· 

April!

April doet wat hij wil en dat bleek duidelijk uit het weer. De ene dag kon je heerlijk zonder jas naar buiten en zelfs een korte broek aan en de andere dag liep je weer in een dikke trui. 

 

Ook wij hebben in april lekker gedaan waar wij zin in hadden. Soms helemaal niks en op andere momenten weer heel veel tegelijk. Er zijn weer mooie herinneringen gemaakt, voldoende kilometers gemaakt en nieuwe doelen gesteld. Benieuwd hoe onze maand was? Lees dan mijn laatste blog!

Fitjourney

 

Soms heb je een doel nodig om net dat beetje extra motivatie te vinden om door te gaan. Ik was op zich niet slecht bezig, alleen ik merkte wel dat ik af en toe een beetje laconiek was. Dankzij het trainingsweekend in de Ardennen voor de Roparun heb ik net dat beetje extra motivatie terug gevonden. Want hoe je het ook wend of keert elke kilo die je minder moet meenemen tijdens het hardlopen, maakt het lopen weer makkelijker. Hetzelfde geldt voor het effect van gezonde voeding op je prestaties. Misschien zit het tussen mijn oren, maar als ik gezonder leef gaat het hardlopen mij veel makkelijker af. Ik merkte ook dan na de paasdagen dat ik meteen minder lekker liep en dat terwijl ik niet heel gek heb gedaan tijdens deze dagen. Maar toch eet je anders. Eigenlijk was de laatste week van april mijn minst goede week. We zijn een dagje naar Plopsaland geweest, een dagje wezen shoppen, een weekend weg en een dagje naar de Efteling. Ik heb wel bewuste keuzes gemaakt, maar ook genoten. Nu weer terug in het gareel. Mijn doel voor ogen houden en gaan. Dit houdt ook in voorlopig geen alcohol. Ik heb inmiddels al bijna 4 weken geen druppel gedronken (en het is niet zo dat ik liters per week dronk, maar vaak wel een glaasje in het weekend) en het is nog goed vol te houden.


En blijkbaar heb ik alleen foto’s van de paasbrunch🤣!

Running

 

April was op het gebied van hardlopen een lekkere maand. Ik heb een heerlijk trainingsweekend gehad in de Ardennen en heb ervaren dat het zo anders lopen is als je alleen maar interval doet. Ondanks dat je best wat kilometers maakt en in een heuvelachtig gebied loopt (wat soms echt heel zwaar was) had ik totaal geen last van mijn benen. Super fijn. Mocht je ons nog willen steunen, dan kan dat via hier. Mijn normale trainingen gingen ook lekker. Ik had een goede balans tussen de langere duurlopen en de kortere loopjes. Helaas wat minder vaak op de baan getraind, maar ik merkte wel dat ook tijdens mijn gewone trainingen mijn tempo onbewust hoger lag. Wel zal ik wat vaker moeten proberen te trainen op een voor mijn gevoel slakkentempo, want ook daar word je beter van. Dat gaan we aankomende maand maar eens proberen. Ik zal dit dan ook echt moeten instellen op mijn horloge, want vaak loop ik op gevoel en kijk ik niet eens hoe hard ik ga. Zo heb ik dat ook gedaan met mijn duurloop van 24 kilometer. Gewoon op gevoel gelopen. Ik wilde tenminste 18 kilometer lopen, maar als het lekker ging dan zou ik wat verder gaan en het ging echt heerlijk. De laatste kilometers had ik nog voldoende energie over om lekker te versnellen. Dat vind ik de fijnste trainingen, als je nog lekker energie over hebt om te versnellen. Uiteindelijk heb ik deze 24 kilometer sneller gelopen dan de 25 kilometer van Hulst. Alles hangt  natuurlijk ook af van de vorm van de dag. In totaal heb ik ruim 155 kilometer hard gelopen, dus ik ben zeker wel tevreden over april.

 

Tevens heb ik in april twee paar nieuwe hardloopschoenen gekocht. Ik wissel namelijk altijd af tussen twee paar schoenen, alleen beide schoenen die ik had waren echt op. Dus wat doe je dan? Juist nieuwe schoenen kopen. Ik heb nu de Nike Epic React Flyknit 2 en de Asics Nimbus 21. Eigenlijk was ik van plan om een keer geen Asics te doen, alleen op basis van het loopadvies en de tips die ik kreeg met betrekking tot mijn looptechniek zouden dit toch de beste schoenen voor mij zijn. Nu heb ik dus een paar stevige schoenen en een paar lichte schoenen (voor mijn gevoel snelle). Helemaal blij mee.

Family

 

De eerste weken van april waren niet heel bijzonder en druk en ha dik soms wat minder tijd voor de kindjes. Een van de redenen was het trainingsweekend in de Ardennen. Maar de kids werden goed opgevangen door  de oma’s en hebben dus lekker kunnen genieten van alle aandacht. 

 

Vanaf goede vrijdag hadden we eindelijk meer tijd voor elkaar. Het begon lekker even uit eten met zijn tweetjes ,omdat de kindjes een nachtje op de camping mochten logeren. Daarna kwamen natuurlijk de paasdagen en met dit prachtige weer hebben we veel tijd buiten kunnen doorbrengen. Zo fijn. 

 

Ook zijn we een dagje naar Plopsaland geweest. Ik vind dit een ideaal park. Het is niet groot en er zijn veel attracties waar de kleintjes al in kunnen. Vooral Jaimey die heel erg van achtbanen houdt, kan daar in een paar achtbanen. En het was helemaal niet druk. Dus we konden zonder echt te wachten overal snel in. Ideaal. Ik zou zeggen ga daarheen als de Belgen geen vakantie hebben. 

 

Ook ben ik weer een jaartje ouder geworden, maar ik heb het niet gevierd. Althans ik heb lekker 15 kilometer hard gelopen en ben daarna naar de sportmasseur gegaan, maar ook de zwemles stond op de planning. Dus niet echt een bijzondere dag. Maar de dag erna zijn Jimmy en ik samen gaan shoppen. Ik had nog wat hardloopspullen nodig en winkelen met 3 kindjes is niet te doen. Ik moet zeggen dat ik goed geslaagd ben. Ik zal mijn kast eens moeten uitruimen om te kijken wat er weg kan J.

 

Daarna zijn we vertrokken voor een weekendje weg. We hebben gekozen voor het Safari resort van de Beekse Bergen en dit was echt een aanrader. De kids hebben zicht perfect kunnen vermaken op het speelland, het bekijken van de dieren in het park en op het resort, de speeltuin in onze tuin, het zwembad en de andere activiteiten in de omgeving van Hilvarenbeek. Het was echt genieten. Als afsluiter zijn we nog een dagje naar de Efteling geweest. Aan het einde van de rit waren de kindjes helemaal op, maar ze hebben zo intens genoten en wij dus ook. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margo (donderdag, 02 mei 2019 20:19)

    Wat hebben jullie een mooi gezin. Goed dat je er zo van geniet want ze zijn zo snel groot .