoppen. Ideaal. Je kan lekker op je gemakje de kleren passen. Je hoeft geen pashokje uit en je kan het meteen terugsturen. Een nog groter voordeel is dat je elk moment van de dag kan winkelen. Je hoeft niet te wachten totdat de winkels open gaan. 

 

8. Gewoon niet koken

As ik geen zin had om te koken, dan deed ik dat niet. Dan pakte ik een boterham, at ik niks of at ik even heel ongezond gewoon een pak koekjes. Want waarom koken als je er geen zin in hebt? Tegenwoordig is dat wel anders. Ik wil de kindjes meegeven dat gezond eten belangrijk is en ik probeer ze zoveel mogelijk verschillende smaken te laten kennen. Als ik nu geen zin in koken heb dan heb ik pech. Ik zet gewoon de pannen op het vuur en zorg dat er een gezonde maaltijd op tafel komt te staan. 

 

9. Bakken in de zon

Zodra de eerste zonnestralen nog maar zichtbaar waren ging ik erin liggen en zorgde ik dat ik een lekker kleurtje kreeg. Mijn vakanties bestonden dan vaak ook uit dagen liggend bij de zwembad en een boekje lezen. Tegenwoordig moet ik niks meer weten van de zon. Sinds mijn eerste zwangerschap kan ik er zo slecht tegen en zoek ik veel liever de schaduw op.

 

Wat deden jullie toen jullie nog geen kindjes hadden en ziet jullie leven er nu anders uit?

Reactie schrijven

Commentaren: 0