· 

Wereldkaart

Onlangs werd ik benaderd door Wereldkaarten.nl met de vraag of het mij leuk om een wereldkaart op canvas naar keuze te ontvangen?

 

Aangezien ik niet bekend was met de wereldkaarten.nl heb ik meteen een kijkje op de website genomen en ik was aangenaam verrast door het aanbod. 

 

Dit lijk mij oprecht een leuke samenwerking, alleen waar zou ik een zo'n grote wereldkaart laten? Gelukkig mocht ik de wereldkaart ook weggeven en had ik meteen een goed doel voor ogen!

 

Ben je benieuwd geworden naar wereldkaarten.nl en aan wie ik de wereldkaart cadeau heb gedaan? Lees dan snel verder! 

Op zich hebben wij nog genoeg plek aan de muren, maar zo'n grote wereldkaart verdiend een mooi plekje waar je er ook iets aan hebt. Die ruimte heb ik helaas niet en ik heb dan ook niet lang moeten nadenken aan wie ik dit prachtcadeau zou schenken. Namelijk de school van Jaimey. Mijn kindjes zitten daar de komende jaren nog op school en zullen er zelf veelvuldig gebruik van maken. 

 

Zelf had ik al een paar erg leuke designs gezien voor school, maar ik heb de keuze bij hun gelaten, zodat de wereldkaart kan aansluiten bij het onderwijs. 

 

Afgelopen week is de wereldkaart eindelijk binnen gekomen en heb ik hem samen met een trotse Jaimey bij zijn kleuterjuf afgegeven. De school was/is heel erg blij met de wereldkaart en ik vermoed dat ze hier de komende jaren veelvuldig gebruik van gaan maken. 

 

Wi je meer weten over Wereldkaart.nl, lees dan nog even verder. Het is zeker de moeite waard!

Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Er is zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende kaart te vinden. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis. Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

 

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, posterpapier, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur.

 

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten.nl voor een wereldkaartposter waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

 

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

 

Wij zijn helemaal fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip. Bekijk de foto’s hieronder voor nóg meer inspiratie.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (dinsdag, 10 juli 2018 08:34)

    Wat een leuk idee , en wat zal jaimey trots zijn geweest dat hij deze op school mocht afgeven .