· 

Januari

Vanmorgen keek ik op mijn horloge en zag ik dat het 2 februari was. Gewoon al 2 februari! Wat is er in hemelsnaam met januari gebeurt? Het voelt als twee keer knipperen en opeens is de maand al voorbij! Vandaag deel ik weer een terugblik op afgelopen maand! Bereid je maar voor het was voor mij niet bepaald een bijzondere/spannende maand! Maar ook zulke maanden horen bij het leven!
FITJOURNEY

De voornemens waren goed, de bedoeling was goed, de intentie was er, maar de uitvoering was bagger, heel bagger. 

Het begon allemaal met de gedachten om de weegschaal met rust te laten of meer dat de weegschaal mij met rust moest laten. Ik zat in een goede flow en ik was benieuwd wat voor een resultaten ik in een maand kon behalen. Ik was benieuwd of ik tevreden met mezelf zou kunnen zijn, zonder dat ik wist wat mijn gewicht was. Nou even voor de duidelijkheid: MISSION FAILED.

Op mijn voeding letten terwijl ik het druk heb is voor mij hetzelfde als vuur bestrijden met zuurstof. Er is geen beginnen aan. In de periodes dat ik het druk heb moet ik of een hele goede voorbereiding hebben of ik laat werkelijk alles vallen en grijp naar het gemak. Op zulke momenten zorg ik gewoon zoveel slechter voor mezelf. En dat is natuurlijk super dom. Want juist door goed voor jezelf te zorgen heb je meer energie. Door de onjuiste voeding tot je te nemen heb je nog minder energie en blijf je maar hangen in die alom bekende vicieuze cirkel. Een herkenbaar patroon in mijn leven die we proberen te doorbreken. 

Gelukkig kwam mijn moeder een weekje naar mij en kon ik mezelf weer herpakken. Het is natuurlijk ook gewoon super fijn als iemand anders eens de was voor je doet, dat het eten klaar staat en dat alles is opgeruimd. Dat scheelt al een hele hoop. 

Ook ben ik mezelf gaan verdiepen in intuïtief eten. Hierbij leg je echt de focus op het herkennen van honger en trek en mag je eigenlijk alles eten wat je wilt en wanneer je maar wilt, maar moet je dus goed luisteren naar de signalen die je lichaam geeft. Dat is best moeilijk. Vooral omdat je anders gewend bent. En soms neem je bijvoorbeeld een pakje crackers mee naar je werk en denk je ik heb ze mee dus ze moeten op. Terwijl je eigenlijk geen honger hebt. En je lichaam blijft maar roepen eet die crackers. Terwijl je denkt ik heb geen honger. Best wel een mindfuck. Ik ben benieuwd of ik er baat bij ga hebben. 
RUNNING

Ook op het gebied van hardlopen is januari niet de allerbeste maand geweest. Dit heeft twee redenen. De eerste is wederom dat ik druk was. Januari is op mijn werk de drukste maand van het jaar. Het is dan even de schouders eronder zetten en extra werken. Dat hoort erbij, dat vind ik ook helemaal niet erg. Alleen ik kies er dan bewust voor om andere dingen wat minder te doen dan anders. Dus dat is hardlopen. 

Daarnaast wilde ik niet te hard van stapel lopen. Ik mocht namelijk van de fysio niet en een lange duurloop doen en ook nog eens een interval. Ik heb dus bewust ervoor gekozen om de ene week rond de 18 km te lopen, de week erna 15 km en de week erna 10 km en dit steeds af te wisselen. Daarnaast heb ik bewust mijn andere trainingen gehouden op afstanden van ongeveer 5 km. Soms heel langzaam, soms wat sneller. Zodat er een lekkere afwisseling in zat. En dat voelde goed. Zeker met de halve marathon van morgen in het vooruitzicht wilde ik niks overhaasten. Het voelt wel alsof ik totaal niet ben voorbereid, maar we gaan het zien. Ik heb eenmaal 15 km langs de kust gelopen en dat ging echt super lekker. Maar het was toen ook een perfect weertje. Zonnetje en vrieskou. Echt mijn hardloopweertje. Of dat morgen ook gaat zijn is maar de vraag. En het strand ligt er altijd anders bij als er al 600 man voor je er op gelopen hebben.  Ook heb ik nog steeds mijn gedachten bij mijn laatste halve marathon, die van Eindhoven. En die was zwaar, zowel lichamelijk als mentaal. Dus op dat gebied hoop ik dat het morgen beter gaat. Ik heb ook geen eindtijd in gedachten, dus hopelijk gaat dat mij helpen. 

In totaal heb ik in januari 115 km gelopen en hoop ik dat ik dit de komende maanden weer kan opbouwen.  Afgelopen week ben ik ook weer gaan trainen op de baan en ik hoop dat ik dit kan blijven doen. Al is het maar op een langzamer tempo. Het is toch een andere manier van trainen. 

Tot slot hoop ik in februari ook weer te starten met mijn krachttraining. Een beetje meer shapen. Maar niet alles tegelijk.
FAMILY

Januari zijn we gestart met het vieren van de tweede verjaardag van Evy. Wat wordt ons meisje groot en wat heeft ze genoten van haar feestje en vooral de cadeautjes. Ze rukte ze haast uitiedereen     hun handen. Maar geef haar eens ongelijk. Ze snapte dat iederen voor haar kwam en dat de cadeautjes voor haar waren. Dus uitpakken maar. 

Verder had ik door de drukte minder tijd voor mijn gezin. Dit kon ik ook merken aan mijn kindjes. Op de momenten dat ik wel thuis was, eisten ze mijn aandacht op. En geef ze eens ongelijk. Ik probeerde ook mijn vrije tijd met hun door te brengen, want dat is iets wat ik heel belangrijk vind. Al is het maar door even samen te freubelen, met de blokken te bouwen of samen even tv te kijken. Want ja voor dat laatste heb ik geregeld gekozen. Loedermoeder. Ik weet het. Maas soms heb je zelf ook minder energie en dan kies je voor het gemak. Het voordeel is dat de kindjes daar helemaal geen probleem hebben. Ze vinden het juist leuk!

Een tripje naar de Ikea kon ook niet ontbreken in januari. Gezellig met de kids ( 2 van de 3) naar de Ikea. Ik mag niet klagen. Ze hebben het super gedaan. Oké je moet dan niet op je gemak alles willen bekijken, maar gewoon doelgericht shoppen.  Maar dat is niet erg. En een taartje als omkoping kan dan ook niet ontbreken. Er is uiteindelijk ook niks leukers om samen de gekochte meubels in elkaar te zetten. Al eindigt het vaak we in mama die alles alleen doet en de boys die voor de tv eindigen. 

Afgelopen weekend hadden we gelukkig wat meer tijd en zijn we met vrienden en hun kindjes naar een krijspaleis gegaan. De kindjes hebben zo ontzettend genoten en wij dus ook. Ik ben ook nog nooit zo lang in zo’n speeltuin geweest. We waren we van 13 tot 18.30,  maar de tijd is echt voorbij gevlogen. 

Tot slot waren er twee leuke samenwerkingen in januari. Eentje met Carnavalskleding.nl met een hele leuk winactie. Mocht je nog niet mee hebben gedaan, neem dan snel nog een kijkje hier.  

Ook was er een leuke samenwerking met Hemd voor Hem voor Valentijn. Zeker de moeite waard om daar een kijkje te nemen als je nog op zoek bent naar een cadeautje voor je man!

Reactie schrijven

Commentaren: 0