· 

Mannen in de Keuken!

Je kent het wel: Schat wat zullen we vanavond eten? Veelal krijg je het antwoord maakt niet uit, wat jij wilt of helemaal geen reactie. Een uitzondering daar gelaten die misschien wel met een suggestie komt, maar daar blijft het vaak wel bij. Op dit moment domineren de vrouwen de keuken en daar moet verandering in komen. 

 

Misschien moeten we onze kleine mannen van jongs af aan al bekend en gewend maken in de keuken in de hoop dat zij later vaker in de keuken staan, maar daar schiet jij nu niks mee op. Daarom wordt het tijd om de man van nu te stimuleren om in de keuken te staan. Ben je benieuwd hoe?:Lees dan snel mijn laatste blog! 

 

Spoiler: je kan wat winnen!!!

Over het algemeen mag ik niet klagen en zijn bij ons in huis de rollen redelijk verdeeld. Oké ik bepaal voornamelijk wat er op tafel staat, maar ik heb geluk dat mijn man geregeld ook kookt. Maar wist je dat dat in heel veel huishoudens heel anders is! 

 

- In 80% van de huishoudens bepaalt de vrouw wat er wordt gekookt;

- In 73% van de huishoudens kookt de vrouw;

- In 27% van de huishoudens kookt de man nooit;

- Slechts 10% van de vrouwen is jaloers op de kookkunsten van haar man.

 

De vrouw domineert dus nog steeds de keuken en dat moet anders. Kijk dat dit 60 jaar geleden er zo aan toe ging snap ik nog enigszins. De man werkte, maakte lange dagen en de vrouw bleef thuis om voor de kinderen te zorgen. Niet meer dan logisch dat zij dan een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten. Tegenwoordig zijn de rollen anders verdeeld. Zijn het niet meer alleen de mannen die werken, zijn er zelfs ook mannen die thuis blijven voor de kindjes en is het toch niet meer dan logisch dat de mannen ook een steentje bijdragen. Misschien schuilt er wel een nieuwe Jaimie Oliver of Herman den Blijker in hun, zonder dat zij het zelf weten. Maar we moeten ze natuurlijk wel de kans geven om dit te kunnen ontdekken, want zolang wij vrouwen de keuken blijven domineren krijgen onze mannen de kans niet. 

 

Je vraagt je natuurlijk af hoe we onze mannen kunnen stimuleren om meer te gaan koken? Nou eigenlijk is het heel simpel. Geef je man op voor een maand lang gratis een Hello Fresh Box en een kind kan de was doen. Je man kan een man/vriend kan een maand lang lekker kokkerellen, hoeft niet na te denken over wat hij op tafel gaat zetten, hij hoeft geen boodschappen te doen en het enige wat hij moet doen is de recepten te volgen. Appeltje eitje.  Jij kan lekker na je werk op de bank ploffen met een wijntje of lekker even met je kindjes spelen en je man steelt de show in de keuken. Binnen no-time staat er een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel en gegarandeerd dat je man na die maand vaker in de keuken te vinden is (en niet alleen om een biertje te pakken ;-) ). 

 

Dit klinkt als muziek in de oren toch? Het enige wat je moet doen is je man hier op te geven je naam, je mailadres achter laten en natuurlijk even laten weten waarom jouw man/vriend 4 weken een Hello Fresh Maaltijdbox moet winnen. Ik zou zeggen doe je best, want voor je het weet ben jij de komende 4 weken voor 5 dagen keuken vrij :-). 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0