· 

Hoe overleef je een regenachtige dag?

Afgelopen weekend was er geen voor in de boeken qua weer. Het was duidelijk dat de herfst weer is begonnen. Het heeft voornamelijk veel geregend en dat is niet altijd even leuk. Zeker als je alleen thuis bent met drie kindjes kunnen zulke dagen erg lang duren. Toch kun je deze dagen redelijk simpel overleven (ja ik zeg overleven, want soms kan het echt zo voelen). Vandaag deel ik met jullie hoe wij zulke dagen overleven/doorbrengen.

Mijn kinderen spelen het allerliefste buiten , maar als het met bakken uit de lucht komt gaat dan is dat toch iets wat we even overslaan. Op zo’n dag houden we vaak ons gemakje, maar proberen we ook verveling te voorkomen. Want verveling kan weer voor ruzies zorgen en dat is iets wat we niet willen op zo’n dag. Hoe delen wij onze dag in als het de hele dag slecht weer is.

Laat het los

Allereerst zou ik zeggen: laat het los. Probeer op zo’n dag zoveel mogelijk  alles los te laten. Hoe meer je het los laat hoe makkelijker je het jezelf maakt. Op zo’n dag zit je als het ware opgesloten in huis en wat ik dan voornamelijk belangrijk vind is dat we de dag rondkomen zonder al teveel ruzies. Want de ruzies zijn bepalend voor de sfeer. 

Relaxte kleding

Allereerst houden we vaak een soort van pyjamadag. De kindjes dragen een joggingbroek, een makkelijk shirt, sokken, sloffen, geen gel in. Lekker op het gemakje. Dit vinden ze geweldig omdat ze elke andere dag wel hun gewone kleren aan hebben etc. 

Naar buiten als het kan

Soms is er een momentje dat het even niet regent, op zulke moment probeer ik altijd even naar buiten te gaan, zodat we even onze energie kwijt kunnen.  Afgelopen zondag zag ik ook dat het tot 9 uur niet zou regenen en daarna begon de ellende. Ik heb de kindjes gauw aangekleed, we hebben een boterham op en zijn naar buiten gegaan. Aangezien ik toch nog wilde hardlopen hebben we dit meteen gecombineerd. Jaimey op het fietsje, de andere twee in de jogger en gaan. Bij alle diertjes zijn we even gestopt en het laatste stuk hebben Remy en Evy naar huis gelopen. We waren echt letterlijk net binnen voor de regen. 

Laten doen

Als het een hele dag gaat regenen probeer ik in het begin de kindjes altijd even te laten doen. Ze kunnen ook heel goed zich zelf vermaken en als ik al meteen begin met mijn entertainment dan zijn ze er snel op uit gekeken. Dus ik laat ze eerst lekker zelf spelen. Dan trekken ze maar alle kasten op. Geen probleem, zolang ze zich maar vermaken. 

Samen spelen

Als ik merk dat ze niet meer lekker aan het spelen zijn, dan gaan we samen wat doen. We gaan dan lekker met de duplo bouwen of we gaan tekenen/verven/kleien, spelen een spelletje of we bouwen een hut onder de tafel.

Bakken

De jongens vinden het ook heel leuk om iets te bakken. Dus ik kijk vaak of ik wat in huis heb en anders gaan we met zijn allen even naar de supermarkt om wat te kopen, zodat we een cake, taart of koekjes kunnen bakken en daarna nog kunnen versieren. Altijd een succes. 

Dansen

Dit is echt een van mijn favorieten. De muziek heel hard zetten en dan met zijn allen heerlijk dansen en gek doen. Zo kunnen we allemaal onze energie kwijt en we genieten hier met zijn allen van. Heerlijk!

Plassen stampen

Dit doen we niet vaak, maar als we het doen dan is het een feest. We doen onze laarzen aan, nemen onze paraplu mee en gaan gewoon naar buiten. Even een rondje lopen en lekker in de plassen stampen. Moet ook eens kunnen. En als we weer terug zijn, trekken we droge kleding aan, drinken we een beker met warme chocomelk met wat pepernootjes erbij. Perfect. 

Netflix

In de middag creëer ik vaak graag even een rust momentje. Evy gaat dan slapen, met een beetje geluk Remy ook, maar Jaimey sowieso niet. Vaak zet ik dan even een film op op Netflix of dergelijk en kijken we die samen of ik doe even wat voor mezelf. Op deze manier relaxen we even, krijgt Evy de rust om even te slapen en dat is ook best. 

Erop uit

Natuurlijk kan je er ook op uit gaan naar bijvoorbeeld een indoor speeltuin, zwembad of bioscoop. Mijn kindjes zijn hier nog te klein voor, althans om dat in mijn eentje te doen met de kindjes, maar die tijd komt nog wel. Al gaat mijn voorkeur echt niet uit naar een overvol krijspaleis. 

Op deze manier komen we meestal de dag goed door. Natuurlijk merk ik aan het eind van de dag dat de jongens wat meer energie hebben dan anders en laat ik het vaak even op zijn beloop. De rennen, springen, stoeien vaak dan door het huis. Allemaal geen probleem, totdat ze elkaar pijn gaan doen, dan is het wat mij betreft klaar. 

Wat doen jullie met jullie kids op een druilerige dag

Reactie schrijven

Commentaren: 0