· 

Halve marathon Eindhoven

Morgen is het dan zo ver. Morgen loop ik samen met Jimmy (mits hij zich goed voelt) voor de tweede keer de Halve Marathon van Eindhoven. Mijn vierde Halve Marathon en deze keer loop ik hem voor Team KWF, wat het voor mij toch wel extra speciaal maakt. Ik zal morgen met trots het shirt van Team KWF dragen en ik ben trots met het steentje wat ik heb kunnen bijdragen en dat allemaal dankzij jullie. Ik draag mijn loop van morgen op aan mijn Peetoom. Hij en zijn gezin hebben een aantal zware weken gehad, maar gelukkig gaat het nu weer een stukje beter. 

Ik heb één ding met mezelf afgesproken en dat is dat ik 21.1 kilometer ga genieten. Op mijn blog vind je hoe ik mij verder heb voorbereid.

Zoals jullie in de afgelopen weken wel hebben kunnen lezen heb ik mezelf niet kunnen voorbereiden zoals ik had gewild. De blessure van de afgelopen maanden heeft roet in het eten gegooid en ik ben minder fit dan ik zou willen. Gelukkig heb ik de afgelopen weken nog wel wat kilometers kunnen vreten en heb ik uiteindelijk nog twee keer 18 kilometer kunnen lopen en dat ging gelukkig goed. Ik had geen last van mijn benen en ik had ook zeker het gevoel dat ik nog wel een paar extra kilometer zou kunnen lopen. En dat gaan we morgen dan ook doen. 

Het enige waar ik morgen voor moet zorgen is dat ik niet te snel start. Ik weet dat door de zenuwen (geen idee waar die elke keer toch vandaan komen, want het slaat echt nergens op) mijn hartslag bij de start al een stuk hoger ligt dan anders, dus ik moet niet te snel starten, anders zit ik te snel op mijn omslagpunt en kost het mij veel meer energie om het vol te houden. Als ik wat langzamer start en mijn snelheid gedurende het lopen wat opvoer, dan moet het goedkomen. De planning is ook om de gehele 21.1 kilometer samen met Jimmy te lopen. Hij is wel een snellere loper dan dat ik ben. Dus ik zal er een tandje bij doen en hij zal een stapje terug nemen. Maar mochten we merken dat het niet werkt, dan moeten we anders besluiten. Gelukkig hebben we afgelopen week nog wel een keer samen getraind en dat ging eigenlijk best wel lekker. We vonden het beide een fijn tempo en dat is het belangrijkst. 

Verder wil ik me niet gaan focussen op mijn snelheid. Ik ga echt op gevoel lopen. Ik zet mijn horloge natuurlijk wel aan, maar ik ga er niet op kijken, want ik weet dat dit averechts werkt. Hoe meer ik zie op welke snelheid ik loop, des te meer ik denk dat ik of moet versnellen of moet inhouden omdat ik anders bang ben dat ik het niet ga volhouden. Dus gewoon niet kijken. Al wordt het met de pacers wel moeilijk om de focus volledig los te laten. Want zodra je die mannen/vrouwen met de ballonnen voorbij ziet komen, kun je zelf ook wel uitrekenen hoe hard je loopt. Dat maakt het voor mij wel extra moeilijk, omdat ik in mijn achterhoofd toch een eindtijd in mijn hoofd heb. Natuurlijk weet ik dat een PR nu geen streven is. Daarvoor heb ik te lang niet goed kunnen trainen. Ik mag allang blijf zijn dat ik hem kan en mag lopen. Dus de focus op een PR laten we liggen. Het enige waar ik mezelf nu wel op wil focussen is dat ik hem onder de 2 uur ga lopen. In mijn trainingen zou ik hem ook onder de 2 uur gelopen hebben, dus dan moet dat tijdens een wedstrijd ook wel kunnen. Verder gaan we het wel zien. Ik weet natuurlijk niet of ik morgen lekker loop, wat het weer met mij doet, of mijn knie weer zeer doet etc. Wat ik wel tegen mezelf ga zeggen is: pijn is tijdelijk. En dat is ook. Als ik ergens last van krijg en ik weet dat het niks ergs is, dan blijf ik mezelf daar op focussen en doorgaan. De voorspelling van het weer baal ik dan wel weer van. 25 graden. Dit had van mij wel 10 graden minder gemogen. Ik loop zoveel lekkerder als het een stuk frisser is en met deze temperaturen heb ik het altijd extra zwaar. 

Morgen zal ik nog zorgen dat ik voldoende koolhydraten binnen krijg, zodat ik kan knallen. Gisteren hebben we pannenkoeken op, daar hadden de kindjes geen moeite mee en vanavond hebben we een goede pasta op. Dus we hebben voldoende gestapeld. 

Tot slot heb ik voor de kids een leuk aanmoedigingsbord gemaakt. Omdat Jaimey zo ontzettend fan is van Super Mario, leek deze mij wel heel toepasselijk. Hij vindt het geweldig om ons te supporten, maar ook om de andere lopers aan te moedigen. Ik weet bijna wel zeker dat hij met dit bord voldoende interactie krijgt met de lopers. Dus dat wordt genieten!

Hou morgen mijn instagram en instastories in de gaten voor leuke updates!  

Reactie schrijven

Commentaren: 0