· 

Hardloop verbod

Sinds twee weken loop ik wederom een beetje te sukkelen met mezelf tijdens het hardlopen. Het begon met een beetje pijn in de lies/bekken die eigenlijk snel wegtrok. Maar helaas weer terug kwam als ik ging intervallen. Naar het gevoel alsof kij voet begint te ‘slapen’ tijdens het harflopem. Wat een heel irritant gevoel is, omdat je niet goed voelt waar je je voet plaatst. Het leek mij dus verstandig om een afspraak in te plannen bij de fysio. Met als resultaat twee weken rust. Vandaag deel ik met jullie wat dit met mij doet!
Natuurlijk weet ik dat er ergere dingen zijn op de wereld dan twee weken niet mogen hardlopen, maar toch kwamen deze worden gisteren hard binnen bij mij. Ik had dit eigenlijk ook niet verwacht. Devorige keer dat ik naar de fysio ging kreeg ik oefeningen mee, maar mocht ik gelukkig wel blijven lopen. Oké ik mocht niet ver en ik mocht niet snel, maar ik mocht blijven lopen. Deze keer is hethelaas anders. De fysio maakte zich zorgen. Ik heb duidelijk minder kracht in mijn rechterbeen en ook mijn gevoel in mijn rechterbeen is aanzienlijk minder. Nu kan het zijn dat er een zenuw bekneld zit of dat er een spier niet goed zit, wan er staat ook heel veel spanning op mijn kuit. Maar het kan ook zo maar zijn dat er meer achter zit, zoals neurologische problemen. Dat laatste hopen we natuurlijk niet. Maar om het voor nu te kunnen uitsluiten, moet ik dus rust nemen. De fysio gaat er namelijk van uit dat ik niet zomaar een verwijzing naar de neuroloog krijg en als ik die wel krijg dan kan ik daar ook niet binnen een week terecht. Dus voor nu dus twee weken niet lopen en oefeningen doen met een tennisbal en foamroller. Volgende week moet ik sowieso weer terug naar de fysio en nu moeten we hopen dat de symptomen afnemen. Nu heb ik er gelukkig alleen maar last van bij het hardlopen. Maar de fysio wil voorkomen dat het erger wordt. En dat begrijp ik wel, maar dat betekent niet dat ik niet baal. Dit weekend zou ik meelopen met de warandeloop en de safarirun en daar keek ik zo erg naar uit. Eindelijk weer een loopje. Ik dacht ik mag wel meedoen maar dan met beperkingen.Maar nee ik mag helemaal niet meedoen en dat valt zwaar. Al moet ik toegeven dat ik stiekem wel overweeg om wel mee te lopen met de safarirun, omdat dat een funrun is zonder tijdsregistratie en dus geen druk. 

Verder vind ik het ontzettend zwaar om twee weken dus niet te hardlopen of mijn krachttraining te doen. Vooral omdat het sporten voor mij echt mijn uitlaatklep is. Ik kan er na een drukke dag of week lekker even mijn hoofd mee leegmaken. Even een momentje voor mezelf waarbij ik niet de hele tijd mama hoor. En ja dat klinkt misschien egoïstisch, maar dat heb ik wel nodig. Juist door die momenten in te plannen word ik uiteindelijk een leukere moeder omdat ik ook gewoon stoom moet afblazen. Nu ik dat twee weken niet kan ben ik wel benieuwd hoe ik mezelf na die twee weken voel. Het rare is soms verlang ik wel eens naar een weekje niet sporten, maar dat doe ik nooit omdat ik weet wat ik juist uit het sporten haal. Nu het verplicht wordt om niet te sporten, schreeuwt elke vezel in mijn lijf om te sporten en heb ik nog nooit zo de drang gehad om te gaan sporten. Misschien speelt er ook wel mee dat ik geen zekerheid heb of ik na twee weken wel weer mag hardlopen.  Wat als dat niet mag. Wat dan? En hoe gaat het tegen die tijd me mijn conditie en uithoudingsvermogen. Ik was zo lekker bezig met het onderhouden van mijn kilometers en moet straks gewoon weer opnieuw beginnen. Dat is echt zo ontzettend frustrerend. 

En waar ik ook mee zit is mijn gewicht. Mijn lichaam is gewend aan 4 keer per week ongeveer in totaal 7 uur te sporten. Het gaat nu van alles naar niks. En mijn lichaam kennende gaat dat altijd de verkeerde kant op. Dus ik zal mijn calorieën per dag drastisch omlaag moeten gooien om niet in gewicht aan te komen. Want als dat ook nog eens gebeurt dan weet ik zeker dat ik in een neerwaartste spiraal terecht kom. En dat terwijl het de laatste week zo lekker ging. Ik ging lekker met mijn voeding. Had geen honger etc. Maar als ik mijn caloriebehoefte moet aanpassen dan zal dat wel anders zijn! 

Sorry voor mijn klaagzang. Ik baal gewoon zo ontzettend erg en weet gewoon even niet wat ik ermee aan moet. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0