· 

Hoe maak ik het mezelf makkelijk?

Met drie kleine kindjes moet je soms hollen om op een werkdag alles op tijd klaar te hebben, iedereen op tijd in bed te hebben en met een beetje geluk ook nog wat tijd voor jezelf overhouden. 

Het is nu gelukkig even vakantie en dat betekent dat alles wat relaxter gaat, maar voor we het weten is de vakantie weer voorbij en begint alle stress weer. De scholen beginnen weer, Jaimey gaat beginnen met zwemles en ga zo maar door. Hoe zorg ik ervoor dat alles zo soepel loopt binnen ons gezin?

Zoals jullie inmiddels misschien wel van mij weten ben ik echt een controlfreak en plan ik zoveel mogelijk. Zeker met drie kindjes vind ik het fijn om de touwtjes in handen te houden, want er moet al zoveel gebeuren. Op dit moment zijn de kindjes nog heel afhankelijk van mij en hebben ze bij het merendeel van de handelingen nog hulp nodig. Juist omdat de kindjes nu nog zo afhankelijk zijn, probeer ik het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Want hoe meer ik mijn handen vrij heb, des te soepeler alles verloopt (in de ideale wereld natuurlijk, want kindjes laten zich natuurlijk niet vormen).  

 

Klaar leggen

Ik zorg eigenlijk altijd dat alles de avond ervoor klaar ligt. Dit geldt dus voor de kleertjes die ze de volgende dag aan doen, maar ook de jasjes en schoenen. Zo hoeven we in het spitsuur niet alles nog bij elkaar te rapen of zelfs te zoeken. 

Ook zorg ik ervoor dat de tasjes voor school/opvang gereed staan en dat alles erin zit wat er in moet zitten. 

Preppen

Ik vind het niet erg om te koken, maar na een lange werkdag met kindjes die moe zijn van een lange dag en eigenlijk niet zoveel tijd tot bedtijd, vind ik het toch wel makkelijk om niet nog uren in de keuken te staan. Nu kunnen we niet elke dag pizza, pannenkoeken of frietjes eten, want dan zijn we zo tonnetje rond. Daarom zorg ik altijd op de momenten dat ik wel tijd heb, dat ik extra grote porties maak, zodat ik voor de langere dagen wat uit de vriezer kan halen. Op deze manier is het eten snel klaar, maar krijgt iedereen ook een gezonde maaltijd met voldoende groenten binnen.

Hetzelfde doe ik met het fruit wat er mee genomen moet worden naar school. Ik maakt dit altijd in de avond klaar, zodat we ons hier in de ochtendspits niet meer druk over hoeven te maken. Natuurlijk ga ik niet de avond ervoor al een appel schillen. 

Taken geven

Soms kan het juist helpen om je kindjes taken te geven. Doordat ze hun focus leggen op de taak, hebben ze even geen aandacht voor elkaar en willen ze juist hun best doen om de taak zo goed mogelijk uit te voeren. Het voordeel hiervan is dat je word geholpen met hetgeen waar jij mee bezig bent en het zorgt dat de kindjes afleiding hebben en goed helpen!

Los laten

 

Dit punt vind ik zelf nog wel het moeilijkst, maar soms moet je het gewoon even allemaal los laten. Dan gaat alles maar niet zoals gepland, dan liggen de kindjes maar wat later in bed, dan eten ze een keer extra een pizza of een pannenkoek. Dat is echt niet het einde van de wereld. Als daardoor alles soepeler loopt en minder stressvol is, waarom niet? Waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan nodig!

Online

Het voordeel van de tijd waarin we nu leven is dat je bijna alles wel online kan bestellen. Dus waarom nog sjouwen als het niet moet. Ik sjouw eigenijk nog zelden met wasmiddel, pampers, schoonmaakmiddel en andere grote boodschappen. Ik bestel deze dingen 9 van de 10 keer online en laat het lekker thuis bezorgen. Ideaal. Vaak kijk ik altijd even naar een goede aanbieding, maar kom heel vaak toch uit bij mijn favoriete winkel Bol.com uit!

En zelfs je dagelijkse boodschappen bestel je eenvoudig en snel online. Zelf doe ik dit nog niet heel veel, maar dat is vooral omdat hier alleen de Plus bezorgd en ik liever zelf de keuze heb waar ik mijn boodschappen haal! 

 

Hoe makkelijk jullie het jezelf makkelijker?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0