· 

Augustus

Augustus

Voor mijn gevoel is augustus nog vlugger voorbij gevlogen dan de andere maanden. Dit komt misschien ook wel omdat we lekker vakantie hadden, veel leuke dingen hebben gedaan en echt genoten hebben van de tijd met elkaar. Zoals jullie gewend van mij zijn deel ik ook vandaag weer de hoogtepunten van afgelopen maand!

Augustus. De maand waarin we met ons gezin voor het eerst in het hoogseizoen op vakantie gingen, de maand waarin ik groen licht kreeg voor het hardlopen , waarin Jaimey is gestart met zwemles, Remy zindelijk werd en we even voor een weekend even tijd voor ons zelf hadden.

Running

De eerste twee weken van augustus zaten we nog in Frankrijk en had ik nog een beperking op het hardlopen. Ik mocht niet verder dan 10 kilometer hardlopen, ik mocht niet te hard lopen en ik moest netjes mijn oefeningen  van de fysio doen. En ondanks dat ik niet gewend was om in de Heuvels gelopen, heb ik tijdens mijn vakantie toch 8 keer hardgelopen. Helaas wel alleen op de camping, omdat buiten de camping de heuvels nog niets hoger waren en dat was een absolute no go. Wel merkte ik dat mijn knie steeds beter aanvoelde en was ik erg benieuwd naar het oordeel van de Fysio. En ja hoor ik kreeg fysio om mijn kilometers te gaan opbouwen met 10-15% per week en zo door te trainen voor de halve marathon van Eindhoven. Mijn snelheid moet ik voorlopig nog niet te veel uitbouwen in verband met terugval. Dus daar houden we ons maar braaf aan. Maar man man man wat heb ik genoten dat ik weer langere afstanden mocht lopen. Dat had ik echt even nodig. Lekker mijn loopschoenen aan en gaan. Lekker je hoofd leeg maken. Echt genieten. De maximale afstand die ik nu gelopen heb is 15 kilometer en voor mijn gevoel had ik nog verder kunnen lopen, maar dat heb ik bewust niet gedaan.

Ook ben ik begonnen met het trainen bij de atletiekvereniging bij ons in de buurt. Ik wilde meer dimensie geven aan mijn trainingen en wat support bij mijn looptechniek etc.  ik heb nu twee keer meegetraind, maar ik vind het echt leuk. Je wordt meer uitgedaagd en zo is intervallen opeens veel leuker. Stiekem loop je ook veel sneller dan je anders zou doen, wat natuurlijk een goede training is. 


In totaal heb ik 137 kilometer hardgelopen. Dus ik ben weer goed op weg! 

Fitjourney

Ondanks dat we dus op vakantie waren vond ik het niet nodig om mezelf volledig te laten gaan om vervolgens 4 kilo zwaarder thuis te komen. Daar had ik dus geen zin in, dus heb ik netjes op mijn voeding gelet tijdens mijn vakantie. Elke dag ben ik de dag gestart met een bak kwark met havermout en fruit, vaak een salade als lunch en het avondeten heb ik niet gepland, maar gewoon van genoten. En dit heeft zijn vruchten afgeworpen (natuurlijk in combinatie met het hardlopen en de oefeningen uit de NBFMAPP). Maar uiteindelijk was ik nog geen kilo aangekomen. En dat kwam voornamelijk voor de dag van thuiskomst. Ik was zo moe, dat ik die dag mezelf echt heb laten gaan. Wel heb ik daarna de draad weer goed kunnen oppakken en heb ik zelfs even geen calorieën geteld. Heerlijk. Ben ik samen met mijn neefje uit eten geweest en met een goede vriendin een dagje wezen shoppen! Tijdens het mysteryland daarentegen heb ok lekker genoten van alle ongezonde dingen. 

Wel ben ik op zoek naar voedingsschema’s voor de komende weken, zodat ik hopelijk nog een paar kilo (het liefst 5, maar weet niet of dit realistisch is) te verliezen voor de halve marathon. In voorbereiding hierop heb ik zelf geprobeerd eens een keertje geen schema’s te maken, maar gewoon gezond te eten. Gelukkig heeft dit voor het eerst zijn vruchten afgeworpen en ben ik nog 1.5 kilo verloren. Het begin is dus gemaakt. Alleen ik heb wel ondersteuning nodig qua voeding welke ervoor zorgt dat ik nog wat kilo’s/vet verlies en die mijn trainingen goed ondersteunen.


Family

Augustus was een top maand voor ons gezin. De eerste twee weken zaten we op een prachtige camping in Zuid-Frankrijk. Wat hebben we genoten. Net voordat we vertrokken had ik nog wel mijn twijfels of Frankrijk de juiste keuze voor ons zou zijn, want wij gaan liever naar Italië, maar wilden eens wat anders proberen. Nou echt geen verkeerde keuze. Heerlijk weer gehad. De kindjes hebben intens genoten van al het zwemmen, spelen etc. en we hebben ook nog wat uitstapjes ondernomen naar onder andere St. Tropez en Monaco, waar ook eigenlijk altijd wel een draaimolen stond, dus de kids waren blij. Omdat het vakantie waren lagen de kindjes er elke avond wat later in, maar dat maakten ze ook mooi goed door lekker uit te slapen. Dus ideaal. 

Na twee weken Frankrijk waren we nog een weekje thuis en konden we nog lekker genieten van het heerlijke ritme van lekker uitslapen.  Ben ik samen met mijn petekindje naar de bios geweest en daarna lekker uit eten en ben ik samen met een vriendin een dagje ouderwets gaan shoppen. Wat was het dan ook een domper dat Jaimey weer naar school moest en ik moest werken, want daar ging ons lekkere ritme. Remy had al snel een nieuwe ritme gevonden van ontiegelijk vroeg wakker worden. Zo niet relaxed. Wel zijn we super trots op Remy, want die is net voor de vakantie zindelijk geworden en hij doet het nog steeds super goed. 

En vorige week is Jaimey zijn zwemles begonnen. Hij had er zoveel zin in en we hadden natuurlijk op vakantie al geoefend. Hij deed het dan ook super goed zijn eerste zwemles en kon niet wachten tot hij weer mocht.

Zelf hebben we augustus met een weekend Mysteryland afgesloten. Lekker een weekend even niks, behalve lekkere drankjes, dansje sen goed gezelschap. Echt  genieten. En wij zijn een beetje luxe paarden, dus we gaan eigenlijk altijd op hotel, zodat we een goede nachtrust hebben, lekker kunnen douchen en dan weer opgeladen zijn voor de volgende dag.

Reactie schrijven

Commentaren: 0