· 

Tip van Flip

Hoewel veel mensen er misschien nog niet mee bezig zijn en het ook nog ruim 2 maanden duurt voordat de Goed Heilig Man weer zijn voeten op Nederlandse bodem zet, ben ik toch echt al wel bezig met de aankomende pakjesavond. Ik hoor je denken: die is gek? Maar vandaag deel ik met jullie waarom het juist fijn is om er nu al mee bezig te zijn.

De pepernoten liggen sinds enkele weken weer in de winkel en dus ook in ons huis. Dit is een van de weinige dingen die ik echt niet kan weerstaan. Ik vind die dingen zo lekker en de kindjes ook. Dus zodra ze in de winkel liggen dan halen wij ze in huis en eten we zo nu en dan een schaaltje met pepernoten. Moet kunnen toch?

Ook de Sinterklaasliedjes hoor je het gehele jaar door in ons huis. Er zijn wel momenten dat ik denk nu even niet, vooral als het buiten 30 graden is. 30 graden wekt namelijk bij mij niet de sfeer op die normaal de Sinterklaas tijd doet. Dat is de tijd van een lekkere dikke trui, vroeg donker, warme chocomelk met een schaaltje pepernoten en een dekentje op de bank. Maar ach als hun het leuk vinden dan doen ze dat maar. 

Dit is voor mij echter wel het eerste jaar dat ik als sinds een paar weken bezig ben met het voorbereiden op pakjesavond. Normaal gesproken ga ik vanaf het moment dat de Goed Heilig Man in Nederland is ga ik rondkijken wat ik voor cadeautjes kan kopen voor de kindjes, maar dit jaar wilde ik het eens ander aanpakken. Dus ik ben nu al bezig met het inslaan van cadeautjes. En geen grote cadeau’s hoor. Maar ik hou diverse folders en websites in de gaten of ik leuke aanbiedingen zie of toevallig iets tegenkom wat mijn kindjes echt leuk vinden en koop dit alvast. Op deze manier kan ik het vaak voor een leuk prijsje kopen en heb ik straks een hele berg met allerlei kleine cadeautjes. Want voor de kindjes gaat het uiteindelijk toch om het uitpakken. 

Wat maakt het nu juist zo makkelijk om al bezig te zijn met pakjesavond?

Leuke aanbiedingen

Ik heb altijd het idee dat in de laatste weken voor Sinterklaas de prijzen de pan uit stijgen en dat de aanbiedingen alleen maar lokkertjes zijn en dat je uiteindelijk niet veel goedkoper uit bent. Daarom dat ik nu bijvoorbeeld de folders van Kruidvat etc. in de gaten houdt om te zien of ze iets leuk verkopen voor mijn kindjes. Sommige weken staat er niks in en andere weken weet ik niet wat ik moet kiezen. Vaak zijn het cadeautjes van een paar euro, maar waar je kindjes wel heel blij van worden en dat is wat telt. 

Je kan het maar in huis hebben

Waarom toegeven aan alle stress. Hoe fijn is het om gewoon op je gemakje vast rond te kijken en al leuke cadeautjes te kopen. Je hebt nu nog alle tijd en vind je niks dan is het ook geen probleem. 

De kosten spreiden

De laatste maanden van het jaar zijn vaak toch wel de duurdere maanden. Dit komt natuurlijk mede door pakjesavond etc., maar hoe fijn is het om de kosten een beetje te kunnen spreiden. Je koopt zo nu en dan wat en je merkt het vermoedelijk minder snel. 

Ook zijn er wel zaken waar je moet opletten als je de cadeautjes gespreid gata kopen.

Houd bij

Hou goed bij wat je al hebt voor welk kind. Doordat je gespreid en al best vroeg de cadeautjes gaat inslaan kan je soms wel het overzicht verliezen. Je bent misschien vergeten wat je allemaal al hebt ingekocht en je wilt natuurlijk niet straks met een overload aan cadeautjes zitten. Of juist maar voor één kindje een overdosis aan cadeautjes en voor de andere niks tot weinig.

Verder is het verstandig om goed bij te houden wat je al hebt uitgegeven. Als je alles in één keer koopt dan weet je precies wat je hebt uitgegeven. Maar als je het gespreid gaat kopen kan je dat overzicht wel eens verliezen. Als je in je telefoon of in een boekje goed bijhoud wat je al hebt gekocht, dan kun je gemakkelijk je budget bijhouden.

Verstoppen

Tot slot is het wel essentieel dat je de cadeautjes goed verstopt. Want hoe eerder je ze koopt hoe langer ze in je huis liggen en hoe groter de kans aanwezig is dat je kindjes de cadeautjes per ongeluk vinden en dat zou jammer zijn. Ik verstop mijn cadeautjes bijna altijd in een doos op een kast waar de kindjes de komende 10 jaar nog niet  bij kunnen, dus ik denk dat ik wat dat betreft wel veilig zit. 

Wie van jullie is op dit moment ook al bezig met het inslaan van cadeautjes?

Reactie schrijven

Commentaren: 0