· 

Februari

Afgelopen maand en dan vooral de afgelopen weken deed je wanen alsof het al lente was, terwijl het toch echt nog winter is. Wat een heerlijk weertje om deze maand mee te mogen afsluiten. Ook vandaag blik ik met jullie terug op afgelopen maand

Fitjourney

 

Sinds januari ben ik een beetje aan het sukkelen met het oppakken van het gezond eten. De wil is er, maar de uitvoering is gewoon bagger geweest. Elke keer zei ik tegen mezelf morgen begin ik weer. En dat deed ik ook. Maar naarmate de dag vorderde ging het vaak weer mis. Ik kreeg mezelf niet onder controle. Oude gewoonten zijn soms moeilijk te verbannen. Er ligt misschien ook wel een onderliggende reden waarom ik altijd maar in hetzelfde patroon val. Nu weet ik van mezelf dat ik slecht met mezelf om ga op het moment dat het wat drukker is. Dan heb ik vaak niet de energie om van alles voor te bereiden, te plannen etc. Ik ga dan onvoorbereid boodschappen doen. Koop meer dan nodig en eet het vervolgens ook weer op. Wan ja als je moe bent dan vraagt je lichaam ook om meer suikers. En als je lichaam bijvoorbeeld gewend is om elke avond om 8 uur een stuk chocolade te eten, dan verwacht het de volgende dag ook. En als jij dan opeens besluit nee te zeggen, dan vraagt je lichaam er alleen maar meer om. Meer suikers. Meer vetten en ga zo maar door. En dan moet je echt even sterk in je schoenen staan. Op zulke momenten denk ik altijd waarmee kan ik zoveel mogelijk gewicht verliezen en ga ik mezelf ook met anderen vergelijken. Maar dat moet ik niet doen. Daar bereik ik niks mee. Iedereen is anders. Mijn lichaam is bijvoorbeeld gewend om 4 keer in de week te sporten. Ik ga dus van alleen sporten niet afvallen. Terwijl een ander die zelden sport wellicht heel makkelijk kilo’s verliest op het moment dat hij/zij gaat sporten.  Voor mij is het essentieel om een negatieve caloriebanlans te creëren. En op een of andere manier werkt dat bij mij alleen als ik dus daadwerkelijk mijn eten ga bijhouden. Heel jammer dat het mij anders dus niet lukt. Ik heb die spreekwoordelijke stok achter de deur nodig. Gelukkig heb ik goede handvaten gehad van Kimberly en kan ik daar redelijk makkelijk op terug pakken. Daar ben ik dus de afgelopen weken ook weer mee bezig. En dat gaat best lekker. Ik weet niet of er daadwerkelijk een resultaat op de weegschaal te zien is, want daar wil ik voorlopig nog niet op staan. Ik wil het tevreden zijn met mezelf even niet meer koppelen aan een cijfertje op de weegschaal. Ik heb namelijk gemerkt dat dan de obsessie te groot wordt. 

Het enige wat ik op dit moment niet doet is alles afwegen. Ik maak een schattig van wat ik denk dat het ongeveer is, want ik heb jarenlang mijn eten afgewogen. En zolang het werkt vind ik het best. Ook probeer ik het echt plannen in het weekend los te laten. Ik probeer natuurlijk de beste keuzes te maken, maar ik ga me ook niet schuldig voelen als ik eens een andere keuze maak. Zolang ik maar niet weer terug val in ouden gewoonten.

Running

 

Februari ben ik goed gestart met mijn 5 halve marathon en de eerste van 2019. Dit was en marathon langs de Zeeuwse kust over het strand en over de zeedijk. Ik ben totaal niet gewend om over het strand te lopen en zeker niet als er al eens 600 man voor je erop hebben gerend. Maar ik had dan ook besloten gewoon lekker te lopen. Niet op mijn tijd te letten. Niks te overhaasten, zodat ik zou gaan verzuren. Dus op het strand liep ik in verhouding erg langzaam, maar daardoor kon ik wel intens genieten van alles en kon ik de laatste kilometers makkelijk versnellen. Uiteindelijk heb ik er 1 uur en 56 minuten over gedaan en ben ik zeer tevreden over het eind resultaat. Na de halve marathon voelden mijn benen best wel goed aan. Uiteindelijk ben ik niks gaan overhaasten met mijn trainingen en ben ik weer rustig gaan opbouwen met als schema 10-15-18 voor de langere duurlopen. Dus niet meer alle drie in 1 week, maar om de week een van deze. En dat gaat goed. Afgelopen weekend heb ik nog eens 19 kilometer gelopen langs de Zeeuwse kust en dat ging lekker. Ook merk ik dat ik steeds vaker onbewust sneller loop. Ik let niet op mijn snelheid, maar ik loop op gevoel. Wel moet ik hiermee opletten, want juist het sneller lopen is voor mij blessure gevoelig. Dus dat wordt weer vaker even wat meer inhouden.

 

Ook ben ik in februari weer begonnen met mijn krachttraining. Ik bouw het rustig op. Ik heb gekozen om te beginnen met de minder intensieve oefeningen en ook kijk ik goed of het aantal herhalingen niet te belastend is voor mijn knieën. Tot slot heb ik gemerkt dat het voor mij niet werkt om mijn krachttraining in te plannen op de dag dat ik hardloop. Op een of andere manier protesteert mijn lichaam dan meer, dus dat gaan we niet meer doen. Hierdoor sport je wel bijna elke dag, dus daar moet ik nog eens goed naar kijken.


In totaal heb ik in februari ruim 140 kilometer gelopen. 

Family

 

Februari zijn we gestart met drie zieke kindjes. Zo zonde om ze zo te zien, maar ook zwaar voor ons. Weinig slaap Doet wat met een mens. 


In februari is Remy gestart met het proefdraaien op de basisschool. Remy is best verlegen en houdt vaak niet van onbekende situaties. Dus ik had verwacht dat ik zijn eerste ochtend nooit weg zou mogen. Niets is minder waar. Na een paar minuten werd al gezegd : jij moet weg. Dit heeft meneer meerdere keren herhaald, totdat ik uiteindelijk heb besloten om maar weg te gaan. Maar wat ben ik trots op hem. Hij vind het ontzettend leuk. Geniet er zichtbaar van en voelt zich meteen ook heel groot. De eerste discussies zijn er dan ook al, omdat meneer nu denkt dat hij al alleen naar school kan of de opvang en hij vindt ook wel dat hij alleen buiten op straat kan spelen. Stop de tijd aub. Dit gaat echt te snel. Het voelt ook best raar. Hij is voor mij nog echt mijn kleine mannetje. Maarja ook kleine mannetjes worden groot. 

 

Verder hebben we niet veel bijzondere dingen ondernomen in februari. Wel hebben we lekker genoten van het mooie weer. Dus we zijn lekker naar buiten gegaan. Lekker naar het strand, naar het bos. Lekker hutten bouwen. Meer hoeft het ook niet te zijn.

Budgetchallenge

 

Ook zijn we in januari begonnen met meer bewustwording van onze uitgaven. We waren begonnen met bewuster boodschappen doen. Maar inmiddels hebben we ook ons uitgavenpatroon onder de loop genomen en zijn we tot de ontdekking gekomen dat we beiden ook veel geld aan van alles en nog wat uitgaven. Hiervoor hebben we nu een budget ingesteld en dit werkt boven verwachtging goed. En dat terwijl zelfs onze wasmachine het heeft begeven in februari. Want zoiets zal je altijd zien.

Reactie schrijven

Commentaren: 0