· 

Update

Het is even stil geweest op mijn blog. Dit had een reden: ik was druk (en nog). En als je druk hebt dan leg je je prioriteiten ergens anders. Vandaar dat ik even mijn blog op een lager pitje had gezet. Maar aangezien ik toch geregeld de vraag krijg hoe het nu gaat met het afvallen, vond ik het makkelijker om weer eens een update met jullie te delen.

In december heb ik besloten om de weegschaal een maandje op te bergen en dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb er een hele maand niet opgestaan. Alleen was de reden anders dan gepland. Ik ben namelijk in dezelfde valkuil gevallen als een jaar geleden. Met de Kerst let ik dus super goed op mijn voeding en daarna eet ik opeens alles! Maar dan ook echt alles. Ik had mezelf voorgenomen niet in deze valkuil te vallen, maar helaas pindakaas. Ik ben er toch in gevallen. Dus daar ging het even mis. Ik had mezelf voorgenomen het even te laten voor wat het was en de draad weer op te pakken. Alleen dat oppakken ging even mis. Evy werd 5 januari 2 jaar en ik dacht ach daarna pak ik de draad wel weer op. Maar ook dat deed ik niet. Ik kreeg het drukker en als het drukker wordt ga ik slechter voor mezelf zorgen. In dit geval betekent dat ik dan minder voorbereid, sneller kies voor een makkelijkere hap en toegeef aan de verleidingen. Zonde. Ik weet het. Ik was dan ook maar al te blij dat mijn moeder mij een weekje kwam helpen. Even weer wat meer ritme. Het eten stond op tafel, de was was gedaan, het huis was aan kant en de kids waren vrolijk. De verleidingen zakten naar een dieptepunt en ik heb mezelf weer kunnen herpakken. Ik moet dit natuurlijk wel blijven aanhouden. En om teleurstelling en vooral ook frustratie te voorkomen heb ik besloten tot en met eind februari de weegschaal even te laten voor wat het is.

 

Natuurlijk kunnen we hier weer spreken van een klassiek geval van uistelgedrag. Iets waar ik eigenlijk de laatste tijd heel goed mee om kon gaan. In plaats van te zeggen ach vandaag is verpest, dus de hele week is verpest, dus laat maar. Kon ik nu zeggen oké ik heb het voor nu verpest, laten we de draad weer oppakken. Dat was de juiste mindset en die miste ik even. Het feit dat ik mezelf in een aantal lagen kleding kon verstoppen heeft daar ook niet aan bijgedragen. Dus ja ik heb mezelf weer herpakt en ga het dus rustig aan doen. Zoals ik eerder al schreef even geen focus op gewicht, maar op gevoel. De focus op het wicht drukt als het ware te zwaar op mijn schouders en dat werkt niet. Het werkt juist averechts en dat heeft dan ook geen toegevoegde waarde.

 

Voor nu let ik op mijn voeding, weeg even nog geen porties af. Ik weet wel dat dit beter voor mij werkt, maar als er niks tegen zit loop ik zondag een halve marathon en moet ik toch voldoende koolhydraten etc binnen krijgen. Het lijkt mij niet een top idee om juist deze week het een en ander te gaan schrappen in mijn voedingsstoffen. Dus ik eet gewoon gezond en met mate, maar ik weeg niks af. Dat ga ik vanaf volgende week waarschijnlijk wel weer doen, omdat ik weet dat ik hier meer mee gebaat ben. 

Verder volg ik sinds vandaag een soort van cursus over intuïtief eten. Dit zorgt voor meer bewustwording en zorgt er als het goed is voor dat je niet aan het diëten bent. En dat zo echt ideaal zijn. Want van het woord dieet krijg ik al kriebels. Ik associeer een dieet altijd met weinig tot niets eten. Het leven op een rantsoen, niks mogen en een lichaam dat in spaarstand schiet. Waardoor je in het alom bekende jojo effect schiet. Dat is iets waar je dus helemaal niks bereikt, dus daar wil ik ook niet meer terecht in komen. Het effect daarvan is namelijk dat je uiteindelijk nog zwaarder bent dan dat je was toen je startte. 

 

Tot slot ben ik sinds vorige week ook aan het detoxen. Niks bijzonders hoor. Ik drink vier maal per dag een grote kop thee van Twistea. Het betreffen vier verschillende theesoorten. Je hebt een ochtend en avond detox, een slimfit detox en een beauty detox. Alle theeën hebben een verschillende werking, maar over het algemeen werken ze ver afdrijvend. Dus dat moeten we hebben en daarnaast zijn ze gewoon erg lekker. Het is ook een goede manier om je zo je vocht binnen te krijgen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (maandag, 28 januari 2019 21:57)

    ❤️