· 

Pakjesavond met een twist!

Dit weekend is het dan zover: de Goed heilig Man komt weer naar  Nederland. De kids zijn al een paar weken in de ban van Sinterklaas. Ze verkleden zich, kijken de films en vragen non stop wanneer hij nu naar Nederland komt. We hebben het lang geheimzinnig kunnen houden, om zo te spanningen een beetje te remmen, maar nu het Sinterklaasjournaal ook nog eens op tv is ontkomen we er niet meer aan. Stiekem geniet ik ook wel van deze periode van het jaar, vooral nu ze zich er steeds bewuster van worden en nog geloven. Rond 5 december zullen ook wij pakjesavond vieren, alleen wij gaan het dit jaar anders aanpakken. Benieuwd? Lees dan mijn laatste blog!

Ik weet nog wel hoe erg ik als klein kind uitkeek naar pakjesavond, ook toen ik niet meer geloofde. We gingen meestal een rondje lopen met de hond en bij thuiskomst vonden we een openhaard bezaaid met cadeautjes. Echt een waar feest. Om de beurt mochten we cadeautjes uitpakken onder het genot van wat lekkers. Wat kon ik hier intens van genieten. Natuurlijk was ik super nieuwsgierig en wilde ik het liefst alle cadeautjes tegelijk uitpakken, maar dat gebeurde niet. 

Mijn kindjes zijn nog klein en wachten is echt heel erg moeilijk. Afgelopen jaar hebben we wel geprobeerd om een beetje op het gemakje de cadeautjes uit te pakken, maar dat was vaak geen succes. Meestal binnen een 10-tal minuten waren al cadeautjes uitgepakt zonder er echt naar te kijken, want het volgende cadeautje moest al weer uitgepakt worden. Ik snap de kindjes wel. Het is ook allemaal spannend, maar zelf vind ik het altijd wel jammer dat de cadeautjes als een malle worden uitgepakt, zonder er echt naar te kijken want je wilt zo snel mogelijk ook de andere cadeautjes uitpakken. Daarom hebben we besloten het dit jaar anders aan te pakken.  

We zullen pakjesavond vieren op het moment dat Jimmy thuis is, zodat we het echt als gezin kunnen vieren. In plaats van een zak met cadeautjes voor de deur te laten zetten, gaan we gebruik maken van de sinterklaas belt app. Deze app is sowieso een aanrader. Je kan hiermee Sinterklaas laten bellen. Hij noemt je kindjes dan bij naam en belt bijvoorbeeld om te zeggen dat hij heeft  gezien dat ze stout zijn geweest, maar daarnaast zegt hij bijvoorbeeld ook dat het kindje heel erg van lego houdt. Op deze manier krijgt het kindje echt de indruk dat sinterklaas voor hem belt. Die van mij zijn in ieder geval altijd heel erg onder de indruk. Zodra ze de ringtone van sinterklaas horen dan verstoppen ze zich (vaak als ze dus stout zijn geweest) of komen ze naar me toe rennen  om de telefoon op te nemen. 

Nu kan je met de app ook Sinterklaas laten bellen om te vertellen waar de cadeautjes liggen. Dit hebben we vorig jaar ook gedaan en dit was ook zo leuk om te zien. Alleen dit jaar doen we het dus anders. In plaats van een volle zak met cadeautjes ergens te verstoppen, zal Sinterklaas gedurende een dag een paar keer bellen om te vertellen waar een cadeautje verstopt ligt. De kindjes kunnen dan hun cadeautje gaan zoeken, uitpakken en even mee gaan spelen. Misschien denken ze in eerste instantie wel huh maar 1 cadeautje. Maar ik weet zeker dat ze het geweldig gaan vinden. De spanning blijft erin, maar het wordt ook niet afgeraffeld. Ze kunnen echt kijken wat heb ik nu gehad en wat kan ik ermee doen. Ik weet zeker dat het een succes gaat worden en op deze manier kunnen we de hele dag genieten van dit prachtige feest!

 

Hoe vieren jullie pakjesavond?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (woensdag, 14 november 2018 20:50)

    Dat is een super idee wat zullen ze hier van genieten