· 

Oktober!

Beter laat dan nooit. De laatste dagen van oktober waren een beetje druk en hectisch, dat het mij helemaal ontschoten is om een maandoverzicht te plaatsen. Dus vandaar alsnog mijn maandoverzicht van oktober online op mijn blog! 

Running 

 

Oktober stond in het teken van de halve marathon van Eindhoven. Hier had ik de laatste weken naar toe gewerkt en ik keek er echt naar uit om samen met team KWF de halve marathon te lopen. Ik wist dat ik niet super goed was voorbereid, maar ik had vooraf nooit kunnen bedenken dat dit mijn zwaarste halve marathon ooit zou worden. Zowel mentaal als fysiek heb ik het heel zwaar gehad. Fysiek vooral door de warmte, waardoor ik steeds meer gas moest terug nemen, omdat ik merkte dat mijn lichaam moeite had met het verwerken van de warmte. Daardoor werd het mentaal ook zwaarder en heb ik nog nooit zoveel serieus overwogen om de handdoek in de ring te gooien. Ik had het zwaar, er leek geen einde aan te komen en ik wist dat ik een slechte tijd zou lopen. Gelukkig zit opgeven niet in mijn aard en ben ik trots dat ik hem uiteindelijk met heel veel moeite toch nog uitgelopen heb. Afgerond heb was mijn tijd 1:54, dus niet eens mega slecht, zeker gezien de omstandigheden. De medaille had ik in ieder geval zeker wel verdiend!

 

Na de halve marathon heb ik een week niet hard gelopen. In eerste instantie omdat ik toch echt wel spierpijn had. Ik heb er alles aan gedaan om het te beperken, maar helaas. Daarna heb ik nog een paar dagen extra gewacht omdat dat beter uit kwam met de activiteiten die we gepland hadden staan. Het was nota bene herfstvakantie, dus ik vond tijd met mijn gezin belangrijker dan hardlopen. Al begonnen mijn handen wel te jeuken en was ik stiekem heel erg blij dat ik na een week weer een rondje heb kunnen lopen.  Uiteindelijk heb ik in oktober ruim 132 kilometer gelopen, dus dat is niet heel slecht. 

Fitjourney

 

Oktober was niet mijn maand. Ik ben niet bepaald bezig geweest met het afvallen. De eerste weken heb ik mijn voeding aangepast op de halve marathon. Ik wilde zo gevarieerd mogelijk eten, zodat ik de juiste voedingsstoffen binnen zou krijgen voor de halve marathon. Daarna was het herfstvakantie en heb ik wel proberen op te letten, maar met een keertje uit eten, twee keer een dagje weg en een nacht doorhalen kan ik niet zeggen dat dat nou de beste week is geweest. De week erna werd Jaimey 5 jaar, dus was het tijd voor taart, toastjes, wijntjes etc. Ook niet eentje voor in de boeken. Maar het is niet anders. Ik kan het allemaal wel goed praten, maar dat ga ik niet doen. Ik heb gewoon niet opgelet en dat is niet anders. Ik ben er misschien iets te lang in blijven hangen, maar ook daar leren we van.

 

De oefeningen uit de NBFM app heb ik even gelaten voor wat het was. In eerste instantie had ik teveel spierpijn van de halve marathon, daarna kwam het planning technisch gewoon allemaal niet zo goed uit. Als ik kon kiezen voor een rondje hardlopen of mijn oefeningen, dan ging mijn voorkeur toch uit naar het hardlopen. Daar kan ik beter mijn hoofd mee leeg maken en verbrand ik lekker wat calorieën. Alleen ik weet dat de oefeningen uiteindelijk beter zijn voor mijn lichaam. Dus als ik slim was geweest dan had ik mijn oefeningen beter wel gedaan. Dus dat was ook weer een wijze les. 

Family

 

 

In oktober hebben wel een aantal leuke uitstapjes gedaan met het gezin. We zijn een dagje naar een speeltuin geweest, waar de kinderen heerlijk hebben gespeeld. We zijn lekker een dagje naar de Efteling geweest. Dit blijft zo ontzettend genieten, maar ook hebben we het simpel gehouden en zijn we lekker naar de kinderboerderij geweest en hebben we genoten van de tijd samen. 

 

De kindjes hebben mij enthousiast aangemoedigd tijdens de halve marathon. Zowel hun als ik geniet daar intens van. Voor hun ben ik blijven lopen zodat ik uiteindelijk de medaille mee naar huis kon nemen. 

 

De meest belangrijke gebeurtenis was toch wel dat Jaimey 5 jaar werd. 5 jaar alweer. Het klinkt heel cliché maar de afgelopen jaren zijn voorbij gevlogen. Hij begint steeds zelfstandiger te worden en ontdekt elke dag meer van de wereld. Hij is zo ontzettend leergierig. We kunnen ook niet anders zeggen dat we ontzettend veel van dit mannetje houden. Op zijn verjaardag zelf hebben we zijn kinderfeestje geweest. We zijn met 10 kindjes naar een indoorspeeltuin geweest en echt iedereen heeft er van genoten. Ik keek er echt wel even tegen op, maar het is mij reuze mee gevallen. Het was wel vermoeiend, maar dat geeft niet. 

In het weekend hebben we zijn grote mensen feestje gevierd en ondanks dat hij niet meer jarig was, voelde hij zich dat wel. Hij genoot intens van alle aandacht en cadeaus en wij dus ook. We zijn zo trots op wie hij is en hopen nog vele jaren van hem te kunnen en mogen genieten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0