· 

Kerstmis!

Kerstmis 2018 zit er weer op! Voor velen bestaat kerstmis uit eten, eten, eten, maar hoe heb ik het afgelopen dagen aangepakt? Heb ik gewoon lekker genoten of heb ik toch opgelet? Ik kan je wel vertellen dat ik al sinds zaterdag ben begonnen met uit eten gaan en dat vandaag voorlopig de laatste keer is. Maar in tegenstelling tot de afgelopen weken is het mij wel gelukt om eens een eetdagboek bij te houden. Deze deel ik vandaag met jullie! 
Kerstavond 

Ik laat de dagen voor kerst even buiten beschouwing, want toen had ik twee etentjes gepland staan, maar deze waren niet voor kerstmis, dus die tellen niet mee🤪!

Van deze dag heb ik niet heel veel foto’s, omdat het in eerste instantie niet bij mij is opgekomen om
een eetdagboek te maken. Ik ben de dag gestart met twee beschuiten met 30+ kaas. Omdat ik onverwacht nog boodschappen in huis moest halen, ben ik gaan racen naar de supermarkt en kwam ik pas rond de lunch weer terug. Als lunch heb ik magere kwark met een sinaasappel op. Al de lekkere broodjes riepen mijn naam, maar ik heb het niet gedaan. Vervolgens zijn ze we van Brabant terug naar zeeland gereden en bij thuiskomst moest ik alle koffers opruimen. Daardoor had ik alleen maar tijd voor een halve eierkoek. 

Omdat het kerstavond was wilde we wel gezellig samen eten, maar niet extreem. Dus hebben we een verse pompoensoep gemaakt met stokbrood. Als toetje hadden we een lekkere tiramisu en natuurlijk kon een wijntje niet ontbreken. En hier is het bij gebleven. Er kwamen namelijk nog twee dagen!
Eerste kerstdag  

Ik had besloten om de dag te starten met een duurloop van 15 kilometer. Daarom voor mij geen kerstontbijt, maar een energiebar en een kopje koffie. Aangezien we een stukje later wakker waren was het pas 11.30 toen ik klaar was. Ik ben toen gestart met de voorbereidingen voor de lunch en heb mijn tussendoortje overgeslagen. Als lunch heb ik een stukje worstenbroodje op en twee boterhammen. Eentje met 30+ kaas en eentje met pindakaas. Ook mijn middag tussendoortje heb ik overgeslagen, omdat ik wist dat ik een 3 gangen menu gepland had staan voor de avond. 

Voor de avond waren we gezellig met zijn vijven. De kindjes zijn gestart met een carpaccio van pannenkoeken en wij met een rundercarpaccio. Als hoofdgerecht hadden we kalkoen met groente en aardappel gratin. En ik ben echt een toetjes mens, dus die slaan we niet over. Ik heb een stukje ijsstaart op met slagroom en chocoladesaus. Natuurlijk kon een glaasje rosé (of twee of drie) niet ontbreken tijdens het eten. 

Toen de kindjes eenmaal in bed lagen hebben jim en ik nog een paar glaasjes rode wijn op met een paar chipjes. 
Tweede kerstdag 

Net als op eerste kerstdag wilde ik tweede kerstdag starten met hardlopen. Deze keer stond 10 kilometer op de planning. Dus ik ben wederom de dag gestart met een kopje koffie en een energiebar. 

Deze dag heb ik bewust mijn tussendoortje overgeslagen en heb ik bij de lunch twee beschuiten met 30+ kaas op en een stukje worstenbrood. 

Daarna was het tijd om naar Brabant te gaan. Daar heb ik een lekker stuk monchou op. Dit is een recept van sonja bakker. Dus nog enigszins gezond. 

Het kerstdiners bestond uit zelfgemaakte ragout met een bladerdeeg kerstboom. Als hoofdgerecht was het tuinbonen en rauwkost (die staat niet op de foto) een paar aardappelkroketten en een stukje varkenshaas met brie. Natuurlijk kon het toetje niet ontbreken, maar ik had geluk. Mijn moeder had van alles in huis gehaald maar niet echt iets wat ik heel lekker vind. Dus ik hebt het beperkt tot twee bolletjes ijs met advocaat, slagroom en chocoladesaus en een koekje. En je kan het vast al raden, maar de rosé kon niet ontbreken. 

In de avond hebben we met de volwassen gezellig samen gezeten, cadeautjes uitgepakt, een wijntje gedronken en een paar toastjes met brie op! Mooie afsluiter van de kerstdagen.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0