· 

Raceverslag Boulevardloop!

Het komt niet vaak (lees zelden) voor dat er in mijn dorp een loopje wordt georganiseerd. Nu de zomer voor de deur staat wordt er elke week in een ander dorp een loopje georganiseerd en de start was bij mij in het dorp. 

 

Ik twijfelde nog wel even of ik mee ging lopen, omdat ik de laatste weken een beetje aan het sukkelen ben met mijn knie. Uiteindelijk heb ik toch besloten om te gaan lopen, alleen niet de langste afstand, maar 6.4 kilometer. Ook wel eens leuk om mee te maken. 

Wat het nog leuker maakt is dat Jaimey ook voor het eerst mee liep. 

Zijn jullie benieuwd hoe het was? Lees dan snel verder!

Voor Jaimey was dit zijn eerste loopje. Hij had er ontzettend veel zin in. Voor de kindjes tot 9 jaar was er de afstand 750 meter. We hebben Jaimey vooraf al voorbereid dat hij er rekening mee moest houden dat hij  niet zou winnen, want hij moest het per slot van rekening opnemen tegen kindjes tot 9 jaar. Ook al bleef hij volhouden dat hij de gouden beker zou winnen! 

Bij  het ontbijt wilde hij al starten met pasta, want dat zou hij nodig hebben voor het lopen. Ik heb hem kunnen ompraten en gelukkig is hij de dag gestart met een bruine boterham. Rond 17 uur heb ik hem op de opvang opgehaald en vanaf dat moment was meneer non-stop aan het stuiteren. Hij had er ontzettend veel zin in en kon niet wachten totdat hij mocht gaan lopen. Daarom zijn we bewust al om 18.30 onze startnummers gaan ophalen en hebben we een beetje warm gelopen. Ik moest hem echt wel even indimmen, anders zou hij geen energie meer over hebben. Tegen iedereen die hij tegen kwam vertelde hij ook vol trots dat hij mee ging lopen. 

Om 19.10 was de start en binnen enkele minuten was hij al binnen. Trots, maar ook teleurgesteld dat hij niet had gewonnen. Hij stond alleen uit het zicht van de persoon die de tijden opschreef, dus zijn eindtijd in het klassement klopt helaas niet. Want nu lijkt het alsof hij als laatste binnen was en dat was hij verre van. Maar dat maakt verder ook niet uit, want hij heeft het super gedaan en kreeg uiteindelijk een flesje drinken en een ijsje.

Zelf startte ik om 19.30. Alle afstanden (3.2-6.4-9.6) startte tegelijk. Het is maar net welke afstand je liep, hoe vaak je hetzelfde rondje zou moeten lopen. Ik vond 6.4 in verband met mijn knie en het feit dat ik dan maar 2 keer hetzelfde rondje zou lopen een slimme keuze. Het was best warm, maar er stond gelukkig een lekker windje en de on zat verscholen achter de wolken. Ik stond bij de start ver vooraan en wist natuurlijk dat ik veel te snel startte. We moesten helaas ook de molenberg op. Vreselijk vind ik dat, maar dat hoort bij ons dorp. Wat ik wel leuk vond is dat ik wist waar ik liep, de weg kende en langs mijn eigen huis zou komen. Het eerste rondje ging mij dan ook redelijk af. Oké ik wist dat ik te snel liep en dat ik waarschijnlijk wat gas terug moest nemen, want ik had steeds meer moeite met mijn ademhaling onder controle te krijgen. Het tweede rondje was dan ook een stuk zwaarder. Ik moest echt herstellen. Even rustig ademen. Wat snelheid verminderen en nu door. Gelukkig ben ik mentaal sterk en hou ik niet van opgeven. En wist ik dat mijn kindjes en buurtjes mij stonden aan te moedigen. Dat motiveert. En het voordeel is dat het rondje maar 3.2 kilometer is. Het duurt niet lang. Op het moment van finishen zag ik mijn tijd en was echt tevreden. 6.4 kilometer in 29:28. Echt niet slecht. En wat blijkt? Achteraf nog de eerste vrouw ook. Super trots! Toch nog een podiumplek voor mij. Alleen dan zonder podium.  Haha. 

Het loopje was gelukkig goed verzorgd. Twee waterposten en nog een sproeier. En de kindjes uit mijn straat stonden ook of met water. Super lief! 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (woensdag, 04 juli 2018 19:52)

    Knap hoor, denk jaimey dit ook een leuke sport gaat vinden �