· 

Halloween!

Toen ik nog klein was werd er niets tot weinig aan Halloween gedaan. Er waren een paar enge films zoals Nightmare on Elmstreet of Halloween op tv te zien en dat was het wel zo’n beetje. De laatste jaren is Halloween bijna niet meer uit het straatbeeld te bedenken. De winkels liggen vol met versieringen, lekkernijen en leuke kostuums. Daarnaast worden er “enge” Halloweenfeestjes gegeven, spannende speurtochten door je woonplaats of gaan de kinderen langs de deur voor “ Trick or Treat”. Nu gebeurt dat laatste hier nog niet in de buurt, maar een jaarlijkse speurtocht door het dorp kunnen we hier niet meer weg denken. De kindjes vinden het geweldig om mee te doen met deze speurtocht, maar zonder een originele outfit gaat dat natuurlijk niet. Heb ik vorig jaar nog snel van een laken een spookkostuum gemaakt, ga ik dit jaar toch voor wat mooiers. Op mijn blog deel ik de meest leuke/ enge outfits voor de kindjes en let op je kan ook wat leuks winnen!

Eerder dit jaar heb ik als eens een leuke blog voor Carnavalskleding.nl geschreven voor een van mijn favoriete feest van het jaar: Carnaval. Onlangs hebben zij mij weer benaderd, maar nu voor Halloween. Natuurlijk wist ik wel dat er een ruime keuze aan Halloween outfits zou zijn, maar dat de keuze zo ruim zou zijn had ik echt niet verwacht. Het was dan ook best moeilijk om een keuze te maken. Ik deel met jullie mijn top 5 voor jongens en meisjes.

 

Voor de jongens vind ik de volgende outfits het gaafst!

Skelet 

Deze outfit kan wat mij betreft bij Halloween niet ontbreken. Wat is Halloween nou zonder een skelet? En ik weet zeker dat de jongens dit geweldig vinden. Mensen laten schrikken. En hoe gaaf is dat het pak licht geeft in het donker. Het is zeker een Eyecatcher.

 

Duivel

Ook het duivelspak kan niet ontbreken bij Halloween. Want wat is nou enger dan de heerser van de hel? En natuurlijk kan je het niet ontkennen dat de kindjes het natuurlijk geweldig vinden om met de staf rond te lopen!

 

Weerwolf

Het weerwolf pak zou hier echt een dikke hit zijn. Ik hoor de jongens al de hele tijd de weerwolf geluiden maken? Dat is ook niet zo gek na het zien van de film Dolfje het Weerwolfje!

 

Vleermuis

De vleermuis blijft in mijn ogen een eng beest wat fladdert in de nacht en in de meeste horrorfilms verandert een vampier in een Vleermuis. Geef je kind nog een stel vampiertanden en wat mij betreft is deze outfit compleet. Ik zie de jongens nu al rond fladderen door het huis! 

 

Pompoen

Naast de vele enge kostuums heb je natuurlijk ook schattige kostuums voor de allerkleintjes en het pompoen kostuum vind ik zelf echt super schattig. Een pompoen is niet weg te denken bij Halloween, maar met dit kostuum geef je het wel een schattige twist voor de allerkleinsten 

Voor de meisjes vind ik de volgende outfits geweldig!

 

Heks

Vroeger vond ik de film Hocus Pocus echt geweldig. Een film waarin een paar kinderen met Halloween de stad proberen te redden van een paar heksen die het leven uit de kinderen willen zuigen Het klinkt enger dan dat de film eigenlijk was, maar deze outfit past daar wel perfect bij.  

 

Stranger Things Kostuum

Je moet deze serie natuurlijk kennen om dit kostuum te waarderen, maat zelf ben ik een groot fan. Een spannende serie die je nachtrust lekker kan verstoren. Dat hoort toch gewoon bij Halloween? Wat mij betreft een top outfit!

 

Zombie Zuster

Zombie’s en bloed horen bij Halloween. Beide elementen laten je huiveren. Wat zou jij doen als jij een Zombie Zuster op je af ziet komen? Ik zou zeggen RENNEN! Maar wel een super gave outfit voor de kleine dames. 

 

Vampiersjurk

Deze outfit vind ik persoonlijk heel gaaf. Een super gave jurk, maar daaronder verschuilt zich een van de meest gevaarlijke en onsterfelijke mythische figuren. 

 

Alien Kostuum

Deze outfit is net wat anders. Niet zozeer heel eng, al betwijfel ik of je echt een alien zou willen tegenkomen. Maar door de felle kleuren trek je zeker de aandacht! De mooie Tulle rok zorgt er voor dat je kleine meid waarschijnlijk alleen maar rondjes wil draaien.

 

Zoals ik al zei de keuze aan kostuums is echt immens groot. Bijna alle kostuums die ik hierboven heb besproken zijn ook beschikbaar voor het andere geslacht. Je zou dus bijvoorbeeld van je kids een geweldig skeletten duo of vampiers duo kunnen maken. Dan zullen ze zeker de show stelen in de buurt. Mocht je kindje nog niet zo groot zijn, dan zijn er voldoende outfits voor de allerkleinste die de meest enge kostuums gewoon schattig maken. 

In samenwerking met Carnavalskleding.nl mag ik een shoptegoed van 30 EURO weggeven voor een van de gelukkige winnaars. Wil je hier kans op maken? Laat dan op mijn blog, facebook of Instagram weten wat jij de meeste gave outfit vindt voor Halloween of plaats een originele foto. De winnaar wordt op 22 oktober bekend gemaakt!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Linda Raaijmakers (zondag, 13 oktober 2019 22:39)

  Ik vind zelf voor onze tweeling iets met heksen en skeletjes wel leuk maar zoals je op Facebook kunt zien zijn hun outfits inmiddels te klein aangezien dit hun outfit van vorig jaar was hihi

 • #2

  elisabeth timmermans (donderdag, 17 oktober 2019 08:11)

  https://www.carnavalskleding.nl/gothic-princess-kostuum/
  voor mijn oudste kleindochter helemaal te gek ze gaat tegenwoordig alleen maar in BLACK