· 

Vakantietips!

Het duurt misschien nog een aantal maanden voordat de zomervakantie voor de deur staat, maar vaak is het toch handig om je nu al te oriënteren op een eventuele vakantie. Maar waar ga je heen? Blijf je in Nederland of ga je naar het buitenland? Welke accomodaties zijn geschikt voor gezinnen of juist niet? 

 

In samenwerking met Hans vind je 5 gave tips voor de zomer van 2020! 

5 gave vakanties voor de komende zomer

 

Heb jij je vakantie voor de zomer van 2020 al geboekt? Misschien ben je er nog helemaal niet bezig, en kan je wel wat inspiratie gebruiken. In deze blog van Vakanty.nl vind je 5 gave bestemmingen voor de zomer van 2020! Een keer iets anders dan Frankrijk, Spanje of Italië.

Budget vakantie in Europa: Macedonië

Macedonië is een klein landje, net iets boven Griekenland. Het land is nog niet erg toeristisch, en heeft daardoor nog een heel authentiek karakter. Macedonië is een perfecte bestemming als je houd van historie, cultuur en natuur. Bekende hotspots zijn hoofdstad Skopje, het nationaal park Pelister (vlakbij Bitola, in het zuiden) en het Klooster van St. Naum aan het meer van Ohrid. Genoeg gezien? Je kunt hier ook heerlijk ontspannen aan het water. Boek dan een accommodatie nabij het meer van Ohrid. Een belangrijk van Macedonië is dat het allemaal nog vrij goedkoop is.

Zon, zee, strand en luxe in Santorini

Santorini is een van de mooiste Griekse eilanden. Je kent het eiland vast wel van de prachtige witte kerkjes met de blauwe daken. Wil je echt een bijzondere vakantie? Boek dan een hotel aan de westkant van het eiland. Hier vind je de zogenaamde caldera, een komvormige krater die is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Hier vind je de mooiste hotels met de bekende infinity pools. Dit zijn van die zwembaden waarbij het lijkt dat ze overlopen in de zee. Je ziet ze wel eens op Instagram of in reisblogs. Let op: dit zijn niet de goedkoopste hotels, maar wel de meest bijzondere en romantische plekjes.

Verrassend Gambia in Afrika

Heb je het in Europa wel een beetje gezien, en wil je een keer echt iets anders? Overweeg dan eens een vakantie naar Gambia, in Afrika. Dit kleinste land van Afrika ligt op slechts 6 uur vliegen vanaf Amsterdam. Het land heeft een prachtige 70 km lange kustlijn met prachtige witte zandstranden. Niet voor niets heeft het land de bijnaam “The Smiling Coast of Africa”. Voor een ontspannen strandvakantie moet je in badplaats Kololi zijn. Maar het land biedt meer dan enkel zon, zee en strand. In het binnenland vind je de gastvrije inwoners waar je prachtige excursies kunt boeken. Populair zijn onder andere het vissersdorp Tanji, de hoofdstad Banjul het het Bijilo Forest Park.

Een 100% ontspannen vakantie op de Kaapverdische Eilanden

 

Wordt jij blij van witte stranden, een helderblauwe zee, heerlijke ligstoelen, een massage op het strand, een heerlijk briesje en een cocktail? Verdiep je dan eens in de Kaapverdische Eilanden. Dit kleine eilandje in de Atlantische Oceaan is de ideale bestemming voor elke zonaanbidder. Op het eiland vind je geweldige all-inclusive hotels waar je echt even helemaal tot rust kunt komen. Ben je na een paar dagen het strandleven wel zat? Dan kun beter een andere vakantiebestemming uitzoeken. Op het eiland zelf is namelijk niet heel erg veel te doen. Kaapverdië is niet alleen in de zomer een geschikte bestemming: het hele jaar door komt de temperatuur nauwelijks onder de 25 graden.

Best of both worlds: Malta

Malta is de perfecte vakantiebestemming als je wilt genieten van zon, zee strand maar ook van cultuur en bezienswaardigheden. Dit kleine eiland (ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Sicilië) biedt allereerst een geweldig klimaat. In de maanden juni tot en met september is het steevast zo’n 30 graden. Verder vind je hier talloze witte stranden en een prachtig blauwe zee. Maar er is nog meer: Malta heeft talloze gezellige dorpjes en een super interessante historie. De hoofdstad Valletta staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en wordt omringd door hoge vestingmuren met schitterende kerken en allerlei oude oude gebouwen. Ook niet onbelangrijk: Malta heeft nog echt een bruisend en divers nachtleven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0