· 

Juni

De zomer is inmiddels begonnen en afgelopen week voelde het ook echt zo. Ook zit het eerste half jaar van 2018 er al weer op. Jeetje er zijn gewoon al 6 maanden verstreken. De maanden zijn voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen en dat geldt dus ook voor juni. 

 

Ben je benieuwd hoe juni was? Lees dan weer snel verder!

Running

Op het gebied van hardlopen was juni echt geen slechte maand. Toen ik op 15 juni op mijn horloge keek zat ik al op 97 kilometer. Maar door het vele lopen kreeg ik helaas ook last van mijn knie. Ik besloot dat de 15 dagen die erop zouden volgen minder intensief zouden worden op het gebied van hardlopen. Ik was bang voor overbelasting en daar zit ik gewoon niet op te wachten. Daarom heb ik afgelopen week echt een stapje terug genomen in de hoop dat dit zou helpen. In totaal heb ik precies 168 kilometer hardgelopen in juni. 

 

Wel heb ik nog aan twee wedstrijden mee kunnen doen. Beiden vonden op een zaterdagavond plaats in brabant. Ik ben geen avondloper, maar ik ben niet ontevreden over mijn behaalde resultaten. De eerste wedstrijd was een 10 kilometer loop in Dongen. Al mijn mannen gingen mee. Het was best warm en was te snel gestart en na de eerste ronde had ik de hoop op een pr en zelfs de hoop om onder de 50 minuten al opgegeven. Uiteindelijk heb ik de 10 kilometer toch nog in ruim 48 minuten gelopen, dus dikke prima. 

 

De tweede loop was de Ten Miles in Veldhoven. De eerste ronde liep ik lekker de tweede ronde was zowel fysiek als mentaal zwaar en ik heb mezelf er echt even doorheen moeten slepen. Maar onverwachts heb ik zelfs nog een PR gelopen van 1:20:40 en daar ben ik super trots. Helemaal leuk was dat mijn lieve mama er met mijn kindjes bij was en dat ze het ook nog eens super hebben gedaan. Juist doordat  je weet dat er bekenden van je staan zorgt ervoor dat je niet op geeft, maar door gaat. 

Fitjourey

 

Mijn fitjourey was afgelopen maand een beetje wisselend. De eerste twee weken van juni was die eigenlijk gewoon slecht. Het was niet zozeer dat ik super ongezond at, maar door het niet bijhouden van mijn calorieën at ik meer dan mijn lichaam nodig had en dat merkte in in alles. Gelukkig kon ik de knop weer omdraaien en vond ik mijn draai weer met het eten van gezondere voeding. Ik moest daarvoor wel alles bijhouden wat ik eet. Ik vind dit best wel heel erg frustrerend. Want ik vraag me serieus af of ik ooit zonder het tracken van mijn voeding kan. Het zal toch wel? Maar blijkbaar voorlopig niet. Dit weerhoudt mij niet om het te blijven proberen, want misschien komt er wel een moment dat het wel lukt en dat zou heerlijk zijn. Voor nu track ik voornamelijk mijn voeding doordeweeks en in het weekend probeer ik het allemaal een beetje los te laten. Zolang dit werkt vind ik het goed, als ik maar van die laatste kilo's af kom en uiteindelijk ook eens kan zeggen ik ben blij met wat ik bereikt heb. Dat zou al een hele grote stap zijn voor mij. 

Family

 

Juni is een maand geweest met veel zonnestralen, dus daar hebben we dan ook van genoten. We hebben een trampoline in de tuin gezet, welke elk vrij momentje wel wordt gebruikt. Echt een super goede aankoop. De kindjes zijn zo graag buiten, lekker op de trampoline, in de zandbak, in het speelhuisje, schommel, glijbaan of het badje. Zo genieten is dat. De buitenlucht doet een mens echt goed. Zelf heb ik de eerste twee weken ook echt non stop buiten gelopen. Elk momentje dat het kon liet ik niet aan mij voorbij gaan. 

En bij het  goede weer hoort ook een lekkere BBQ. Dus ook dat hebben we afgelopen maand meerdere keren gedaan. Soms met zijn vijven, soms met mijn familie. Gewoon omdat het kan. Het samen zijn alleen al is heel fijn. 

 

Ik ben begin juni samen met mijn zus naar The Flying Dutch geweest. Dat was echt zo leuk. We hebben lekker gedanst, gedronken en plezier gehad. Precies zoals een dag met zusjes moet zijn. Echt genieten was dat. 

 

Ook had Jaimey een Schoolzomerfeest en hebben we een hele middag spelletjes op school gedaan. De kindjes genoten hier van. Zelf was ik het op een gegeven moment wel beu, maar dat kwam ook vooral door de warmte en het vele staan. 

 

Afgelopen 17 juni waren  Jimmy en ik alweer 7 jaar getrouwd. 7 mooie jaren, met een aantal donkere momenten, maar gelukkig ook een aantal super momenten. Trotse ouders van 3 prachtige kindjes en wetende dat we samen als gezin super sterk staan en daar is het waar het allemaal om draait. 

 

Oh ja en als klap op de vuurpijl sloeg ik met mijn domme kop de klep van de auto vol tegen mijn hoofd aan. Nou dat heb ik geweten. Dat deed me toch zeer! Gelukkig was een hechtpleister voldoende en moest ik het doen met een paar dagen flinke hoofdpijn! 

Voor nu nemen we afscheid van juni en verwelkomen we juli en ben ik benieuwd wat het tweede halfjaar van 2018 ons gaat brengen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (zondag, 01 juli 2018 13:58)

    Je doet het zo goed, vindt ook dat je een goede balans hebt tussen je gezin en je sporten ben zo trots op je ���