· 

Hardloop doelen

Na de halve marathon van Eindhoven vond ik het weer eens tijd worden om te kijken of er nog doelen zijn waar ik naar toe wil werken en wat ik hier voor zal moeten gaan doen. Vandaag deel ik deze met jullie. 
Op dit moment heb ik geen grote evenementen gepland staan waar ik echt maar toe moet werken. Voor nu staat er op de planning de zevenheuvelenloop, de warandeloop en de safarirun.  Waarvan ik niet zeker weet of ik de zevenheuvelenloop wel ga lopen, want dan viert mijn petekindje zijn verjaardag en ik vind mijn familie uiteindelijk belangrijker dan een hardloopevenement. Zeker aangezien ik mezelf voor de fun heb ingeschreven en deze loop graag een keer wilde lopen. Niet zoals bij de halve marathon van Eindhoven, waarbij ik liep voor teamkwf en daarmee mijn steentje heb bijgedragen aan het onderzoek van deze vreselijke ziekte. 

Wat ik in ieder geval wel wil proberen is mijn kilometers de komende maanden te onderhouden. Ondanks dat ik tijdens de halve marathon van Eindhoven dacht dat ik nooit meer ene halve zou gaan lopen, begint het nu wel weer te kriebelen. Ik heb alleen nog niks op de planning staan en daarom wil ik mijn kilometers als het ware onderhouden. Ik wil minstens 1-2 keer per maand een langere duurloop inplannen van minstens 18 kilometer. Op deze manier hoop ik de afstand als het ware te onderhouden en hoop ok stiekem ook een beetje sneller te lopen. Want hoe vaker ik de afstand loop, des te makkelijker gaat het mij hopelijk af en als het mij lukt om tijdens mijn trainingen de afstand sneller te lopen dan zal ik dat vermoedelijk tijdens een wedstrijd ook kunnen. En ik wil toch zeker wel een revanche op de halve van Eindhoven nemen. Ik weet dat er tijdens dit evenement niet meer inzat, maar ik weet dat ik beter kan en dat motiveert mij ook om beter te doen.  

Verder wil ik het liefst toch een beetje sneller worden. Ik zou graag een 10 kilometer onder de 45 minuten lopen en de 5 kilometer onder de 22 minuten lopen. Daarom
Blijf ik lekker mijn trainingen volgen op de baan en hoop ik hierdoor al een stukje sneller te worden. Verder zal ik uitzoeken wat er nodig is om sneller te worden. En wellicht als ik sneller ben op de kortere afstand, word ik dat vanzelf ook op de langere.  Maar dan denk ik ook dat ik wat aan mijn gewicht moet gaan doen. Want ik vermoed dat dit ook een grote rol speelt (dit blijft een terugkerend patroon in mijn leven). Want ik weet uit ervaring dat ik veel makkelijker sneller loop als ik minder weeg. Dus dat is op zich best wel een streven. Ik wil er alleen geen druk opleggen. Want hoe meer druk ik er zelf op leg, des ge groter de kans is dat het juist mis gaat en dat is iets wat ik wil voorkomen. Ik moet dus kijken wat voor mij werkt. Wat in ieder geval voor mij werkt is dat nu de koudere periode aanbreekt. Ik loop zoveel lekkerder als het wat frisse is (niet met regen, hagel, harde wind of sneeuw, maar ook dat hoort erbij). En ik hoop juist door in de voor mij fijnere temperaturen te trainingen, ik hier uiteindelijk ook baat bij ga hebben. 

Voor nu wil ik nog kijken voor een leuk loopje dit najaar of begin volgend jaar. Dus als jullie nog suggesties hebben dan hoor ik het graag. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0