· 

Eerste kinderfeestje!

Vorige week woensdag was het dan zover. Jaimey werd 5 jaar en hij werd al stuiterend wakker en de hele wereld mocht het weten hij was jarig en vandaag vierde hij zijn kinderfeestje. Ik weet nog van vroeger dat ik zelf hier ook altijd ontzettend naar uit keek, dus ik snap zijn reactie volkomen. Ook voor ons was het de eerste keer dat we een kinderfeestje organiseerden en stiekem vonden we dit ook wel een beetje spannend. Vandaag deel ik met jullie hoe wij het eerste feestje ervaren hebben.

Aangezien Jaimey op een woensdag jarig was hadden we besloten op zijn verjaardag ook zijn kinderfeestje te vieren. Zo konden we mooi de kindjes van school uit meteen meenemen en kon het feest beginnen. Jaimey mocht van ons kiezen of hij zijn feestje thuis of ergens anders wilde vieren en hij besloot het ergens anders te willen vieren. Wij hebben hem niet verteld wat we gingen doen, want we wilden niet dat hij het van de daken zou schreeuwen. Hij kon namelijk niet alle kindjes uitnodigen die bij hem in de klas zitten, dus we wilden voorkomen dat hij er continu over zou praten. Hoe moeilijk dit ook is. Het is natuurlijk super gaaf dat je een kinderfeestje geeft. 

Iedereen wenste mij vooraf veel sterkte, dus ik was erg benieuwd wat ik zou moeten verwachten. Ik had mij voor mijn gevoel zo goed mogelijk voorbereid door een tas vol schonen kleding, onderbroeken, snoetenpoetsers etc. mee te nemen. Ik dacht je kan het maar bij je hebben voor het geval dat ze een ongelukje hebben. 

De school was om 12.15 klaar en we hadden aan de ouder gevraagd of ze eventueel een autostoel konden meenemen, zodat we de kindjes veilig mee konden nemen. Het duurde even voordat we iedereen verzamelt hadden, maar wat wil je met in totaal 10 kindjes (ja je leest het goed 10 kindjes. De planning was eigenlijk om voor iets minder kindjes te gaan, maar Jaimey wilde graag deze kindjes meenemen en we konden ze meenemen, dus we zijn gezwicht). 

Toen we alle kindjes hadden verzameld zijn we naar de auto’s gegaan om alle kindjes erin te zetten. Dit duurde langer dan verwacht. Maar wat wil je met allemaal 4-5 jarige. Ze hebben bijna allemaal hulp nodig en dat geeft ook niets. Iets later dan gepland waren we dan ook op de locatie. Ale kindjes moesten eerst plassen. 

Daarna moesten we nog bij alle kindjes vragen of ze een pannenkoek of frietjes met een snack wilden en zo ja welke snack. Aangezien de kindjes allemaal erg uitgelaten waren hebben we dan ook daarna maar laten spelen. Zo konden hun even hun energie kwijt en konden wij alles even een beetje organiseren. Jimmy zorgde ervoor dat het eten besteld werd, ik heb alle jassen en schoenen verzameld en voor alle kindjes drinken ingeschonken en vervolgens zijn we bij de kindjes gaan kijken. Want we hadden namelijk besloten om naar een “Krijspaleis” te gaan. Dit is en blijft altijd een groot succes bij de kindjes en zolang hun het leuk vinden, vinden wij het ook goed. 

Aangezien de kindjes even moesten wachten op hun eten, kwamen ze zo nu en dan wel vragen of het klaar was, maar het iets late reten zorgde er wel voor dat ze allemaal super goed hun eten op hadden. Zelfs Jaimey die nooit echt goed eet, had bijna alles op. De kindjes stonden natuurlijk weer te springen om te spelen, maar we hebben ze eerst hun cadeautje laten geven aan Jaimey. En wat was hij blij. Op een paar foto’s kun je dit ook echt terug zien. Hij was zo dankbaar en genoot zichtbaar. 

En daarna konden ze weer lekker spelen. Zelf kunnen we ook niet stil zitten en zijn we gewoon gaan rondlopen bij de speeltoestellen. Eventueel de kindjes geholpen en gekeken hoe het ging. En door al het spelen kregen ze natuurlijk weer honger, dus mochten ze nog chipjes uitzoeken. We wilden ze namelijk niet overladen met allerlei suikers, dus dit leek ons een betere optie. 

De tijd vloog echt voorbij. Voor we het wisten was het tijd om alle kindjes te verzamelen, schoenen aan te doen, jassen aan te doen en nog een keer te plassen. Dit duurde natuurlijk langer dan verwacht. Niet heel gek als je gewend bent om 3 kindjes te helpen en het zijn er nu 10. We waren dus iets later op pad terug, maar daar hadden ze geen probleem mee. Als afsluiter hebben ze allemaal nog een snoepzakje met een cadeautje gekregen. 

Wat ons betreft was het echt een geslaagde dag. De kindjes hebben stuk voor stuk genoten. Er waren geen ongelukjes, geen ruzies, geen huilende kinderen. Volgens mij waren ze aan het einde helemaal op, maar voldaan. Ook wij zelf hebben ontzettend genoten van deze dag, maar ook aan het einde van de dag waren we beiden helemaal op. Maar ik moet wel toegeven dat ik het allemaal reuze vond meevallen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (donderdag, 01 november 2018 22:52)

    Eerste kinderfeest goed doorstaan ���