· 

Maart

De lente is begonnen, evenals het tweede kwartaal van 2019. In het begin van het jaar lijkt het altijd een eeuwigheid te duren voordat de lente begint en nu is het al weer zo ver. Al voelt het misschien nog niet altijd zo, want 9 van de 10 keer loop ik nog in mijn winterjas. Het is wel zo. Vandaag blik ik terug op de afgelopen maand. Lezen jullie weer mee?

Running

 

Maart begon met mooi weer, maar het weer veranderde al snel in heel veel wind en regen. En als ik ergens een hekel aan heb is het wind, zeker als het windkracht 7 betreft. Dan moet je zo opboksen om vooruit te komen. Ik heb het wel gedaan, maar niet met heel veel plezier. Ik heb dan ook mijn langere duurlopen even uitgesteld, want daar had ik echt geen zin in. En ik wilde eigenlijk nog een halve marathon lopen, dus op die manier kon ik mijn kilometers beter verdelen. Uiteindelijk heb ik de halve marathon aan mij voorbij laten gaan en heb ik afgelopen weekend 25 kilometer gelopen. Iets wat ik altijd nog wilde doen en nu heb gedaan. alles is afhankelijk van de vorm van de dag en het weer. Ik ben geen warm weer lopen en liet het nu net de warmste dag van de week zijn. De komende maanden zal het vermoedelijk toch vaker warmer zijn, dus we moeten er toch aan wennen. Ik merk vaak wel dat als ik weer wat vaker met warm weer heb gelopen het iets beter gaat, maar essentieel is wel dat ik goed blijf luisteren naar mijn lichaam en voldoende blijf drinken. In maart heb ik in totaal net geen160 kilometer gelopen, dus het was zeker geen slechte maand. 

 

Ook ben ik weer bezig met de oefeningen van het NBFM programma. Ik doe ze nog niet altijd even consequent, maar dat komt vooral omdat ik ze probeer in te plannen op een dag dat ik  niet hardloop en dan komt er nog al makkelijk wat tussen, waardoor het erbij inschiet.

Fitjourney 

 

 

De eerste weken van maart heb ik nog een beetje aangemodderd op het gebied van afvallen. Ik heb gezond proberen te leven, maar heb geen voeding afgewogen. Uiteindelijk blijkt dat dat voor mij toch niet echt werkt en ik veel beter mijn voeding kan plannen en afwegen. De eeuwenoude strijd die we moeten blijven leveren. Ik weet het inmiddels wel,  maar baal er ook wel van. Maar dat kan ik 10.000 keer zeggen, ik verander er niks mee. We moeten het doen of anders niet zeuren. Alleen soms heb je net dat zetje in de rug nodig om iets meer gemotiveerd te raken. Op 21 maart ben ik gestart met het NBFM Summerbody Program, samen met vele andere moeders. Tijdens dit programma gaan we in 8 weken toe werken naar ons einddoel. We maken hierbij gebruik van een handig boekje en natuurlijk de NBFM community. Ik ben dus weer aan de slag gegaan met het plannen van mijn voeding, het afwegen van mijn voeding en het doen van mijn oefeningen. Op zich gaat het tot nu toe best goed. Het lukt me goed om mijn eten te plannen .Ik probeer gedurende de dag extra groenten te eten en ik probeer er op te letten dat ik twee stuks fruit eet op een dag. Want dat laatste doe ik al weken niet. Dit is toch wel een stukje bewustwording. De komende weken ga ik hier mee door en hoop ik uiteindelijk dat ik misschien toch een kilo of 5 lichter kan zijn aan het einde van de rit of in ieder geval beter in mijn vel zit. De komende weken zal ik ook wekelijks mijn caloriebehoefte aan passen en in de laatste week zal ik uiteindelijk 200 calorieën onder mijn huidige behoefte zitten. Ik zal dus creatiever moeten worden met mijn dag indelen, zodat ik geen honger heb, maar ook niet het idee heb dat ik niks mag.

Family

In maart ben ik lekker 1.5 week vrij geweest om tijd door te brengen met mijn kindjes en zo zorgde ik er ook voor dat Remy in zijn eerste schoolweek niet naar de opvang zou moeten. In eerste instantie had ik allerlei plannen om te ondernemen met de kindjes, alleen het weer was echt slecht in de carnavalsvakantie, dus we hebben het wat rustiger aan gedaan. Ook de carnavalsoptocht hebben we overgeslagen in verband met het slechte weer. Dit vonden de jongens echt heel jammer, maar ik zag het niet zitten om met drie kids in de regen te gaan staan. 

 

De zaterdag  voor Remy zijn echte verjaardag hebben we zijn verjaardag voor de familie en vrienden gevierd. We hebben een mooie cars taart laten maken en ondanks dat meneer ontzettend verlegen was, heeft hij ontzettend genoten van zijn feestje en alle cadeautjes. Aangezien Remy op dinsdag 4 werd ben ik de maandag alleen met hem naar de Efteling gewest. Dit was echt intens genieten. Het was niet druk en meneer mocht zelf de gehele dag bepalen. Zo leuk. Hij vond het natuurlijk geweldig een dagje weg alleen met mama. De planning was om de dinsdag op school te trakteren en in de middag lekker een taartje te eten. Alleen alles veranderde toen Jaimey tussen de middag een deur tegen zijn hoofd kreeg en we op stel en sprong naar de dokter moesten om de snee in zijn hoofd te laten lijmen. Wat een stress was dat en wat ben ik geschrokken. Het bloed spoot er letterlijk uit. Gelukkig viel het uiteindelijk mee, maar we hebben het voor de rest rustig aan gedaan. De dag erna kwam Jimmy eindelijk thuis en mocht Remy nog een cadeautje uitzoeken in de speelgoedwinkel en zijn we met zijn allen uit eten geweest. 

 

 

Aangezien ik kaartjes had gekocht voor de Beekse Bergeb om daar heen te gaan in de carnavalsvakantie, hebben we dit een paar weken later gedaan. Het was een rustige dag in het park en de kindjes hebben alle dieren goed kunnen zien. Ze vonden het helemaal geweldig. Zij blij, wij blij!

Tot slot heb ik ook nog een leuke samenwerking gehad in maart, namelijk met studentendrukwerk. Neem een kijkje op mijn blog hierover, zeker een aanrader. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0