· 

Evy 2 jaar!

Het is niet te geloven maar ons kleine meisje wordt vandaag gewoon al weer 2 jaar. Het klinkt heel cliché, maar het voelt als de dag van gisteren dat ik nog hoogzwanger was en de keizersnede onderging en voor het eerst mijn kleine meisje in mijn armen mocht houden. En nu wordt ze gewoon 2 jaar. De tijd is echt voorbij gevlogen. Vandaag deel ik op mijn blog de mijlpalen van het afgelopen jaar!

Evy is echt een ontzettend lief meisje. Ze houdt van knuffelen, het is een echte poppenmoedertje, maar het kan ook echt een pittig dametje zijn. Ze heeft duidelijk een eigen mening en maakt deze indien nodig ook bekend. En geef haar eens ongelijk. Afgelopen jaar heeft Evy de nodige sprongen gemaakt en ik kan met zekerheid stellen dat we elke dag van dit meisje genieten. Ze kan heerlijke bekken trekken, zegt cheese als we een foto maken, kan rotzooi maken als geen ander en heeft je onvoorwaardelijke liefde. 

Evy is op het gebied van lopen/kruipen niet de snelste geweest. Er was voor haar ook geen noodzaak. Ze hoefde maar een kik te geven en haar broers stonden altijd voor haar klaar. Het duurde dan ook even voordat Evy ging staan, kruipen en lopen. Ze rolde wel het hele huis door, maar daar bleef het lange tijd ook bij. Dit begon haar alleen te frustreren, want ze kon niet doen wat ze wilde. Ze kon niet overal bij waar ze bij zou willen. Dus vond ze het dan ook tijd om actie te ondernemen. In mei van dit jaar zette Evy haar eerste stapjes los en het duurde toen ook niet lang voordat ze geheel zelfstandig kon lopen. Dit opende een wereld voor haar en had dan meteen ook een positief effect op haar humeur. 

Op het gebied van praten doet Evy het echt heel goed. Ze is wat dat betreft een echte meid en lult de oren van je kop. Ik weet nog heel goed dat ik bij het consultatiebureau een afspraak had staan voor haar 18 maanden consult en dat ze vroegen of Evy al 3 woordjes kon spreken? Ik moest hier best wel om lachen, want Evy vormde al zinnen met 3 woordjes. Ze zegt echt alles na wat wij zeggen en zo leert ze het ook het snelst. We moeten dus goed opletten met wat we zeggen, want ook de scheldwoorden neemt ze zo over. 

Ondanks dat Evy dan een meisje is, hebben we haar nooit gepusht om echt meisjesdingen te doen. Aangezien ze twee grote broers heeft, speelt ze net zo graag met het speelgoed van haar broers. Echter is Evy wel een meisje/meisje en zit er echt een klein moedertje in haar. Ze speelt het liefst met haar poppen en die worden dan de gehele dag verzorgd. De poppen moeten dan ook overal mee naar toe. Maar als Evy haar broers ziet stoeien, springen, klimmen of wat dan ook, dan doet ze maar al te graag mee. Zo mooi om te zien.

Zoals ik al zei Evy is echt een lieverd, maar het is ook echt een pittig dametje. Maar onder aan appelboom liggen natuurlijk ook geen peren. Ik weet gelukkig waar ik mij enigszins op kan voorbereiden, althans dat hoop ik. Evy is een dametje wat weet wat ze wilt. Als het niet gaat zoals zij in haar gedachten heeft of als iets haar niet zint, dan laat ze het duidelijk weten met: WEG, Nee of ze begint gewoon te slaan. Het kost dan redelijk wat moeite om deze dame op een andere route te zetten. Daarnaast bemoeit Evy zich ook maar al te graag met haar broers. Als ze merkt dat wij op haar broers mopperen, dan komt ze zich maar al te graag er mee bemoeien en gaat zij hun ook corrigeren. Dit is best grappig om te zien. 

Ook weet Evy goed haar plekje in het gezin op te eisen. Soms ten koste van haar broers, want als het aan Evy ligt dan draait alles om haar. Ze staat graag in het middelpunt van de aandacht en claimt deze ook. Ze is graag bij je en zit het liefst de hele dag op je schoot en als ze niet met haar broers aan het spelen is en ze ziet dat je even niks om handen hebt, dan zal ze je aandacht opeisen. Maar ook als je het super druk hebt kan ze het op het gillen zetten als ze niet alle aandacht krijgt. Ze draait goed mee in het gezin en doet absoluut niet onder aan haar broers. Enkele maanden geleden konden haar broers nog op hun gemak de televisie aanzetten en kozen ze om de beurt wat ze wilden kijken. Tegenwoordig bemoeit hun zusje zich ermee en zegt ze duidelijk Evy kiezen en kiest dan wat ze wilt kijken. 

 

We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder dit vrolijke meisje. Ze past perfect in ons gezin en is echt een verrijking voor ons allemaal. Ze wordt door haar broers op handen gedragen en wind iedereen om haar vingers. We hopen dat we nog lang van haar vrolijkheid mogen genieten, maar laat de tijd alsjeblieft  niet te snel gaan, want voor we het weten gaat ze op haar zelf wonen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (zaterdag, 05 januari 2019 20:55)

    Zo een heerlijk kind waar ik telkens weer met volle teugen van geniet..love her ❤️❤️