· 

NBFM Nummerbody Program

Tot en met Kerst ging ik super lekker met afvallen en zat ik echt goed in mijn val. Daarna is het een beetje bergafwaarts gegaan en lukte het mij maar niet om de draad op te pakken. Ik wilde wel, maar ik kreeg mezelf niet aangespoord. Althans vaak niet voor langer dan een week en dan verviel ik weer in oude patronen. Ik was dit zo beu, dus ik heb even stappen ondernomen. Vandaag deel ik deze met jullie. 

Je bent natuurlijk zelf debet aan het al dan niet behalen van je doelen, maar er is niets zo frustrerend als het alsmaar proberen, maar geen resultaten behalen. Elke keer weer het goede voornemen, maar elke keer zakt de moed je ook weer in de schoenen omdat je er de brui aan geeft. Waarom? Je hebt het druk, je bent moe, je hebt last van je maandelijkse periode, het wordt je aangeboden en ga zo maar door. Er zijn 1001 excuses te bedenken om te falen, maar je haalt juist je kracht door het behalen van je doelen. Maar dan moet je wel doelen hebben waar je naar toe wilt werken. Je moet naar iets concreets kunnen toewerken. Zonder een concreet doel voor ogen te hebben kom ik eigenlijk nergens. Ik bezit dan niet over de juiste drijfveer. Misschien ook wel omdat ik weet dat het opletten op mijn voeding iets is wat ik heel mijn leven moet doen en daar word ik soms gewoon heel hangry van. Want ik ben een echte bourdondier en ik geniet van eten en als ik niet mag eten dan word ik echt chagrijnig. 

 

In de afgelopen weken heb ik diverse seminars gevolgd om inspiratie op te doen. Eentje ging over intuïtief eten, waarbij je dus echt naar je lichaam gaat luisteren. Heb je honger, heb je trek. Je eet waar je zin in hebt. Maar dit vind ik nog wel een dingetje. Op deze manier heb ik veel vrijheid en ik weet niet of ik op dit moment deze vrijheid al aan kan. Het andere seminar ging over emotie eten en hoe je er vanaf kan komen. Althans de echte oplossing is natuurlijk niet aangedragen, want daarvoor moest je een sessie inplannen met een psycholoog, maar het heeft mij wel nieuwe inzichten en voor herkenning punten gegeven. Ik geloof ook echt wel dat het emotie eten een diepere grondslag heeft en dat je dit oneindig kan uitdiepen, maar diep van binnen weet ik vaak ook wel waar het vandaan komt. Eten is ook een gewoonte geworden. Je voelt je niet fijn, je gaat eten. Je verveelt je, je gaat eten. Je bent op een feestje, dus je gaat eten en zo zijn er zoveel redenen om te gaan eten. Het zijn gewoonten. Gewoonten die je jezelf hebt aangeleerd in de loop der jaren en het is een stukje van jezelf geworden. En als er iets niet makkelijk is is het jezelf veranderen. Dat gaat niet in een dag of een week. Dat kost tijd en energie. En wat je vooral wilt is dat je niet heel de tijd de gedachten hebt dat je iets niet mag of dat je op een dieet bent, want dat werkt van averechts. Daarom ben ik uiteindelijk weer beland bij Kimberly. 

 

De komende 8 weken ga ik het NBFM Summerbody Program volgen. Ik ga werken een een concreet doel en dit doe ik niet alleen. Dit werkt voor mij al motiverend als ik weet dat ik er niet alleen voor sta. In deze week ga ik mij focussen op het verlies van gewicht, maar ga ik ook mijn mindset aanpassen. Want vooral dit laatste is essentieel. Afgelopen vrijdag heb ik al een sessie gehad en huis doordat iemand anders even mee keek naar je gewoonten is er weer een wereld voor mij open gegaan. Stiekem werd ik toch weer wat makkelijker en is er nog veel winst te behalen. Hier ga ik dus aan werken en ga ik mezelf ook weer meer verdiepen in mijn marco's. Iets wat ik in de afgelopen maanden totaal niet heb gedaan. Ik wil werken na een betere versie van mezelf en ik ga mezelf hier echt voor inzetten. Natuurlijk ga ik jullie de komende weken op de hoogte houden van mijn fitjourney.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (woensdag, 20 maart 2019 22:27)

    Knap je echt een volhouder �