· 

Even doorbijten!

Ja ja het is weer zo ver, we doen weer een poging. Een poging om nog wat kilo’s te verliezen en zoals altijd begint een poging met een goede voorbereiding, want zonder goede voorbereiding kom je nergens. Althans ik niet. Hoe minder ik voorbereid, hoe meer ik de boel de boel laat en hoe sneller het weer fout gaat. Een beetje zoals afgelopen weken. Vandaag deel ik op mijn blog hoe afgelopen weken waren en wat ik er nu aan ga doen. 


Ik weet van mezelf dat ik gebaat ben bij een goede voorbereiding. Ik moet ervoor zorgen dat ik gezonde producten in huis heb en dat ik mijn eten voor een deel al heb voorbereid. Vooral dat laatste is voor mij echt een lifesaver. Hoe meer ik voorbereid hoe beter het gaat. Natuurlijk blijven er  verleidingen op je pad komen en kan en mag je daar wel eens aan toegeven, maar zonder voorbereiding lijkt de gehele dag wel een verleiding. Afgelopen weken heb ik het ontzettend druk gehad. Weekenden waren vol en ik had geen tijd om vooraf mijn boodschappen in te slaan en eten voor te bereiden. Met als resultaat geen voorbereiding en om te beginnen continu brood eten. Normaal gesproken eet ik niet vaak en niet veel brood, omdat ik weet dat ik daar altijd de mist mee in ga. Ik vind niet veel lekker op een boterham en doe er dan zoet beleg op. Zoet beleg zorgt ervoor dat ik nog meer zoet wil en dan eet ik onbewust veel meer dan nodig is. Dat was dus de afgelopen twee weken en ik voelde mij steeds meer groeien. Ook de restjes van taart, snoep, chips etc. van Jaimey zijn verjaardag zorgden er niet echt voor dat ik altijd even gezond leefde. Ik pakte snel wat extra’s en had er even schijt aan. Maar ondertussen meed ik wel alle spiegels, omdat ik wist wat het met mijn lichaam deed. Gelukkig heb ik dankzij het NBFM programma een goede basis gecreëerd en weet ik mezelf relatief snel weer te herpakken, maar dat doet er niet aan af dat ik toch mijn terugvallen blijf houden. En ik weet als ik niet resultaat boek of blijf boeken ik ook die terugvallen blijf behouden. Het is dus een kwestie van doorpakken, even afzien en werken naar goede resultaten. Zeker met alle feestdagen voor de deur is dat geen overbodige luxe. 

Hoe ga ik het de komende weken dan aanpakken? Voor nu wil ik het eerst op mijn eigen houtje doen, want als ik het niet alleen kan dan kan ik het helemaal niet. Ik moet die spreekwoordelijke knop vinden, omdraaien en gaan. En natuurlijk moet ik niet weer extreem gaan doen en alles afzweren etc. Nee ik moet gewoon gezond leven en eventueel met een feestje of in het weekend wat extra’s pakken. Ik moet even de goede balans vinden. Daarom ga ik ook weer preppen, want dat is echt het halve werk. Afgelopen weekend ben ik daar dan ook meteen mee begonnen. Ik had eerst mijn boodschappen in huis gehaald en daarna heb ik een pompoensoep gemaakt, een lekkere pasta en ontbijtmuffins. Dus de basis is er. Ook heb ik extra rauwkost in huis gehaald, zodat ik deze tussendoor kan eten in plaats van een koek. Voor de avonden heb ik grote bakken kwark gehaald, want eiwitten horen bij een goede basis en ze willen ook nog eens heel goed. 

Op het gebied van sporten hoef ik niet heel veel te veranderen. Ik blijf lekker ongeveer 4 keer per week hardlopen, met het liefst eenmaal per week een langere loop, alleen dat zal niet altijd gaan. Daarna zal ik mijn oefeningen wel weer wat serieuzer oppakken. Dit heb ik de laatste weken een beetje verwaarloosd omdat ik het dus best druk had. En ik weet dat zelfs na een week mijn oefeningen goed te doen ik meteen weer definitie ga zien en dat werkt wel heel motiveren. 

Als groot kerst fan weet ik dat het nu nog 48 dagen tot kerstmis is. Hoeveel is 48 dagen nu op een mensenleven? Niks toch. Dus hoe zwaar is het om 48 dagen even te knallen. Ik weet namelijk dat ik best wel een aantal (stiekem meer dan mij lief is) leuke jurkjes voor de feestdagen in mijn kast heb hangen. Maar zoals ik mij nu voel ga ik deze niet aan doen en een nieuwe kopen is zonde. Ik  koop op dit moment zo min mogelijk kleding, tenzij het ruim zittende kleding is. En dan bedoe lik niet te grote kleding, maar de modellen die niet nauwsluitend zitten. Want dan geeft het niet als je wat kilo’s verliest. Maar dat is niet de planning voor de feestdagen, dus ik ga de komende 50 dagen knallen. Wie doet er met mij mee?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (woensdag, 07 november 2018 21:31)

    Gaat je vast lukken �