· 

Autoreis

Van veel moeders in mijn omgeving hoor ik vaak dat ze er echt  tegen op zien om langer dan een half uurtje in de auto met hun kindjes op pad te gaan. Zelf draai ik daar mijn hand niet voor om met veel familie en vrienden die wonen in Brabant en ik toch al gauw 1.5 uur in de auto zit. Vandaag deel ik met jullie mijn tips hoe je de autorit wat aangenamer kan maken. 

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik vroeger ook tot de categorie moeders behoorde die heel erg op zag tegen een autorit met een kleintje. Maar dit was vooral omdat ik een soort van bang was voor het onbekende. Hoe gaat mijn kleintje het doen? Gaan ze een huilen etc? Daarom ging ik in het begin alleen maar rijden tijdens een slaapje, maar tegenwoordig maakt het mij niet uit of we in de ochtend, tijdens de lunch of na het avondeten gaan rijden. Maar inmiddels weet ik dat het allemaal wel meevalt en ik moet ook toegeven dat naarmate ze groter worden het natuurlijk ook makkelijker wordt. 

 

Wat doe ik om een autorit aangenamer te maken?

 

1. Plannen

Sowieso zorg ik altijd dat ik goed voorbereid weg ga. Ik zorg dat ik alles klaar leg wat ik denk dat ik nodig heb, zodat ik weet dat het mijn rit wat aangenamer maakt. Als ik gehaast weg ga, dan kan ik nog wel eens wat vergeten en dan denk ik achterf, balen. Maar dan moet ik het doen met wat ik heb. Daarom is het altijd makkelijker om vooraf de boel een beetje te plannen.

 

2. Ipad

Niet altijd even opvoedkundig verantwoord, maar oh zo handig. De kindjes kunnen zich hier goed op vermaken en jij hebt veelal geen last van kindjes die alles bij elkaar gillen. Ik zorg eigenlijk altijd dat ik op Netflix een paar films en series voor ze heb gedownload die ze lekker kunnen kijken. Verder zorg ik ook dat er spelletjes op staan waarvoor ze geen internet nodig hebben, zodat ze lekker kunnen spelen. 

 

3. Eten en drinken

Ik zorg altijd dat ik voldoende eten en drinken mee heb. Ongeacht van het tijdstip dat we gaan zorg ik dat we voldoend mee hebben. Rijden we in de ochtend, dan maak ik vast voor ieder kindjes een bakje fruit klaar, zodat ze eerst lekker hun vitamines binnen krijgen. Rijden we rond de lunch, dan picknicken we als het ware in de auto. Dit vinden de kindjes geweldig. Voor elk ander moment heb ik vaak koekjes, snoepjes etc bij. Dit zijn voornamelijk zoethoudertjes. Je weet namelijk niet van te horen of je in een file terecht komt en als dat zo is en de reis duurt onverwacht langer, dan kan je hiermee de kindjes vaak wel tevreden houden. 

 

4. Zingen

Zingen/dansen is iets wat wij graag doen. We zijn absoluut geen talentjes, maar vinden het gewoon heerlijk om lekker te zingen. In de auto draaien we veel verschillende muzieksoorten. Al moet ik wel toegeven dat het niet heel vaak de echte kinderliedjes betreffen. Waarom niet? Die werken mij echt op mijn zenuwen. En als ik moet rijden kan ik dat niet gebruiken. Maar de kindjes vinden ook hedendaagse muziek leuk, dus dat werkt gelukkig ook.

 

5. Ik zie, ik zie

Dit blijft een gouden oude, maar hij werkt vaak wel. De meest simpele spelletjes vinden ze van het allerleukst. En zeker in een rijdende auto, kan dit soms een hele uitdaging zijn. 

 

En tot slot is de beste tip wat mij betreft: LAAT HET LOS. Je kan jezelf helemaal opnaaien en gek maken van kindjes die gillen, ruzie maken etc, maar je kan het ook los laten. Het is namelijk belangrijk dat je veilig op de plaats van bestemming komt en als je daardoor gewoon even de boel de boel moet laten, de radio misschien net wat harder moet zetten of even moet doen alsof je niets hoort, dan doe je dat toch gewoon.

 

Hoe ervaren jullie een lange autoreis met jullie kindjes?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0