· 

Food diary

Afgelopen week voelde echt als zomer, in ieder geval qua temperaturen. Zelf ben ik nog aan het werk, maar soms kun je wel een beetje het vakantiegevoel krijgen, zeker hier aan de Zeeuwse Kust. Ondanks dat probeer ik nog niet teveel in de vakantiestemming te komen, althans niet qua voeding. Want hoe je het ook wend of keert in de vakantieperiode eet je altijd net een beetje anders dan normaal. Afgelopen week heb ik mijn best gedaan, alleen in het weekend heb ik de touwtjes een beetje losser gemaakt.

 

Zijn jullie weer benieuwd naar wat ik allemaal op heb? Lees dan snel verder!

Doordeweekse dag

Afgelopen dinsdag begon ik de dag met 5 kilometer hardlopen. De kindjes waren namelijk een nachtje logeren bij oma, dus ik had wat meer speling in de ochtend. Na het rondje hardlopen heb ik een bak met magere Franse Kwark met wat speculaas kruiden en een paar pecannoten op. Zo heb ik meteen mijn eiwitten goed aangevuld en het is een vullend ontbijtje. Tussendoor heb ik een eierkoek en een paar schijven galia meloen op. Ik vind deze meloen echt lekker zoet en zeker met dit warme weer heerlijk verfrissend. Mijn lunch heb ik heel simpel gehouden. 4 rijstwafels met een beetje Philadelphia light en 4 plakken kipfilet. Ik had weinig inspiratie en had even geen zin in een boterham, maar had ook geen tijd om een salade klaar te maken. 

Tussendoor heb ik nog een banaan op en als avondeten heb ik een bord met spaghetti op. Ik maak de pastasaus altijd zelf, zodat ik er zeker van ben dat er niet allerlei extra calorieën in zitten waar ik niet op zit te wachten. 

Ik heb de dag afgesloten met een bak optimel kwark. Ik had namelijk echt honger en de citroen smaak was lekker verfrissend, dus ik heb gewoon de hele bak leeg gegeten.  En ik zat netjes binnen mijn calorieën, dus helemaal niet verkeerd!

Weekend

Afgelopen weekend was het nog steeds prachtig weer, dus besloten we om de barbecue lekker aan te steken. De kindjes vinden dit gezellig en ik vind vlees met de smaak van houtskool heerlijk. Wel heb ik geprobeerd de rest van de dag hier een beetje rekening mee te houden.

Het was lang geleden dat ik de dag was gestart met bananenpannenkoeken, dus die heb ik lekker weer eens gemaakt. Aangezien ik alleen maar kleine bananen in huis had, heb ik de verhoudingen ietwat aangepast, om zo toch nog lekkere pannenkoeken te krijgen. 

Ik was samen met Remy even naar de markt geweest en daar hadden we allerlei zomers fruit van meegenomen. Daarom had ik als tussendoortje een schaaltje met kersen. Heerlijk. Stiekem had ik nog wel honger, alleen ik moest om boodschappen, dus dat was een mooi excuus om even niks te eten. Wel was er een braderie en vroegen de kindjes om een ijsje. Die hebben ze natuurlijk gekregen. Zelf heb ik geen ijsje op, maar moest ik af en toe wel zorgen dat de ijsjes van de kindjes niet gingen lekken. Wat dat betreft moet je met drie kleine kindjes zelf zelden een ijsje nemen, want je moet ze 9 van de 10 keer toch helpen.

Omdat het weekend was hadden we stokbrood en broodjes gehaald voor de lunch . Ik heb een stuk stokbrood op met wat vleessalade, want ja als je op de markt bent haal je ook gewoon even een lekkere verse salade. Dat kan ik gewoon niet laten. 

Voor de middag wilde ik eigenlijk mijn tussendoortje overslaan, maar de jongens kwamen mij een stukje regenboog kwarktaart brengen en die heb ik dus met liefde en plezier op. Ik had die taart natuurlijk zelf gemaakt, want kwark is eiwitten toch ;-). 

Daarna hebben we de Barbecue aangestoken en heb ik  een paar stukjes vlees op, wat aardappel- en huzaren salade en eigenlijk maar een paar stokbroodjes. Meestal eet ik mezelf hier helemaal vol aan, maar dat heb ik deze keer dus bewust niet gedaan. En bij een barbecue horen sausjes, dus die heb ik gewoon op. Geen zero sausjes, maar gewoon de vette sausjes van Calvé. Natuurlijk heb ik ook nog een wijntje op, maar ook een radler 0.0% om de dorst te lessen. Dat kunnen we beter niet doen met een glas wijn. 

Ik had verwacht dat ik uiteindelijk wel genoeg op had, maar op een of andere manier belandde er toch nog een zak chips bij mij op de bank en heb ik hier nog een paar chipjes van op. Shame on me!

Reactie schrijven

Commentaren: 0