· 

November

Ik kan het mij bijna niet voorstellen maar de laatste 31 dagen van het jaar zijn ingegaan. Gewoon nog maar 31 dagen en dan is 2019 al weer aangebroken. Het jaar is echt voorbij gevlogen, maar dat kan ik ook met zekerheid zeggen over november. Vandaag deel ik weer mijn hoogtepunten van deze maand! 

Running

 

De maand begon goed. Ik begon met een lekkere duurloop van ruim 18 kilometer en een week later deed ik er nog een schepje bovenop en liep ik een heerlijke 21.1 kilometer. Het was zo fijn en ik had er alle vertrouwen in dat ik de mijn kilometers de komende maanden lekker kon onderhouden en mezelf kon focussen op de volgende halve marathon. Ik had er zin in. Helaas heb ik te vroeg gejuicht. Nog geen paar dagen later ging het mis.  Tijdens een baantraining kreeg ik pijn in mijn lies. Het was een stekende pijn en ik moest snelheid minderen. Gelukkig was het aan het einde van de training en heb ik mijn training kunnen afmaken, maar de volgende dag heb ik de prijs moeten betalen. Ik had pijn in mijn bekken. Ik kon mijn linkerbeen niet liften. Dit voelde niet goed. De dag erna was het gevoel echter was, dus ik dacht dat het te maken had met de versnellingen die ik had gemaakt. Die donderdag besloot ik om toch even te gaan hardlopen. Lekker op het gemakje. Ik had geen pijn. Dus dat was mooi. Alleen het leek alsof mijn schoenen te strak zaten, want het leek alsmaar alsof mijn voet sliep. Toen dit in mijn volgende trainingen ook het geval was, wist ik dat het niet aan mijn schoenen lag en dat ik een afspraak moest inplannen bij de fysio. 

 

Het oordeel van de fysio was niet mis. Twee weken niet hardlopen. Twee hele weken niet hardlopen. Ik baalde zo ontzettend. Ik was gefrustreerd en had het ook niet aan zien komen. Ik had verwacht dat ik op mijn gemakje door zou mogen lopen, maar hij vertrouwde het niet helemaal. Ik had duidelijk minder kracht in mijn been en hij wilde uitsluiten of er meer speelde dan alleen een spier die een opdonder had gekregen. Ik was echt verdrietig en baalde zo, want ik had nog eens twee loopjes op de planning staan voor het weekend. Die werden even door mijn neus geboord. Maar eigenwijs dat ik ben heb ik toch een van de loopjes gedaan. Ik kon het niet laten. Ik had zo uit gekeken naar de safarirun en ik wist dat ik hem zelfs al wandelend binnen de gestelde tijd zou kunnen uitlopen. Dus om 6.45 zat ik in de auto onderweg naar de Beekse Bergen met het voornemen om te genieten en te stoppen met hardlopen als ik last zou krijgen. En wat bleek. Ik had geen last en ik heb echt van elke meter genoten. Het was zo fijn en het voelde even als de afsluiter die ik nodig had om twee weken niet te mogen hardlopen. 

 

Gisteren moest ik terug naar de fysio en het was een pijnlijk bezoekje. De fysio heeft de veroorzaker van mijn problemen los gemaakt, maar merkte dat het niet hardlopen het gewenste effect heeft gehad. Voor nu nog wel een weekje rust en daarna hopelijk weer rustig opbouwen. Wel moet ik mijn trainingen anders gaan aanpakken. Niet elke week meer een duurloop van 18 kilometer. Eens in de 3 weken is meer dan genoeg. En ik moet echt opletten met mijn intervaltraining. Ook al kan ik het conditioneel aan om zo te versnellen, houdt dat nog niet in dat mijn lichaam het ook aan kan. 

Fitjourney

 

November begon voor mijn fitjourney niet goed. Ik kreeg mijn voeding niet onder controle en ik merkte dat ik gedurende de dag veel te veel naar binnen werkte. Want zo voelde het ook. Het was niet eens genieten van mijn voeding, maar het was gewoon naar binnen werken van suikers en vetten. Ik voelde mij dan ook loch en vies. Ik kon niet naar mezelf in de spiegel kijken en was daar eigenlijk wel heel erg verdrietig over. Gelukkig kon ik dankzij de handvaten van Kimberly mijn draad weer oppakken en besloot ik weer mijn voeding te gaan plannen. Even kijken wat ik nu daadwerkelijk op een dag eet. Even een weekje geen brood eten, maar voornamelijk yoghurt, soep of een salade. Niet omdat ik van mening ben dat brood slecht. Alleen brood en ik zijn geen goede combinatie. Ik eet er vaak te veel van en het liefst beleg ik mijn boterham met iets zoets. Wat er weer voor zorgt dat ik nog meer zoet wil eten. Dus daarom even geen brood. Toen ik ook nog eens te horen kreeg dat ik twee weken niet mocht lopen was het eerste wat ik dacht ik moet mijn voeding drastisch aanpassen. Mijn voeding is nu gebaseerd op 4 keer in de week hardlopen en krachttraining en opeens mag je niks meer. Dus ik heb mijn calorieën drastisch omlaag gegooid en het was even wennen, maar ik ben gemotiveerd en zolang je gemotiveerd bent is het allemaal te overzien. Ik ben namelijk ook op de weegschaal gaan staan en van die cijfertjes werd ik niet vrolijk, dus let's do this! 

Family

 

De eerste weken van november stond ik er alleen voor en ik moet zeggen dat deze weken zwaar waren. Ik heb misschien in al die weken 1 nacht fatsoenlijk kunnen slapen, maar de rest van de nachten waren een hel. De ene nacht was erger dan de andere, maar er zaten een paar hele zware nachten tussen. Evy had last van haar buik of groeipijn. Ik durf het eigenlijk niet te zeggen. Maar dit resulteerde in misschien 3 uur slaap per nacht. Als je dan ook nog moet werken, wilt sporten en je gezin moet onderhouden dan is dat gewoonweg zwaar. Daarom heb ik het voor de rest rustig aan gedaan met de kindjes. Lekker samen een beetje knutselen en spelen, maar verder niks bijzonders. 

 

En op 17 november is ook de Goed Heiligman in Nederland gearriveerd. De spanningen lopen op. De kindjes willen elke dag hun schoentje zetten en dat  mogen ze best, maar er zit niet elke dag wat in. Maar ondanks dat is deze periode wel intens genieten. Ze hebben nu zo'n geweldige leeftijd. Ze gaan helemaal op in het verhaal van het sinterklaasjournaal en als ouder is het ook erg leuk om daar op in te spelen. Want het moet natuurlijk wel geloofwaardig blijven. Een deze dagen zullen wij ook pakjesavond vieren, maar de kindjes zijn in de afgelopen weken al goed verwend door de Sint en Piet. 

 

Helaas hebben we de maand weer moeten afsluiten met een zieke Remy. Het gaat altijd zo snel bij hem. Hij snottert, begint te hoesten, krijgt hoge koorts en ja hoor we hebben er weer een lappenpop bij. Zo zielig.

Reactie schrijven

Commentaren: 0