· 

Soms moet je het gewoon doen!

Zoals jullie inmiddels wel weten sta ik er met enige regelmaat alleen voor met drie kleine kindjes. Vaak zie ik veel beren op de weg en mijd ik bepaalde situaties, omdat ik het gewoon niet zie zitten met drie kleine kindjes. 

 

Afgelopen week heb ik voor het eerst de boel eens de boel gelaten en bewust dingen ondernomen die ik anders misschien minder snel zou doen! 

 

Ben je benieuwd wat we allemaal hebben gedaan? Lees dan weer mee! 

Afgelopen week dacht ik weet je wat ik moet het allemaal maar eens wat meer los laten. Ik moet de boel de boel laten en dan zie ik wel wat mijn dag brengt, wat we gaan doen en hoe de kindjes reageren. Ik heb bewust niks gepland, maar gewoon ad hoc besloten of we iets zouden gaan doen. Want hoe meer ik plan hoe meer ik erover ga nadenken, hoe meer hobbels ik op de weg zie en dan denk ik kan dit beter niet doen. Dus afgelopen week heb ik gewoon niet nagedacht, maar gewoon gedaan en wat heeft mij dit gebracht? En wat is het ergste wat kan gebeuren? Dat ze in het openbaar een driftbui krijgen? Been There done That. 

 

Alleen uit eten
Zoals we vaker op woensdag doen is dat we na het middagslaapje even naar de markt gaan om wat fruit en noten te halen en vaak lopen we dan nog even bij de etos binnen voor luiers etc. Afgelopen woensdag was dan niet ook niet veel anders dan een andere woensdag. Omdat het zo warm was gingen we even een ijsje eten, om vervolgens nog even bij de Appie binnen te springen. We liepen langs een restaurant en de jongens vroegen of we daar konden gaan eten. Ik zag dit eigenlijk niet zitten, want ik alleen met drie kids eten is allesbehalve dan rustig. Maar toen ik er verder bij nadacht dacht ik ook wat is het anders dan thuis? Oké er zitten wat meer mensen om mij heen en ze moeten misschien wat langer op hun eten wachten, maar dat is alles. Dus na de boodschappen (die alles behalve soepel verliepen) zijn we toch naar het restaurant gegaan. Ik heb ze allemaal zelf laten kiezen en in de tijd dat we aan het wachten waren, waren de jongens lekker aan het kleuren en Evy was een beetje aan het vervelen met haar appelsap. Toen het eten kwam, kwam natuurlijk de eerste driftbui. Remy wilde geen pannenkoek, maar een frikadel. Natuurlijk mama dat had je kunnen weten. Ik heb hem een beetje laten doen en de rest geholpen met hun eten. Uiteindelijk at Evy mijn eten en dat van Remy op. Remy at zijn broer zijn eten op en Jaimey at niet veel. Ook niet heel gek als je net vantevoren een ijsje op hebt. Natuurlijk moest Jaimey ook naar de wc. Wat moest ik doen. Ik heb hem alleen laten gaan. Alleen het duurde lang. Dus ik ben gaan kijken, maar hoorde op de achtergrond Evy al roepen. Meneertje nam er de tijd voor. Maar alles is goed gegaan De kindjes zijn over het algemeen lief geweest en ik weet dat ik dit vaker kan doen. 

Winkelen

Ik ga geregeld met de kindjes naar de supermarkt of naar de etos, maar meer dan dat doe ik vaak niet en vaak zorg ik dat het merendeel van de kindjes in de wagen zit. Nu had ik wat dingen bij de action nodig en ik wist dat de jongens daar "los"  zouden lopen. Over het algemeen ging het goed. Ze bleven goed bij mij, bleven overal vanaf, totdat we bij de speelgoedafdeling kwamen. Maar geef ze eens ongelijk. De jongens wilden daarna naar nog een winkel. Dus ik dacht oké laten we het eens proberen. We zijn de stad in gelopen en een paar winkels naar binnen gegaan. Op het moment dat ze in de winkel gingen rond rennen was ik er wel klaar mee en ben ik buiten gaan staan totdat ze kwamen. We hebben toen nog een klein rondje gelopen en zijn we naar huis gegaan. 

 

Foodtruck Festival

Afgelopen zaterdag was er een roodtruck festival hier in het dorp. Ik was hier wel benieuwd naar, maar wist niet of het geschikt zou zijn voor de kindjes. Dus ik dacht laten we kijken of we een ijsje kunnen scoren en dan gaan we lekker naar huis. Ik moest me wel een weg banen met de kinderwagen en drie kids, maar er stond een springkussen, dus de kids waren helemaal blij. Eerst heb ik ze een ijsje laten eten en daarna konden ze lekker springen. Toen ik op mijn horloge keek was het al 17 uur en leek het mij net zo makkelijk om even een hapje te eten. De kids houden heel erg van pizza, dus we gingen een pizza bestellen. Het wachten duurde een beetje lang, maar dan heb je ook wat. Gelukkig konden we nog ergens zitten. Alleen Evy kreeg even een driftbui, wat bleek, zij wilde ook aan de tafel zitten. Toen ze eenmaal zat was het allemaal goed. De kids waren lekker aan het eten (ik had bewust nog niks gepakt) en toen hadden ze dorst. De bar was ver van waar wij zaten en ik kon ze niet alleen laten. Dus ze moesten even geduld hebben totdat ze alledrie klaar waren en hop drinken halen. Toen de maagjes gevuld waren wilden ze nog springen. Allemaal best. Alleen niet lang erna wilde Remy naar huis. Dus iedereen weer verzamelen en naar huis. Uiteindelijk heb ik zelf dus niks kunnen eten (ook mijn eigen schuld, maar ik moest ook de kids goed in de gaten houden) en heb ik thuis maar een pizza in de oven gegooid. 

Al met al was het goed te doen. Het enige nadeel vond ik dat ik de kindjes niet even alleen kon laten om bijvoorbeeld drinken te halen of even fatsoenlijk met iemand te praten, maar zulke dingen worden makkelijker naarmate ze groter worden. 

 

 

Kermis

Afgelopen weekend was het Kermis in een dorp bij ons in de buurt. De jongens wilden hier heel graag naar toe, maar om drama te voorkomen had ik wel gevraagd of ze eerst wilden gaan slapen. Als ze uitgerust zijn, zijn ze over het algemeen wat liever en maken ze minder stennis. Dat maakt het makkelijker voor mij. Gelukkig hebben ze alledrie goed geslapen en konden we een sprongetje wagen. Ik had de jongens vooraf al voorbereid dat we alleen de dingen konden doen waarbij ik niet mee moest. Natuurlijk probeerden ze wel, maar ik kon moeilijk een van de kindjes aan de zijkant laten staan. Dus dan maar een paar extra rondjes in de draaimolen of op de auto's. Gelukkig vonden ze het best. Tussendoor hebben we nog een lekkere ijsco en Remy een oliebol op en hadden we de middag weer goed ingedeeld. 

 

Het enige wat ik nog wil doen is een keer naar het strand, alleen vind ik dat nog wel een beetje eng. De weg er naar toe is een heel gesjouw en als ze alledrie een andere kant op gaan heb ik toch een probleem.

 

Hoe doen jullie het als je alleen met de kindjes bent?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Niel (donderdag, 12 juli 2018)

  Gewoon naar t strand gaan!! Het lukt echt! Spullen in een rugzak zodat je evy kunt dragen en de boys hun handdoek en 1 auto of schep laten dragen!!
  Bij laag water in breskens bij de paalhoofden gaan zitten. Kunnen ze krabben vangen, geen watergevaar en goed overzicht. Bij hoog water tegen de duinen zitten, dan vragen ze minder snel om de zee :)

 • #2

  Marly (zaterdag, 14 juli 2018 09:19)

  Ja bresjes is wat dag betreft misschien wel een stukje makkelijker. Alleen ik weet niet of ik krabben durf te vangen. Haha!