· 

Sinterklaas snoepgoed!

December is wat mij betreft een van de moeilijkste maanden om op je eten te letten. Er zijn zo ontzettend veel verleidingen. Met kerst eet je uitgebreid, maar wat denk je rond de periode van Sinterklaas? Kan jij de verleiding van de pepernoten weerstaan of laat je de chocoladeletter die je in je schoen hebt gekregen links liggen? Misschien wel na het lezen van mijn laatste blog.

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik altijd op mijn calorieën let. Als ik zin heb ik een handje pepernoten zou ik echt niet weten hoeveel calorieën ik nu daadwerkelijk naar binnen werk en soms is een beetje bewustwording juist een must. Zeker als de verleidingen voor het oprapen liggen. De verleidingen zijn er namelijk niet alleen met pakjesavond (en tegenwoordig lijk je pakjesavond wel tenminste 3 keer te vieren), maar ook op de normale dag. Want je als ouder koop je misschien wel strooigoed voor in het schoentje van je kindje of kan je net als mij de verleiding niet weerstaan en koop je meteen een zak pepernoten zodra deze in de winkel ligt.  Hoe dan ook de verleiding is groot, maar misschien iets minder groot als je daadwerkelijk weet wat je eet. 

 • 10 pepernoten: 92 calorieën

 • 10 chocolodekruidnoten: 102 calorieën

 • 1 Taai Taai poppetje: 15 calorieën

 • 1 schuimpje: 10 calorieën

 • 1 suikerkikker of muis: 57 calorieën

 • 1 speculaasje: 48 calorieën

 • Stukje banketletter: 113 calorieën 

 • Melk chocoladeletter van 175 gram: 971 calorieën

 • Pure chocoladeletter van 175 gram: 971 calorieën

 • Witte chocoladeletter van 175 gram: 936

 • Chocolademunt: 32 calorieën

Je zal misschien denken dat valt reuze mee, op die chocoladeletters na dan. Maar wees eens eerlijk kan jij het houden bij 1 handje pepernoten of 1 schuimpje. Zo ja, dan vind ik dat heel knap. Ik ben daar helaas niet zo goed in. Dus bij mij gaan er stiekem toch wel meer calorieën naar binnen. En hoe lekker het ook mag zijn (en natuurlijk eet ik ook wel eens van die lekkernijen) vind ik het toch niet waard om een chocoladeletter naar binnen te werken. Dan ga ik liever voor een mandarijn (16 calorieën) of een wortel (10 calorieën).

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de calorieën te gaan verbranden. Hele goede keuze! Dan kan je eerst lekker genieten van alle lekkernijen en ga je daarna hard aan het werk om deze weer te verbranden. Dan hoef je je zeker niet schuldig te voelen. Ga lekker een uurtje wandelen, fietsen of doe een goede workout. Geniet van je omgeving en ga een rondje hardlopen. Maar ook met een goede schoonmaak van je huis kan je de nodige calorietjes verbranden. Dus ik zeg tijd voor een grote schoonmaak, dan is meteen alles schoon voordat je de Kerstboom neer zet. Win-win. 

Tot slot kan je ook gewoon zeggen ik geniet er lekker van en morgen pak ik de draad weer op. Helemaal niks mee. Het is per slot van rekening niet elke dag Sinterklaas (als het goed is).

Reactie schrijven

Commentaren: 0