· 

Mijn fitjourney tijdens de vakantie

Afgelopen zondag zijn we terug gekomen van twee weken vakantie in Zuid- Frankrijk. Frankrijk staat bekend om de heerlijke stokbroden, croissants, lekkere kaasjes en heerlijke wijne. Hoe heb ik mij staande weten te houden tussen al deze verleidingen of is het mij niet gelukt en was het gewoon een en al cheatday! 

Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
Mijn voornemen was om mezelf niet volledig te laten gaan tijdens de vakantie. Ik zou het zonde vinden om in twee weken het harde werken van de afgelopen weken te verpesten voor een paar minuten genieten. Maar is het mij wel gelukt om alle verleidingen te weerstaan en sterk te blijven, mijn doelen voor ogen te houden of had ik wederom geen ruggengraat en ben ik volledig los gegaan?

Omdat we in de nacht gingen rijden en niet exact wisten hoe laat we zouden aankomen, want je weet per slot van rekening nooit van tevoren of je files gaat krijgen etc, hadden we besloten om in ieder geval ons ontbijt mee te nemen. Dan waren we makkelijk. Als de kindjes dan honger zouden krijgen, dan hadden we in ieder geval eten voor handen. Voor de kindjes hadden we broodjes gesmeerd en even dacht ik ik doe makkelijk en smeer voor mezelf ook gewoon een paar broodjes. Uiteindelijk heb ik besloten dit niet te doen. Ik bedacht me dat ik veel beter goed zou kunnen starten. Als het dan later toch nog mis zou gaan, dan had ik in ieder geval mijn best gedaan. Dus een bak met kwark mee, havermout en een appel. Dan had ik in ieder geval een gezonde en goedvullend ontbijtje mee. Uiteindelijk kwamen we al om 6 uur aan en hebben we in onze caravan ontbeten. Maar ik heb netjes mijn bakje kwark op. Zeker aangezien we verder niks mee hadden en ik geen idee wat we voor de rest van de dag zouden eten.  

Gedurende de twee weken heb ik elke ochtend verse croissants, stokbrood en chocolade broodjes gehaald. Alleen zelf heb ik daar niet aan toegegeven. Soms kostte dit wel meer moeite dan op andere dagen, maar ik bleef mijn doel voor ogen houden. Ik wist namelijk niet wat we zouden eten. Dus dan de dag in ieder geval maar goed beginnen. Dus ik ben elke dag begonnen met een schaaltje magere kwark, wat havermout en een banaan. En daar ben ik best trots op. Want ik weet dat je tijdens de vakantie kan en mag genieten, alleen deed ik dat liever op een ander moment. 

De lunches varieerden per dag. Soms had ik gewoon zin in een stukje stokbrood met Nutella en andere keren had ik veel meer zin in een lekkere salade en dan maakte ik die klaar. Ik had bewust ook een grote bak met deksel meegenomen, zodat ik een salade kon maken voor meerdere dagen. Op deze manier zou ik minder snel in de verleiding kunnen komen om lastminute toch nog voor een croissant te gaan. En in die twee weken heb ik maar 1 croissant op. Dus dat is niet slecht. Soms waren we met de lunch ook gewoon weg en dan bestelde ik wel iets wat voor mijn gevoel de beste keuze was. Dus een salade, een broodje gezond etc. 

Voor het avondeten heb ik eigenlijk nergens naar gekeken. We planden namelijk niks (zoals het hoort op vakantie) en aten dus waar we zin in hadden. Dus dat betekent gewoon een keer een frietje, pizza, maar ook een salade of eigengemaakte pasta. We hebben wel geprobeerd een paar keer een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Dit vonden we namelijk ook belangrijk voor de kindjes.  Op deze manier kregen ze in ieder geval ook nog hun groenten binnen. 

Tussendoortjes heb ik vaak overgeslagen. Vooral omdat we druk waten en laat hadden ontbeten en omdat dit dan ook alleen maar extra calorieën zouden zijn. Als ik een tussendoortje op had dan at ik wat fruit of een gezonde reep en met een uitzondering een ijsje. Dat is het voordeel van Frankrijk. Geen ijscoboer op de camping met vers ijs, net zoals in Italië. Dus een handijsje als een Magnum ofzo kon ik makkelijk weerstaan. Alleen op het moment dat we wel vers ijs tegen kwamen kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Vooral niet met de warmte. En de ene laatste dag kwam ik een ontzettend lekker tiramisu ijsje tegen in de supermarkt. Gelukkig was de vakantie toen al voorbij, anders was het mis gegaan hoor. 

In de avond heb ik wel geregeld een wijntje op met een paar chipjes of m&m’s. Maar alles met mate. Geen hele zakken tegelijk, maar netjes een klein schaaltje. 

De dag dat we thuis kwamen ben ik totaal de mist ingegaan. Door een gebroken nacht, totaal geen energie, had ik geen puf om maar iets te regelen. Dus de dag begon wel goed, met wederom een kwarkje, maar daarna at ik snoepjes, broodjes, friet en ijs. Geen bijzonder goede dag dus.  Maar het is niet anders. In totaal ben ik gedurende de vakantie maar 1 kilo aangekomen. Dus echt niet slecht. Ik ben tevreden. 

Ook tijdens de vakantie ben ik blijven sporten. In totaal heb ik 8 keer hard gelopen en heb ik ook 8 keer mijn workouts gedaan. Tevens heb ik nog een keer baantjes getrokken.  Dikke prima dus. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0