· 

Musthaves voor een lange autoreis!

Ook dit jaar weer hebben wij besloten om met de kindjes op autovakantie te gaan. Een reis van tenminste 10 uur. 10 uur die heel erg lang kunnen duren als je kindjes het er niet mee eens zijn. 

Toch zijn er een aantal zaken die je teis wat aangenamer kunnen maken. Vandaag deel ik deze met jullie. 
Elk jaar weer denk ik weer waar ben ik toch aan begonnen. Waarom kies ik ervoor om op autovakantie te gaan. Zo leuk is zo lang zitten in een auto helemaal niet. Waarom doe ik het dan toch elke keerweer? Geen idee eigenlijk. Maar stiekem is het ook wel heel makkelijk. Want je kan lekker meenemen wat je wilt. Geen maximum gewicht voor je koffer. Gewoon je auto volladen of in ons geval de busvolladen en gaan. 

Ook dit jaar weer hebben wij ervoor gekozen om in de avond/ nacht te rijden? Waarom? Dat is eigenlijk heel simpel. We hebben liever zelf een gebroken nacht, dan een urenlange durende reis in de auto met kans op files etc. Want ja we gingen per slot van rekening in het hoogseizoen naar Zuid Frankrijk. Dus de kans op files was gewoon aannemelijk. Toch zijn wij wel gewend om langere reizen te maken met de kindjes en vandaag deel ik met jullie hoe wij het onze kindjes en ons zelf makkelijker maken. 

iPad
Als eerste zorgen we altijd dat we een opgeladen iPad mee hebben waarop ze spelletjes kunnen spelen, maar ook waarop ze op Netflix een filmpje kunnen kijken. Vooraf downloaden we dan een paar series en filmpjes, zodat ze die offline kunnen bekijken.  Al moet ik wel zeggen dat we deze pas geven als we vinden dat ze wat zeurderig worden. 

Spelletjes
Om de tijd een beetje te doden spelen we vaak ook een spelletje. Vaak komt dit neer op: ik zie ik zie wat jij niet ziet. Maat het is wel effectief. De jongens doen hun best om te zoeken en bedenken en stiekem gaat de tijd dan weer wat sneller voor bij

Grabbelton 
Natuurlijk bedoel ik geen grote ton, maar wat goed werkt voor een langere reis is een tas met allerlei kleine cadeautjes. Kinderen vinden nieuwe dingen leuk en het trekt hun aandacht. Als je ze telkens een klein cadeautje geeft, dan zijn ze vaak even bezig met het uitzoeken van het cadeautje en hoor je ze een niet. De cadeautjes hoeven niet duur te zijn. Je kan leuke dingen kopen bij de action of Kruidvat en dat voor maar een paar euro. 

Dekens
Als je in de avond/nacht rijd zijn dekens ook geen overbodige luxe voor de kindjes. Zelf wil je namelijk niet rijden met een verwarming aan en zet je de airco lekker aan. De kindjes zitten stil, dus een warm deken is dan heel fijn voor ze. 

Eten
Iets wat je altijd nodig hebt is eten en drinken. Ik zorg altijd dat ik van alles mee heb. Dus broodjes, koekjes, snoepjes en drinkflessen. Zo is er voor elk moment wel iets aanwezig. 

En als jezelf lang moet rijden is eten gewoon een must have. Vooral snoep en koek. Op de suikers kun je leven en even doorgaan. En anders stop je voor een koffie of een redbull. 

Muziek
Ook muziek kan voor een goede afleiding zorgen. De kindjes kunnen meezingen en zijn op die manier weer even afgeleid. Ook als jezelf moet rijden kan muziek er voor zorgen dat de tijd wat sneller voorbij gaat. 

Kussen
Een goed nek kussen is echt wel een aanrader. Zeker voor de grotere kindjes en eventueel jezelf als je nog een dutje wilt doen. Je krijgt daardoor minder last van je nek en dat is toch wel aangenaam. Want hoe je het ook wend of keert in een auto slapen is toch niet zo aangenaam als in je bed. En dan kan een dekentje ook erg aangenaam zijn. 

Benen strekken
Wat natuurlijk altijd fijn is voor de afwisseling is even je benen strekken. Het hoeft niet lang. Maar even een stukje lopen en een frisse neus halen kan soms wonderen doen. 

Hoe overleven jullie een lange autorit?


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Louise (vrijdag, 24 augustus 2018 08:12)

    Bedankt voor de tips meis, denk dat wij er volgend jaar aan gaan geloven om naar Italie te gaan met ons meisje dus heb de tips even opgeslagen ;-)