· 

Kinderfeestje!

Nog een kleine twee weken en onze grote vriend Jaimey wordt alweer 5 jaar. Wat zijn de afgelopen 5 jaar voorbij gevlogen. Maar als je 5 jaar wordt betekent het ook dat het tijd voor een kinderfeestje is. Voor ons de eerste keer dat wij een kinderfeestje organiseren. Leuk, maar ook wel wennen. Want wat ga je nu doen met die kindjes en hoeveel kindjes ga je uitnodigen? Vandaag deel ik met jullie waar wij allemaal naar gekeken hebben. 


Voor ons is het belangrijkst dat Jaimey een leuk feestje heeft. We doen wat hij leuk vindt en de rest komt vanzelf. We hebben hem ook laten kiezen wat hij graag wilt doen. Maar voordat we zover waren, hadden we zelf ook van alles al bedacht wat we zouden kunnen doen. Want vier je de verjaardag thuis of ga je erop uit? En wat doe je dan als je thuis blijft? De meeste kindjes van die leeftijd hebben een relatief korte concentratieboog, dus daar moet je wel rekening mee houden. Ook is het weer en onzekere factor, want als je in oktober jarig bent kan het een echte herfstdag zijn, maar de zon ook zo maar ook de hele dag schijnen. Vandaag deel ik met jullie wat je zoal kunt doen als je de verjaardag thuis viert. 

Eten 

De meeste kinderfeestjes worden hier in de regio wel op woensdag of vrijdagmiddag gevierd. Dit houdt in dat je de kindjes rond 12 uur van school op haalt en dat ze dan honger hebben. Wat zijn leuke/lekkere/makkelijke maaltijden voor de kindjes? Broodjes knakworst doen het altijd goed, evenals een lekkere pannenkoek die ze zelf kunnen versieren met van alles en nog wat. Maar wat ook een groot succes is, is een zak friet op de tafel “gooien”, de appelmoes en mayonaise op het tafelkleed spuiten en de snacks erbij leggen en ze lekker zonder borden laten eten. Want wees eerlijk hoe vaak mag zoiets nu? 

Cadeautjes

Als ze überhaupt geduld hebben om te wachten met de cadeautjes, dan is het super leuk voor de jarige en diens vriendjes om te cadeautjes te verstoppen en te zoeken. Zo zijn ze ook weer even bezig en voorkom je dat binnen 5 minuten alle cadeautjes zijn open gescheurd. 

Energie kwijt

Meestal bruisen de kids van de energie en die moeten ze even kwijt. Laat ze daarom eerst even lekker ravotten. Als het mooi weer is, dan kun je ze lekker even laten buiten spelen. Doe een bijvoorbeeld een bal spelletje met ze of laat ze even lekker op bijvoorbeeld de trampoline springen (indien je die hebt). Als het regent, dan kunnen ze ook binnen hun energie kwijt, misschien iets moeilijker, maar het lukt wel. Doe bijvoorbeeld een spelletje waarbij ze van de ene kant naar de andere kant van je huis moeten rennen.

Knutselen 

Zodra de kids hun energie een beetje kwijt, dan kunnen ze even wat rustigs doen. Je kan bijvoorbeeld de jongens een houten ridderschild/schatkist laten verven, de meisjes een sierradendoosje of je laat ze een mooi schilderij maken. Deze producten kun je voor een leuk prijsje vinden op www.lobbes.nl

Als ze klaar zijn met knutselen dan laat je ze even weer rennen, dollen etc, zodat ze weer hun energie kwijt kunnen. 

Spelletjes

Daarna kun je weer lekker met de kindjes een spelletje gaan doen. Dit kunnen ouderwetse Hollandse spelletjes zijn, zoals koek happen, met ene ei op een lepel, spijkerpoepen, ezeltje prikje. He kan allemaal. Ben je met ten minste twee ouders, dan kun je de groep opdelen en dan hoeven ze ook niet zo lang te wachten. Je kan dan voor de “winnaars” een leuke grabbelton maken, waaruit ze wat uit mogen grabbelen en uiteindelijk mogen ze natuurlijk allemaal grabbelen. 

Je kan ook een potje Bingo met ze spelen en hou het dan zo simpel mogelijk, zodat ze ook snel een prijsje kunnen winnen, want daar gaat het uiteindelijk om. 

Speurtocht

Mocht het weer het toestaan, dan is het heerlijk om buiten een speurtocht te houden. Vooraf kan je de route al uitstippelen en bijvoorbeeld een schat verstoppen. Je bent zo even lekker buiten en dit is gegarandeerd een succes.

Ook kan je een themafeestje organiseren en dan zoek je naar leuke activiteiten die bij dat thema passen. Natuurlijk je zorgen voor lekkere hapjes, zoals snoepjes, chipjes, maar ook lekker komkommertjes etc. Mocht je iets willen doen van taart of cake, dan is het altijd heel leuk om de kinderen deze zelf te laten versieren. En voor je het weet zijn de 3-4 uurtjes voorbij. 


En voor de jarige is het leuk om een kratje met cadeautjes te vullen bij de speelgoedwinkel. Zo kunnen zijn/haar vriendjes/vriendinnen een cadeautje kiezen. En voor de jarige zelf is het al een feest om in een speelgoedwinkel een kratje vol te mogen gooien met speelgoed. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (donderdag, 11 oktober 2018 21:32)

    Zat ideeën wordt vast een super party �