· 

Zwemles

Na de zomervakantie moeten wij er ook aan gaan geloven: het leed wat zwemles heet! Het hoort erbij en het is ook essentieel dat de kindjes zwemles krijgen, alleen zelf kijk ik hier toch echt wel tegen op. Met drie kids naar een warm zwembad om een uurtje te gaan zwemmen en dat week in week uit, jaar in jaar uit.

Natuurlijk wist ik dat er een moment zou komen dat we aan de zwemles zouden moeten beginnen. Het hoort erbij en ik vind het ook heel essentieel. Ik vind het ontzettend belangrijk dat mijn kindjes zich kunnen redden in het water. En ondanks dat ze straks hun zwemdiploma misschien op zak hebben zal ik ze nooit uit het oog verliezen op het moment dat ze in het water zitten. Want er is in mijn ogen niets zo gevaarlijk als het water. Je hoeft maar een minuutje een appje terug sturen en je kind uit het oog verliezen en het kan de grootste gevolgen hebben en je grootste nachtmerrie kan werkelijkheid worden. En zeker met drie kindjes heb je handen en ogen tekort. Dus wat dat betreft zal ik blij zijn als in ieder geval al een van de drie zich enigszins in het water kan redden. Dat betekent niet dat ik uit kijk naar de zwemlessen, maar dat is een ander verhaal. Ik zelf kijk voornamelijk op tegen het week in week uit naar het warme zwembad te rijden met vermoedelijk drie kindjes, dit voor vermoedelijk een jaar tot anderhalf jaar en misschien wel langer als Jaimey ook nog op gaat voor zijn B Diploma en dan gaan we gewoon vrolijk verder met Remy. 

Voordat we Jaimey hebben opgegeven voor zwemles hebben we wel even overwogen om hem niet voor een spoedcursus op te geven. Uiteindelijk hebben we hier niet voor gekozen omdat ik het wel essentieel vindt om na de cursus dan het zwemmen geregeld te onderhouden en aangezien ik nog steeds er geregeld alleen voor sta is die kans gewoon heel klein dat ik dat ga doen. Dus dan maar voor een wekelijkse zwemles. We hebben we bewust voor 1 uur gekozen omdat het voor ons toch 20 minuten rijden is naar het zwembad. Om nu 20 minuten enkele reis te rijden voor een half uurtje zwemmen vond ik een beetje teveel van het goede. 

Wel moet ik nog even bedenken hoe ik de tijd ga overbruggen tijdens het zwemmen. Het is maar een uurtje, dus dat is zo voorbij. Maar met twee kleine kindjes om je heen kan een uur ook heel erg lang duren. Als ze er geen zin in hebben of zich vervelen dan kunnen ze natuurlijk de boel op stelten zetten. We hebben bewust al gekozen voor een zwemles aan het einde van de middag, aangezien Evy ook nog moet slapen en we anders ook nog eens een boterham in de auto zouden moeten eten. Dat zou echt teveel gesjouw zijn. Nu zijn we wel pas ronds etenstijd klaar met zwemmen, dus ik heb in ieder geval voorgenomen om het die dag voortaan makkelijk te houden of we eten met de lunch warm. Maar waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan nodig. Daar ga ik dus niet aan beginnen. Het zal al genoeg sjouwen worden, dus dan moeten we ervoor zorgen dat de rest zo soepel mogelijk verloopt. En zodra Jimmy thuis is is het allemaal een stukje makkelijker, want dan kan gewoon een van ons twee naar zwemles toe en blijft de ander thuis bij de andere twee boeven. 

En zolang Jaimey (of straks Remy en Evy) op zwemles zit mag hij van ons nog geen andere sport uitoefenen. We vinden het belangrijk dat hij eerst zijn zwemdiploma haalt, daarna mag hij kijken wat hij graag wil gaan doen. Of het nu voetbal, atletiek, turnen of wat dan dat mag hij zelf weten. Als het voor ons maar organisatorisch haalbaar is, vind ik het allemaal best. Tegen die tijd ga ik mijn wekker wel om 3 uur in de nacht zetten om zelf ook nog eens te sporten. Want ja straks komt natuurlijk de tijd dat je je kinderen naar allerlei sportclubjes moet brengen en je het merendeel van de tijd taxichauffeur speelt. En dat geeft niet, ze worden ook ouder dus op andere gebieden wordt het dan allemaal weer makkelijker. Al kan ik me daar nu nog zo weinig bij voorstellen, maar dat is vooral omdat ik geen ander referentiekader heb. 

 

Hoe vinden jullie het om naar de zwemles te gaan? Valt het mee en stel ik me aan of kijken jullie er ook zo tegen op?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Evelien (donderdag, 02 augustus 2018 23:18)

    Ik ben graag mee gegaan naar de zwemles en genoot van elke keer als ze weer verder gekomen waren. Succes �